Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Belle84
    25. Lipanj 2017. 18:34

Vazem se navecer i imam odredjenu kilazu. I logicno je da cu iduci dan ujutro imat manje, nakon cijele noci, dizanja tri puta da piskim. Medjutim, meni ujutro ista kilaza, u gram, kao vecer prije. Pa kak je to moguce? Ako tak nastavi ja cu biti tenk do kraja trudnoce. To sam primjetila sad od 20.tjedna nadalje. Dotad sve bilo normalno. 

• sretna
    25. Lipanj 2017. 18:39

Malena, L sam krenula idvikavat proslo ljeto kad je imao 2 g i 4 mj. Bila sam s njim mjesec dana na moru i kahlica je uvijek bila na terasi. Naravno da se prvih par dana konstantno zapisavao, pa sam u pocetku skinula gace da vidim kad piski i brzo ga oosjela na kahlicu, ako bi bila blizu. Onda sam vratila gace, oar puta se zapisao u gace pa sam rekla da to ne smije i da treba piskit kahlicu ili travu i slicno. Ugl, pisanje je brzo svladao, za kakanje je trebalo malo vise vremena. Ali uspjeli smo se u tom vremenu rijesit pelena

25. Lipanj 2017. 21:49

Belle84

Vazem se navecer i imam odredjenu kilazu. I logicno je da cu iduci dan ujutro imat manje, nakon cijele noci, dizanja tri puta da piskim. Medjutim, meni ujutro ista kilaza, u gram, kao vecer prije. Pa kak je to moguce? Ako tak nastavi ja cu biti tenk do kraja trudnoce. To sam primjetila sad od 20.tjedna nadalje. Dotad sve bilo normalno.

To i ja primjetim😪 a valjda bebica raste pa zato

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• M@lena
    25. Lipanj 2017. 22:02

sretna

Malena, L sam krenula idvikavat proslo ljeto kad je imao 2 g i 4 mj. Bila sam s njim mjesec dana na moru i kahlica je uvijek bila na terasi. Naravno da se prvih par dana konstantno zapisavao, pa sam u pocetku skinula gace da vidim kad piski i brzo ga oosjela na kahlicu, ako bi bila blizu. Onda sam vratila gace, oar puta se zapisao u gace pa sam rekla da to ne smije i da treba piskit kahlicu ili travu i slicno. Ugl, pisanje je brzo svladao, za kakanje je trebalo malo vise vremena. Ali uspjeli smo se u tom vremenu rijesit pelena

Tako i ja planiram s Lukom. Sad cemo biti na moru pa nek piski baki po dvoristu kad ne stigne u tutu. 😊
    Valjda cemo ih se rijesiti dok dodje seka. 😊

• M@lena
    25. Lipanj 2017. 22:16

Belle84

Neces, ne brini. Mozda malo i vaga zeza, ali ako pazis iti malo kada jedes, sto i koliko, neces biti tenk. Postoje razdoblja u trudnoci, bas kao i poslije kad se beba rodi, kada bebe naglo dobivaju na kilazi. Tada ces primjetiti malo zescu glad i moras jesti, naravno, no pazi da to sto jedes nije smece (slatkisi, junk itd) i dobit ces max 1 kg. Onda ces stagnirati neko vrijeme, pa opet... tako se meni dogadja sad i bilo mi je u prethodnoj trudnoci. Kad se beba rodi primjetit ces skokove u rastu i razvoju bebe, kada je stalno gladna ima vece potrebe za hranom, nervozna, plackava i onda kroz dan-dva-tri prodje a ti vidis da ti dijete vise nije isto. Najedanput je preraslo neku odjecu, pocelo se okretati, gugutati, primjecivati vlastite rucice i opet sve mirno do sljedeceg skoka. 😊
    Samo, kazem, pazi sto jedes i da bas nije u ponoc kad su ti potrebe za energijom na minimumu. I da, voce je najbolje jesti ujutro. Napunis zdjelu s vocem i uzivas u njemu kroz jutro koliko god zelis, a poslije vise manjih obrocica od rucka i vecere.

Marijana12345
    25. Lipanj 2017. 22:24

Kiki156

Hej curke! 😘
    Mi smo danas malo isli u Ikeu i moram priznat da mi se njihova posteljina najvise svida. Ovo sto sam gledala po baby ducanima je preskupo i od loseg pamuka. Pise da je pamuk ali na dodir je kao plastika, ima razlicitih pamuka… a ja zelim neki meki i prozracni. U Ikei su daleko jeftiniji i kvalitetniji, samo su mi bezveze njihove ogradice za kinderbet jer su jako tanke, a ja bi neku s jacom spuzvom pa cu to morat kupit negdje zasebno i neutralno. Imate li neke preporuke za dobru djecju posteljinu? Koju ste vi uzimale?

