Jos sam htjela reci.. mi smo sagradili kucu u slavoniji i na kraju se preselili u istru i da kuca ne zjapi prazna njegovi starci su se preselili tamo. Znaci kuca od 5 g izgleda ko kuca od 80 godina od neodrzavanja.. UZAS!!! poludili obadvoje!!!
Ja bih je prodala ili iznajmila. Ne znam sto bih napravila da se to meni desi, al vatre bi bilo, uf uf. Ne volim kad ljudi ne cijene tude. Ima masu njih koje svoje cuvaju a tude, koga briga. Ludim i na posudene stvari. Imam prijateljicu koju moram stalno pitati da mi vrati posudeno. U tome sam totalno fer i zapisujem od koga sam dobila sto i do kad moram vratiti. Tako i zapisujem kome sam ja posudila. I trazim nazad.
Ma kuca se ne moze prodati jos 5,6 god jer je zemljiste pod posebnom drzavnom skrbi. Bile su neke fore prije par godina.. kao ti kupi zemljiste a drzava daje materijal. A posto je muz nasljedio zemlju iskoristio je poticaj. Al uvijet je da se ne smije prodat 10 god ak se ne varam. A plan nam je bio da njegovi odu tamo jer mu teta zivi isto i toj ulici pa da starci i ona budu zajedno. Mi cemo u kucu gdje je zivjela pokojna baka a muzeva sestra ce sa svojom obitelji u obiteljsku kucu gdje su zivjeli svi mama tata ona i moj muz. Na kraju od svega toga ispala pusiona… mi placamo kredit jer eto sestra nema za pola, ona zivi sa muzem u garsonjeri jer nemaju para za rezije i odrzavat veliku kucu pa ta kuca sad prazna i propada a starci ne zele prodat jer se nadaju da ce ona ipak tamo jednog dana. A nece jer mora jako puno love ulozit.. kuca u kojoj smo mi bili su podstanari pa sva sreca uspijemo bar malo kredit prelomit. ( ali to nam je u planu sad prodat) pokupit novce, vratit sve kredite, nase, ne njihove.. nece dobit ni lipe!!! I ostat ce nam nesto malo pa mozda pokrenit neki biznis ili skupit da si ovdje nesto kupimo jednog dana.
Zato kazem da sam sretna sto smo 500km udaljeni jer da smo blizu ispalila bi na zivce 😅😂
I_me dobri su vam planovi i nadam se da cete uspjeti.
Jos sam htjela reci.. mi smo sagradili kucu u slavoniji i na kraju se preselili u istru i da kuca ne zjapi prazna njegovi starci su se preselili tamo. Znaci kuca od 5 g izgleda ko kuca od 80 godina od neodrzavanja.. UZAS!!! poludili obadvoje!!!
Ja bih je prodala ili iznajmila. Ne znam sto bih napravila da se to meni desi, al vatre bi bilo, uf uf. Ne volim kad ljudi ne cijene tude. Ima masu njih koje svoje cuvaju a tude, koga briga. Ludim i na posudene stvari. Imam prijateljicu koju moram stalno pitati da mi vrati posudeno. U tome sam totalno fer i zapisujem od koga sam dobila sto i do kad moram vratiti. Tako i zapisujem kome sam ja posudila. I trazim nazad.
Ma kuca se ne moze prodati jos 5,6 god jer je zemljiste pod posebnom drzavnom skrbi. Bile su neke fore prije par godina.. kao ti kupi zemljiste a drzava daje materijal. A posto je muz nasljedio zemlju iskoristio je poticaj. Al uvijet je da se ne smije prodat 10 god ak se ne varam. A plan nam je bio da njegovi odu tamo jer mu teta zivi isto i toj ulici pa da starci i ona budu zajedno. Mi cemo u kucu gdje je zivjela pokojna baka a muzeva sestra ce sa svojom obitelji u obiteljsku kucu gdje su zivjeli svi mama tata ona i moj muz. Na kraju od svega toga ispala pusiona… mi placamo kredit jer eto sestra nema za pola, ona zivi sa muzem u garsonjeri jer nemaju para za rezije i odrzavat veliku kucu pa ta kuca sad prazna i propada a starci ne zele prodat jer se nadaju da ce ona ipak tamo jednog dana. A nece jer mora jako puno love ulozit.. kuca u kojoj smo mi bili su podstanari pa sva sreca uspijemo bar malo kredit prelomit. ( ali to nam je u planu sad prodat) pokupit novce, vratit sve kredite, nase, ne njihove.. nece dobit ni lipe!!! I ostat ce nam nesto malo pa mozda pokrenit neki biznis ili skupit da si ovdje nesto kupimo jednog dana.
Zato kazem da sam sretna sto smo 500km udaljeni jer da smo blizu ispalila bi na zivce 😅😂
I_me dobri su vam planovi i nadam se da cete uspjeti.
