Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • M@lena
    26. Lipanj 2017. 08:05

treca_sreca

KIki za posteljinu - ikea je zbilja ok kvalitet…nisam nikad bila u dućanu ikee ali sam preko ebaya kupovala i njihovu i vertbaudet http://www.vertbaudet.com/en/bedroom.htm
    inače osim tog jedino sam u dućanima metražom kupovala i onda davala šivati….

iscijedak & niski tlak - imam oboje….i oboje mi ide na živce. Ali oguglala sam . Iscijedak imam već godinama zbog ugrađene spirale, taman kad sam ju izvadila i kad se trebalo to smirit, za par mjeseci evo ti pojačan od trudnoće. Ne znam kad sam zadnji put funkcionirala bez uložaka dnevnih (tj ne koristim dnevne nego one pamučne klasik lola lady natural sensitive)

odvikavanje od pelena - s prvim je to bila trauma, već je skoro pune 3 imao kad se bebač br.2 trebao rodit i bila sam jako ljuta na njega jer se nije dao iz pelena. A već je bio ogroman (inače su meni njih obojica visoki, po visini redovno 2-3god veći broj odjeće nose…..mada ne i po kilaži) i sjećam se da je gadljivo i nenormalno već to počelo izgledati kad bi se on pokenjao….ono govno ko od odrasle osobe, legneš ga na krevet kao da je dijete s posebnim potrebama božemeprosti. I tako, njemu još nije bilo kliklo u glavi nego sam ja rekla sad je dosta
    S drugim je bila sušta suprotnost, ja sam htjela čekati ljeto (kad bi imao 2ipol god, ono ljeto kad je imao 1ipol god mi je bio premali za takav podvig) jer je u ljeto najpraktičnije ali njega je na zimu/proljeće s cca 2god uhvatilo da hoće gaćice (na slikice crtanih likova, vidio starijeg brata da ima, pa htio i on takve nosat) i eto na njegovu inicijativu smo krenuli s tim neplanski. U par dana je skužio, prvo je x puta zapišao pa smo mu rekli da idući put pokuša na vrijeme i tako…nema tu trikova, kad x puta zapiša onda skuži SAM prepoznat kad će mu se piškit i otić do tute.
    S tim da mi nismo tutu koristili nego odmah na školjku….s onim nastavkom za manju djecu, da ne upadne u rupu.
    Kakanje je savladao isto u par dana odmah nakon piškenja, nismo s tim imali problema bogu hvala
    A znam neke mame da muku muče s kakanjem (i s noćnim propišavanjem) dugo dugo nakon.

sanjchi za grceve u nogama meni je magnezij pomogao…ima nekih tjedan dana da ga koristim i manje me grči/boli u nogama
    angel uživaj i čuvaj se!
    Tea svaka čast! sad se malo primiri, zaslužila si ubacit u prvu napokon kad je sve to iza tebe:)

Temeljit odgovor, kao uvijek. Hvala! 😉

• Dolores123
    26. Lipanj 2017. 08:36

Dorja91

Napokon malo hladnije. Noc za spavanje uf pozeljeti. Moji imaju vikendicu na otoku koji je dosta udaljen od kopna. Ne znam hocu li Ici. Strah me da ako se nešto ne zakomplicira. Sto vi mislite? Biste li se usudile otici na otok koji s kopnom ima jednom dnevno vezu i putovanje traje dva sata?

Ja iskreno ne vjerujem da bi se usudila, jer nikad se nezna .Bolje se ti drži kopna, sigurno je sigurno.Ipak si ti već u 30.-om tjednu.

• sretna
    26. Lipanj 2017. 09:07

Super su mi ovi dada&rocco, i ja planiram od njih naruciti posteljinu i ogradicu. Samo sto se ne mogu odlucit koji 😄

barbs
    26. Lipanj 2017. 09:31

Jutrooo 
    Belle, i ja sam primijetila da nije velika razlika izmedju kg navecer i ujutro 
    Marijana, waaaaaaaawwwwww, preeeeedivnooo!!

barbs
    26. Lipanj 2017. 09:33

Dorja, ni ja se ne bih usudila putivati  moju frendicu muz i njegova sestra nagivaraju 2 mj prije termina da idu avionom za Pulu i ona se ne usudi... A bome ne bih ni ja...

Belle84
    26. Lipanj 2017. 09:42

Ovo sam nasla online pa mi je sad malo lakse: Babies have a huge growth spurt between week 20 and 24 when a woman can gain up to 8 pounds (3.6kg). This happens because weight gaining in pregnancy isn't linear. Babies have a tendency to grow slowly (usually before week 20), then all of a sudden they grow faster and then again slower. It usually has two spurts, one between week 20-24, then again in week 32.

• sretna
    26. Lipanj 2017. 09:46

Meni zna biti razlika po 2 kg ujutro i navecer. Ali uglavnom, pravo stanje kilaze je ujutro na taste. Tako da, tada se vazite

• M@lena
    26. Lipanj 2017. 10:35

Dorja91

Napokon malo hladnije. Noc za spavanje uf pozeljeti. Moji imaju vikendicu na otoku koji je dosta udaljen od kopna. Ne znam hocu li Ici. Strah me da ako se nešto ne zakomplicira. Sto vi mislite? Biste li se usudile otici na otok koji s kopnom ima jednom dnevno vezu i putovanje traje dva sata?

Nisam prije vidjela tvoj post, sorry. Jedna linija dnevno i voznja dva sata, ne bih se usudila, iskreno. Bez obzira na urednu trudnocu i sve, drz' se ti kopna i hitne u blizini. Ne mislim da ces se poroditi, vjerojatno ce ti, kao prvorotki trebati vremena od pocetnih trudova, no puno je tu stvari koje se mogu zakomplicirati i da se to, ne daj Boze, desi ne bi nikad sebi oprostila. A s tim na umu, ne bi se mogla ni opustiti kak spada. 😉

Kiki156
    26. Lipanj 2017. 10:42

Cure hvala na savjetima za posteljinu! Nisam ni cula za ove pa idem sad gledat. 
    Hvala Bogu da je malo zahladilo, nisam mogla vise izdrzat. Bas se unervozim kad je vruce i kad se znojim. 
    Putovanje na otok ne bi se usudila. Imam prijatelje koji zive na Korculi i u slucaju hitnosti po tebe mora doci helikopter tako da....radije ne. Ja se mislim za Istru dal cu ici u 8. mj jer cu vec biti u visokoj trudnoci... 
    Za pelene nemam osobnog iskustva ali isto znam da vecina mama to odradi ljeti. Sretno i da se ovo ljeto malisa odvikne! 😊

barbs
    26. Lipanj 2017. 10:51

Svašta ćemo mi otkriti, Kiki, od naših mama 
    Mame, da li je normalno osjećati grčeve? Sinoć sam ih osjećala... Kao one na početku, ali nešto slabije i manje su trajale... Ujutro opet leđa, ali ne stalno nego kad nepravilno sjedim ... Kažu mi roditelji da je krenula bol radi težine (trbuha)...  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.