Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    13. Lipanj 2017. 09:40

Danas je po uvz 25.tjedan trudnoce... Aaaajmeeeeee... Jos 15 tjedana .. ne mogu vjerovati kako leti vrijeme.
    Robica: imam tooooneeeeeee toga... Dala mi sestricna, zena od koje smo kupili kolica i frendica ce mi od maloga proslijediti. Od curice je vec proslijedila dalje .. ali svakako, jedva cekam da kupiiiiiimo i mi nasem malom princu  Definitivno nije lako kad sve sam moras kupovati... Npr, nama bi bilo JAKO tesko da nam obitelj nije u mogucnosti pomoci. Nemam nikakva primanja dok se beba ne rodi.... Srecom pa imamo obitelj 

barbs
    13. Lipanj 2017. 09:45

Imam jednu frendicu koja treba rodit krajem 8.mjeseca... i gleda online tecaj za trudnice... U Americi ne moraju ici na tecaj da muz dobije potvrdu ... Kako god, salje nam kako place od muke i kako ce ona to uspjeti i kako se zena otvara dolje... Itd itd... I ja njoj kazem: pa sta onda to gledas?! Nemoj to gledati i slusati prije vremena... I na to ce: pa mene sve zanima sta ce biti, kako ce.. Bitno da nas onda gnjavi... Ili pita sta moze jesti a da ne deblja! Dobije 10000 ideja i njen komentar: a gladna sam nakon sat vremena od toga... Kad sam gladna sam cangrizava... Eto.... I onda nam svaki drugi dan govori da je debela i place da je dobila kg ... Jer jede na tone slatkog i junk fooda...  

barbs
    13. Lipanj 2017. 09:48

Oprostite, morala sam se malo ispucati... Prestale smo joj odg ma takve poruke jer vidimo da nema smisla... Pita nas za savjet i onda me slusa...
    Najbolja mi je sestra... Rekla je da je ona imala izliku sto toliko jede: BEBA JE GLADNA. BEBA TO ZELI... (Slatko, junk food) i eto... Ni ne okrenes se a imas 33 kg vise u 9 mj... 

barbs
    13. Lipanj 2017. 09:49

Oprostite na greskama ali pisem s moba... 

Suncokretica
    13. Lipanj 2017. 09:52

barbs, uopće ne treba gledati ni razmišljati o tome. Bit će kako bude, a rezultat poroda je ipak najljepši 
    Jučer nam sestra i doktor vele: ne znate što vas čeka haha. Što je najbolje, sve žene su bile tamo koje prvi put rađaju. A iskreno lakše je ne opterećivati se s tim i ne misliti previše, bolje da ne znam što me čeka, al nakon svega toga što su ispričali mene i dalje nije strah poroda. Čovjek se jednostavno pomiri s tim da to mora biti i gotovo. Čemu dizati paniku unaprijed? Nitko ne zna kakav će porod imati, možda budemo brzo gotove 

• Mamuka
    13. Lipanj 2017. 09:53

M@lena

Mi smo se odlucili na 2 kreveta za 1 osobu koji imaju drugi lezaj ispod kao ladica (poslije moze posluziti kao spremnik). Prakticno je, a opet ima mjesta ako nam netko dodje (sestrina djeca su nam cesto u posjeti) pa imaju gdje spavati. Vjerojatno cemo raditi sav namjestaj po mjeri pa cu iskombinirati to s ormarom na klizna vrata i sve u bijeloj boji, pa cu detaljima razbiti bjelinu (lakse je detalje promijeniti kad dosade nego sobu 😊).

Ja sam imala takav krevet I stvarno je super. Jer ispod možeš spremiti dosta robe, a ako zatreba može se pretvoriti I u ležaj.
    Definitivno bijela soba sa nekim tapetićima na zidu I plus još pokoji ukras I jastučići I posteljina I lako prilagodiš za curu/dečka.
    Sviđaju mi se u Ikei oni kreveti sa lasdicama ispod, a s jedne strane imaju kao drvenu ogradu, ali su preeeskupi. Čini mi se cca 3tis kn, bez madraca. Way too much....
    Kad bi bila sad cura onda bi opalila po tim girly krevetima ali ovako je glupo.

