Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamuka
    13. Lipanj 2017. 10:03

barbs Frendica ti malo fantazira. Ne možeš pojest tonu sranja I očekivat da ne dobiješ kile. Ako to tako ne ide u normalnom stanju, ne ide ni u trudnoći. Znači samo 300cal vise treba, ali tek od 2. tromjesečja. Tako da ono..... Il zatvori usta,il ne kukaj.
    Možda da joj kažeš normalno nekako da jednostavno je to previše kalorija I da zbog toga se jednostavno deblja. A vjerojatno se I manje kreće pa je to još dodatni plus na vagi.
    U prvoj T sam isto dramila dosta oko kg, ali stvarno sam I dosta jela jer sam stvarno bila gladna. Prva 4 mjeseca su me stvarno iscrpila, al kad su mučnine prošle organizam mi je baš tražio dosta vise hrane nego što sam inače jela. Uz to sam jela I slatkiše I naravno da sam dobijala kg. Na kraju sam dobila 13 kg, al očito je to bilo vise nego što sam trebala jer nakon poroda mi je ostalo 6 viška.
    Meni je sad drugi put I prvi mi nije bio strašan. Ne bojim se sad. Ne mogu reć da mi  je svejedno, ali ne paničarim. Da, boli. Ali po meni to nije bol koju se ne može izdržat, jer da je ne bi nas priroda tako "konstruirala". Druga je stvar kad se porod iskomplicira, ali kad je sve normal mislim da nije to ništa prestrašno I ne treba od toga praviti znanstvenu fantastiku. Kažem kad se stvari iskompliciraju drugačije je....

Kiki156
    13. Lipanj 2017. 10:13

Jutro curke! 😘
    Mamuka cestitke na djecaku 😊
    Suncokretice po ovome sto pises, trudnicki tecaj na kojeg ides je puno opsirniji nego ovaj na Sv. Duhu di ja idem. Vise vi pisete nego sto su nama rekli. Evo danas je zadnji dan i valjda ce reci nesto o porodu. Za sad je jedino babica pricala opsirnije. Doktorica i anesteziologinja su izbiflale nabrzinu i bez interesa. Ne mogu reci da sam odusevljena tecajem. 🤷🏼‍♀️ A ni rijeci nije bilo o ovim dodatnim grupama potpore o kojima pricas, osim da patronazna obilazi nakon poroda. 
    Meni je danas taaaaako vruce! I jedva sam se ustala, bas sam nekako umorna bila. Sad pijem kavu koju prva 4 mj nisam pila uopce i sad me opet ulovilo. No pijem samo jednu dnevno, al nije mi bas drago. Znam da jedna nece skodit al bas sam bila sretna jer mi se u pocetku nije uopce pila. 🙃

Kiki156
    13. Lipanj 2017. 10:19

Sto se poroda tice znam da ce bolit ali ne zelim se opterecivat dodatno. Rekla mi je mama (3 nas je rodila 😊) da boli ali da nije neizdrzivo i da je to bol koju mi vec znamo, da boli kao menga ( samo maaaalo jaca menga 😂) al da se to izdrzi. S nama je na tecaju jedna koja ce roditi vec 5 dijete. Prvo je rodila prije 19 godina na ZADAK vaginalno. Sto je danas totalna indikacija za carski. A i moja frendica je rodena na zadak vaginalno. Zive su i zdrave i one i njihove mame. Tak da eto, svi su rodili pa cemo i mi, a i danas puno vise titraju oko trudnica i paze ih. 
    Barbs ja mislim da tvoja frednica trazi malo paznje. Vjerojatno je usamljena i uplasena jer je sama pa malo pila 😂

Suncokretica
    13. Lipanj 2017. 10:21

Kiki, ja idem u dom zdravlja, a pošto oni sve to organiziraju preko grada, vjerojatno vam zato nisu govorili o tome. Pod koji dom zdravlja pripadaš? Sigurno svaki to ima pa se možeš uključiti u sve te grupe i predavanja bez obzira na to što ideš na tečaj na sv. Duh. Raspitaj se kod sestara u svom domu zdravlja kada je to sve pa se priključi, imaš pravo na to...

Suncokretica
    13. Lipanj 2017. 10:28

E da i još su rekli da obavezno uzmemo epiduralnu, da nema nikakvih nuspojava, a izuzetno olakšava porod i smanjuje bol u prvom porođajnom dobu. To su savjetovali i sestra i doktor. O tome se još moram raspitati u bolnici jer se moraju prije napraviti neke pretrage i potpisati neki pristanak. I navodno se za to mora doći ranije u bolnicu kad tek krenu trudovi i niste toliko otvoreni jer kasnije kad ste već otvoreni više, onda više ne daju... Eto mene su na to nagovorili i zaista, zašto si ne bi bar malo olakšali? Onda samo čekate da se otvorite, ne osjećate bol nego samo da se nešto događa dole. Onda kreće izgon i to je navodno dosta brzo gotovo i tad tek možete osjećati bol.
    Dosta žena koje je rađalo mi je reklo da ne uzimam, ne znam zašto... Koje je vaše mišljenje?? 
    Njihove riječi: nemojte se mučiti u 21. stoljeću ako si već možete olakšati bar dio poroda, smanjit ćete si muke ako uzmete epiduralnu jer ne znate što vas čeka! 