Kiki, ja jos nisam uzimala posteljinu ali seki sam kupila izvrstan pamuk u Lidlu, navlaka za poplon i jastucnica oko 80kn. Makar ona jos nece koristiti posteljinu, za pocetak vise manje sve moje frendice koriste dekice, a dijete spava ionako bez jastuka.
    Ono sto mislim da je za pocetak bitno je ogradica za kinderbet, meni je seka kupila s fejsa od djevojaka iz Splita koje rade po narudzbi, stranica se zove dada&rocco, komplet je oko 300kn s dostavom mislim

treca_sreca
    25. Lipanj 2017. 22:59

KIki za posteljinu -  ikea je zbilja ok kvalitet...nisam nikad bila u dućanu ikee ali sam preko ebaya kupovala i njihovu i vertbaudet http://www.vertbaudet.com/en/bedroom.htm
    inače osim tog jedino sam u dućanima metražom kupovala i onda davala šivati....

iscijedak & niski tlak - imam oboje....i oboje mi ide na živce. Ali oguglala sam . Iscijedak imam već godinama zbog ugrađene spirale, taman kad sam ju izvadila i kad se trebalo to smirit, za par mjeseci evo ti pojačan od trudnoće. Ne znam kad sam zadnji put funkcionirala bez uložaka dnevnih (tj ne koristim dnevne nego one pamučne klasik lola lady natural sensitive)

odvikavanje od pelena - s prvim je to bila trauma, već je skoro pune 3 imao kad se bebač br.2 trebao rodit i bila sam jako ljuta na njega jer se nije dao iz pelena. A već je bio ogroman (inače su meni njih obojica visoki, po visini redovno 2-3god veći broj odjeće nose.....mada ne i po kilaži) i sjećam se da je gadljivo i nenormalno već to počelo izgledati kad bi se on pokenjao....ono govno ko od odrasle osobe, legneš ga na krevet kao da je dijete s posebnim potrebama božemeprosti. I tako, njemu još nije bilo kliklo u glavi nego sam ja rekla sad je dosta...
    S drugim je bila sušta suprotnost, ja sam htjela čekati ljeto (kad bi imao 2ipol god, ono ljeto kad je imao 1ipol god mi je bio premali za takav podvig) jer je u ljeto najpraktičnije ali njega je na zimu/proljeće s cca 2god uhvatilo da hoće gaćice (na slikice crtanih likova, vidio starijeg brata da ima, pa htio i on takve nosat) i eto na njegovu inicijativu smo krenuli s tim neplanski. U par dana je skužio, prvo je x puta zapišao pa smo mu rekli da idući put pokuša na vrijeme i tako...nema tu trikova, kad x puta zapiša onda skuži SAM prepoznat kad će mu se piškit i otić do tute.
    S tim da mi nismo tutu koristili nego odmah na školjku....s onim nastavkom za manju djecu, da ne upadne u rupu.
    Kakanje je savladao isto u par dana odmah nakon piškenja, nismo s tim imali problema bogu hvala
    A znam neke mame da muku muče s kakanjem (i s noćnim propišavanjem) dugo dugo nakon.

sanjchi za grceve u nogama meni je magnezij pomogao...ima nekih tjedan dana da ga koristim i manje me grči/boli u nogama
    angel uživaj i čuvaj se!
    Tea svaka čast! sad se malo primiri, zaslužila si ubacit u prvu napokon kad je sve to iza tebe:)

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    25. Lipanj 2017. 23:04

eto, sve sam pohvatala zaostatke i idem sad lijepo spavanac
    taman se diže neki ludi vjetar (napokon, prevruće je zadnjih 2-3dana, za krepat) pa mi je drago da sam se lipo iskupala i izguštala na moru jer ako ovako bude puhalo cijelu noć sutra će more bit osjetno hladnije...danas je bilo taman čak i za mene inače zimogroznu.

žena-majka-carica:)

Dorja91
    26. Lipanj 2017. 08:03

Napokon malo hladnije. Noc za spavanje uf pozeljeti. Moji imaju vikendicu na otoku koji je dosta udaljen od kopna. Ne znam hocu li Ici. Strah me da ako se nešto ne zakomplicira. Sto vi mislite? Biste li se usudile otici na otok koji s kopnom ima jednom dnevno vezu i putovanje traje dva sata? 

• M@lena
    26. Lipanj 2017. 08:04

Jutro cure!
    Evo ja u labu, ljuta na sebe sto sam zaboravila kupiti casicu za urin pa sam morala uci u ovaj wc gdje bakice i dedice zapisavaju okolo. Nadam se da mi nece biti losiji nalaz zbog njihove casice i epruvete. Dobila sam uputnicu za kks i urin na zadnjem pregledu pa sam to otisla obaviti jutros. Drago mi je jer je moguce da mi je zeljezo nisko, ponekad sam bas nekako bez snage. Pa da i to kontroliramo. 😊
    A za pelene znaci samo skinuti i reci good bye. Imamo ljeto ispred sebe pa se nadam da cemo to rijesiti do sekinog dolaska. 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.