Hvala ti! I ja se nadam 😊😚
I_me bas nezgodna situacija..ali opet ta je kuca vasa i vi ste ju "iznajmili" onda budite gazde. Mislim da bih ja tako postupila. Jer moji imaji stan koji je u najmu i ja sam se oduvijek postavljala kao gazda ispred stanara, dok je moj tata dobrica pa je imao i losa iskustva dok se nije naucio kako da bude gazda. Npr.stanarka je kasnila 3mj sa placanjem struje, ja sam otisla kod nje razgovarala i uplatila je sve u toku od 5 dana. Da bih nakon toga rekla kako sam ja bezobrazna i naravno moj tata meni kaze da ne idem vise. Da bih na kraju gospoda nabila duga, onda sam ja zvala odvjetnika jer nije htjela izaci iz stana i onda kad je odvjetnik bio kod nje gospoda je samo nestala. Naravno moji su platili sav dug za rezije sto je ostavila, dok npr. Tata da je bio gazda, ne bih to se dogodilo. Zato sad svaki mj provjerava rezije, ide u stan i stanarinu obavezno u datum gleda. Ne tice nas se kako zivi ali ako ne odrzava stan, ne placa odmah leti van.
I me, drzim fige da sve prodje kako treba!
Violeta, aaaajmeeeeee, ma svakakve sam price cula od ljudi koji iznajmljuju stanove... I to ne direktno oni nego roditelji koji su dobrice i onda im se svasta dogodi... Prestrasnoooo...
Moja familija ima 3 stana u gradu: jedan od jedne none, drugi od druge u treci od roditelja... Jedan je jako blizu grada, a do mora autom udaljen 10ak min, dok su ostala 2 malo dalje od centra(20 min pijeske, autobusom skoro nista) i od mora 5 min pijeske... Moja sestra je rekla da nagovara roditelje da sve prodaju, ali oni ne zele.. oni bi da to mi naslijedimo .. shvacam sestru jer eto, najstarija se bila naljutila na nasu fam.kad je sestra naslijedila auto od pokojnog nonica... Nije godinama pricala sa svima nama jer je bila ljuta; smastrala je da ga ONA zasluzuje jer je najstarija, ima vozacku i familiju i dvoje male djece...
Poanta svega, sestra bi da oni sve prodaju da ne dodje do svadja... Ja ne bih, tj. Ne petljam se i ne govorim nista. Najstarija neka naslijedi stan od jedne nome jer je ionako kcerka iz tatinog prvog braka i neka radi sto zeli od toga... A ova ostala dva stana da naslijedimo sestra i ja i neka svaka radi sto zeli. Ja bih ga iznajmljivala turistima... Ali otom potom... To je stvae mojih roditelja Za sada jedva cekam 9.mjesec da se mozemo vratiti u apartman
Mi sđo jucer isli navecer na veceru i u setnju pored mora, pa smo naisli na prijatelje i zadrzali se s njima. Danas je uzasno sparno, ali vidjet cemo ako cemo na more... Na otok sigurno necemo jer najavljuju neverine, pa bolje ne riskirat. Uskoro idemo na rucak kod mojih na selo, pa cemo vidjeti da skocimo makar na sat vremena na more, ako se me pogorsa vrijeme... Ionako nam oko 20 h dolaze prijatelji na pizzu i igrat cemo drustvene igre
Hej trudnice moje...
Bogu hvala, ne mogu nista reci vezano za urednost moje mame ili svekrve! Obje su jako pedantne i uredne. Nisu zaposlene, kucanice su pa ciste, spremaju, kuhaju i odrzavaju vrt. I uzivaju u tome. 😊
Meni nekad bude neugodno kad nam dodju pa bude masina robe za ispeglati, no razumiju da i muz i ja radimo i da mora barem nesto ispastati 😁. Stan je uglavnom spremljen i cist jer imamo raspored ciscenja i fino smo se uhodali, pa ako ne stignem ja, muz to odradi jako dobro. I mi polako rjesavamo stambeno pitanje, pa se nadam da cemo uskoro biti svoj na svome. Nisam nikad zivjela u zajednici jer sam odselila u Zg prije nego sto smo se vjencali, onda je muz dosao k meni poslije vjencanja. I tu smo sada sa svojom djecicom. 😊
Sto se tice oticanja, nisam primjetila da sam pocela oticati ili da se voda pocela nakupljati. Nadam se da i necu. Mene vise pere nizak tlak na ovim vrucinama, ponestaje mi zraka u zagusljivim prostorijama i lose mi dodje ako stojim na mjestu duze od par min. Moram ili hodati ili sjediti/lezati na boku, nema stajanja.
Bas sam malo skicnula na ljetne bebe i vidim da spominju klimu po rodilistima. Nisam o tome razmisljala jer kad sam L rodila, iako je bio svibanj, bilo je svjeze pa su jos i grijali. No vidim da sv Duh ima klime po sobama pa mi je laknulo, za razliku od Vinogradske. Jadne zene! One koje su rodile znaju kakav je osjecaj i kad bih tome dodala ove vrucine, Boze sacuvaj! Rekla bih muzu da mi kupi onu prijenosnu klimu pa bih se hladila. 😊
Istina da mi je termin u jesen al zna i 9.mj biti dobrano vruc kad se bablje ljeto produzi...
Sortiraj odgovore
Najstariji