Kiki156
    13. Lipanj 2017. 10:30

U ovaj na Tresnjevci. Ma imaju oni sigurno al eto nitko nam to nije rekao. Sve u svemu i ti i ostale curke pisete o stvarima s tecaja koje nama nitko nikad nije spomenuo... mozda sam samo ja upala u "losu" grupu. I primjetila sam da su sve cure na tecaju vec pred sam porod, u 30 i nekom tjednu. Ja sam najmlada trudnica tamo 😂

• Mamuka
    13. Lipanj 2017. 10:35

Suncokretica

E da i još su rekli da obavezno uzmemo epiduralnu, da nema nikakvih nuspojava, a izuzetno olakšava porod i smanjuje bol u prvom porođajnom dobu. To su savjetovali i sestra i doktor. O tome se još moram raspitati u bolnici jer se moraju prije napraviti neke pretrage i potpisati neki pristanak. I navodno se za to mora doći ranije u bolnicu kad tek krenu trudovi i niste toliko otvoreni jer kasnije kad ste već otvoreni više, onda više ne daju… Eto mene su na to nagovorili i zaista, zašto si ne bi bar malo olakšali? Onda samo čekate da se otvorite, ne osjećate bol nego samo da se nešto događa dole. Onda kreće izgon i to je navodno dosta brzo gotovo i tad tek možete osjećati bol.
    Dosta žena koje je rađalo mi je reklo da ne uzimam, ne znam zašto… Koje je vaše mišljenje??
    Njihove riječi: nemojte se mučiti u 21. stoljeću ako si već možete olakšati bar dio poroda, smanjit ćete si muke ako uzmete epiduralnu jer ne znate što vas čeka!

Nisam probala epiduralnu I mislim da neću. 2 žene koje znam da su rodile sa epiduralnom nakon nje imaju problema sa leđima tj kralježnicom. Prije toga nisu imale nikakvih problema.
    Ja sam isto mislila pitat pa APP jer u ST je to lutrija dobit, čak ni preko veze ne možeš bit siguran da ćeš uspit sredit jer ima samo 1 anesteziolog koji to obavlja u smjeni I ako je on na operaciji možeš se slikat. Dosta sam čitala po netu oko toga I puno žena ima nuspojave (problem sa leđima) nakon ćega sam definitivno odustala jer I ovako su mi leđa u banana I još da mi se prištekaju te nuspojave... Vjerojatno bi završila na kakvoj rehabilitaciji. Tako da... Dobro razmisli.

Kiki156
    13. Lipanj 2017. 10:37

Epiduralna se moze uzeti kad si otvorena do 4,5 prstiju. Ako predes, odbosno dodes kad si vise otvorena nece ti je dat jer tad porod vec ide brzo a izgon moras osjecat da znas kad treba tiskati. Nama su rekli koje su nuspojave moguce, ali one su danas minimalne jer sada daju puno manju dozu od one koju su prije davali, pa su time i nuspojave bile vjerojatnije. Za epiduralnu ti moraju uzet krv i dati testnu dozu u kojoj gledaju kako reagiras i dal smiju dati vise. Zene koje imaju problema sa zgrusavanjem krvi ne mogu dobit epiduralnu i zato treba provjera prije. Isto tako ti se mozes prijaviti za epiduralnu ali je ne moras uzeti ako mislis da ces izdrzati. Ali ako kazes u pocetku da neces i oni te ne obrade ne mozes se kasnije predomisliti. Onda trpis do kraja kako god bilo 😅

I_me
    13. Lipanj 2017. 10:37

NASI TERMINI
    Aurora1611–06.09.
    Dorja91–08.09.
    babylove28–09.09.KB Osijek
    Dena1009–10.09.
    I_me–20.09.KB Pula
    treca_sreca–21.09.KB Split
    M@lena–23.09.KB Sv.Duh
    Tea2803–24.09.KB Petrova
    pandora–27.09.
    barbs–27.09.KB Pula
    Violeta1–27.09.
    dzenny-1.10.
    Senoritkova–02.10.
    Aleksandra2 - 06.10.KB Split
    kiki–09.10.KB Sv.Duh
    Marijana–11.10.
    Cekamo_jesen–12.10.
    Natasha255–21.10.
    sretna–22.10.
    Kokoloo–22.10. KB Zadar
    Sanjchi255–24.10. KB Sisak
    Ana2711–29.10. KB Petrova
    suncokretica–01.11. KB Petrova
    Belle84–01.11.KBSv.Duh
    Lorelai–07.11.
    Dragy–07.11.
    Mamuka-09.11. 
    Riana–10.11.
    Hope–11.11.
    Giovi–15.11. KB Rijeka
    anna_bella–15.11.
    luce–16.11. KB Split
    Hedgehog–17.11
    mc_mouse–18.11.
    Yel–18.11. KB Merkur
    Maca1510–22.11. KB Split
    Brandnew–03.12.
    Deeka–06.12. KB Split
    Nina36–06.12.
    Dolores123–07.12.
    Mrs. Bešić–09.12.
    Angel03–10.12.
    NASI PREGLEDI
    Kokoloo–13.06.
    Sretna–13.06. 4D
    Barbs–14.06.
    Belle84–14.06.
    I_me–14.06
    Mc_mouse--14.06.
    Dzenny–15.06.
    M@lena–16.06.
    Dolores123–19.06.
    Barbs–20.06. 4D
    Kiki-20.06.
    Brandnew–21.06.
    Angel03–21.06
    Babylove28–21.06.
    Giovi--21.06.
    Tea2803–23.06.
    Luce–27.06
    Yel-27.06.
    Sanjchi-27.06.
    Maca-28.06.
    Natasha555-03.07.
    Kiki156--04.07.

Kiki156
    13. Lipanj 2017. 10:39

I_me meni je pregled prebacen na 20.6. pa pliz prebaci. Ja kad pokusam s moba uvijek nesto smrdam 😂 Hvalaaaa 😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.