• sretna
    13. Lipanj 2017. 09:58

Malena, takav smo mi krevet L uzeli u Lasnini. Flexa se zove linija, od svedana. Puno drvo, cvrst ko stijena, al zato i kosta, al nema veze jer ce ga imat dok se ne iseli ili ozeni 😂 moze se nadogradit poslije i na kar ako cemo htjet, mogu jos i dodatno ladice ici ispod i zbog svih tih opcija smo se bas za taj odlucili

violeta1
    13. Lipanj 2017. 09:59

Barbs neka si se raspisala 😊 Ah ta kolegica bih trebala malo pripaziti. Ja bih isto mogla stalno jesti ali ondah bih bila kao balon. Ovako sam si ok iako mogla bih i vise paziti ali dobro. Muz mi je jucer priznao da je mislio cu bit debela trudnica, a to sam i ja mislila 🤣🤣 jer sam se u ovih 10godina od kad sam s njim udebeljila 10kg 😁😁 Ali na kraju se on deblja vise od mene od kad sam trudna hehe..pa jadan hoce na trcanje u teretanu a meni je bas vau taki 😊 Kad se zenio imao je 67kg a sada ima 88kg 😊😊😊

• M@lena
    13. Lipanj 2017. 10:00

Mamuka

M@lena

Mi smo se odlucili na 2 kreveta za 1 osobu koji imaju drugi lezaj ispod kao ladica (poslije moze posluziti kao spremnik). Prakticno je, a opet ima mjesta ako nam netko dodje (sestrina djeca su nam cesto u posjeti) pa imaju gdje spavati. Vjerojatno cemo raditi sav namjestaj po mjeri pa cu iskombinirati to s ormarom na klizna vrata i sve u bijeloj boji, pa cu detaljima razbiti bjelinu (lakse je detalje promijeniti kad dosade nego sobu 😊).

Ja sam imala takav krevet I stvarno je super. Jer ispod možeš spremiti dosta robe, a ako zatreba može se pretvoriti I u ležaj.
    Definitivno bijela soba sa nekim tapetićima na zidu I plus još pokoji ukras I jastučići I posteljina I lako prilagodiš za curu/dečka.
    Sviđaju mi se u Ikei oni kreveti sa lasdicama ispod, a s jedne strane imaju kao drvenu ogradu, ali su preeeskupi. Čini mi se cca 3tis kn, bez madraca. Way too much….
    Kad bi bila sad cura onda bi opalila po tim girly krevetima ali ovako je glupo.

Neki dan sam vidjela u katalogu lesnine, puna cijena im je oko 900 kn + madrac. U ikei mi se neke stvari svidjaju, tipa MALM komode, ukrasi za sobu i drvene igracke, al neke stvari i nisu bas po mom ukusu. Treba paziti, kad je dj soba u pitanju, da krevet, police i stolovi nemaju ostre rubove jer bi to bilo opasno za njih...

Suncokretica
    13. Lipanj 2017. 10:01

E da i rekli su nam jučer da u Zagrebu organiziraju puno toga dodatnog, sve grad plaća: psihološka potpora za trudnice i majke, grupe za dojenje koja se sastaje svaki tjedan, naravno i patronažna sestra koja dolazi poslije poroda, a po želji može i prije poroda. 
    U 9. mjesecu idemo na grupni tečaj baby handling koji je isto besplatan i vodi ga fizioterapeutkinja. Mogli smo i sada u 6.mj. ali smo htjeli kasnije da nam više toga ostane u glavi pred porod. Uče pravilno pozicioniranje djeteta tijekom nošenja, hranjenja, presvlačenja i daju savjete kako prepoznati neurološka ili motorička odstupanja. Poslije poroda možemo jednom tjedno dolaziti s djetetom na individualni rad gdje procjenjuju jel to dobro radimo i postoje li neka odstupanja pa savjetuju roditelje za vježbice. I sve besplatno preko grada u našem domu zdravlja, ja oduševljena koliko pomoći na sve strane za nas koji smo prvi put roditelji

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.