Za klokanicu piše da je baby bjorn najbolja, ali čini mi se da je dosta i skupa.
Al toliko je puno komentara da je totalno nezdrava da ne znam hoću li kupovat prije konzultacije sa doktorima.
Taj neki mei tai jako hvale al meni to sa tim vezanjem i petljanjem ne izgleda baš tako zgodno....
Evo jedan članak o svim tim "spravama".
https://klokanica.24sata.hr/beba/igre-za-bebe/mali-vodic-kroz-nosiljke-1098
Violeta dobar ulov! 👍🏻
Barbs a kad je po tvojima ok vrijeme za kupnju icega za bebu? 😁 Mi smo isto vec kupili malo robice, a kolica i ostalo planiramo u 8 mj. Pocetkom 9 sam mislila uredit dio za bebu, kinderbet i ostalo da sve sastavimo, ali prije toga moramo sve to kupit, oprat, pripremit...
A je li bolje imat klokanicu ili maramu?
Vidim da vi svi normalno citirate bez obzira sto pisete s moba... ne znam zasto meni ne da 🙄
a gle ja sam imala tu babybjorn original model, koja dolje nije široka, znači ne podržava onaj pravilan/poželjan položaj kukića (da su kao u "žabica" položaju nogice) al bila nam je super....doduše moj mali nije imao nikakve probleme s kukovima, e sad da je imao - onda bih pitala pedijatra. Ovako nisam ništa pitala a i nismo se mi u tom nosali satima. To mi je koristilo nekad za smirivanje kad bi se mali unervozio pa bih ga malo nosala po kući, a eto da su mi ruke slobodne.
Sjećam se da sam x puta tak nešto grickala (i mrvila malom po glavi pritom ) ako je on bio u fazi da nije htio čekat/ležat a ja drugačije ne bih stigla...jer su mi ruke bile slobodne.
Svakako u njoj (toj babybjorn) nije boravio dugo....nisam s njome npr nikad išla do dućana uopće, on je bio zimska beba i kad bismo išli van stavila bih ga u skafander i u košaru od kolica i ajmo.
Kad je bio veći, 6mj nadalje, znali smo u nosiljki (Pognae, model za raširit nogice, najsličniji Ergobaby) se i prošetat po kvartu.....ali opet ne bih dijete u tom držala satima. Ne znam u biti jel ikad u njoj bio u komadu dulje od npr pol ure. Ipak bih ga uvijek izvadila, da odmori i on i ja....
žena-majka-carica:)
Barbs a kad je po tvojima ok vrijeme za kupnju icega za bebu? 😁
da, mrak!! Ja bih ispalila da su ovi oko mene takvi blago rečeno
mi smo nabavili rekla bih višemanje - sve!
falile su mi još neke sitnice (tetre, gazice, ručnici s kapuljačom, švedske) ali kroz protekli mjesec sam pokrila i to.
Jedino još neke stvari čekam (rezervirala hranilicu, kadicu sa stalkom i još par stvarčica) da muž ode do ZG (preko njuškala našla, pa da ne plaćam dostavu kurirsku zamolila da nas pričekaju da dođemo po to, samo uplatila kaparu)
ali u biti više nemam što birat čak mi i žao
Jedino mi drago radi financija, razbacala sam se zadnja 2-3mj za bebu..
Ja san to mislila za neku kraću šetnju koristit jer mislim da uz moju tvrdoglavku koja se mora na sve popet I sve vidit kolica nisu baš najjednostavnije rješenje. Al dobro, do 12. mj još stignemo vidit.
Mi nismo još ništ kupovali, ne znamo spol pa se suzdržavam. Uostalom sad ne znam ni šta će bit za kupit jer nama treba sve dugi rukav. Za curu imam nešto stvari, a nešto sam posudila I mislim da na to mogu komotno zaboravit. Kad bude sniženje mislim da će bit I dugih rukava pa mislim I tada ponešto uzet.
Ja sam danas natovarila muzu sto je seka pripremila. 4 kutije robice (one od pelena) + jos 3-4 vece vrecice. Uz to su i posteljine, tetra pelene i sve moguce, nisam stigla ni detaljno pregledat. I uspio je jos stavit kimbic s obzirom da nije imao putnika. Dok se vratim ceka me sortiranje, pranje i peglanje. A onda kad vidim na cemu sam, idemo u kupnju. ☺
url=https://lilypie.com]
Za curu imam nešto stvari, a nešto sam posudila I mislim da na to mogu komotno zaboravit. Kad bude sniženje mislim da će bit I dugih rukava pa mislim I tada ponešto uzet.
meni je to kod tog "posudjivanja" totalno bezveze....nije to nešto neuništivo.
Npr kupiš lipu robicu i "posudiš" ju nekom, taj netko ju iznosi i vrati ti ju (bolje da ni ne vraća)....i onda ti imaš pofucano za svoje slijedeće dijete.
ne znam, meni to bezveze.
Ja sam si sama sve kupovala, u obje trudnoće, doduše polovno ali iz UK a tamo je skroz drugi standard življenja, nebo i zemlja u odnosu na nas. Tako da su te stvari koje sam kupila za prvog malca prije 9god još uvijek i "moderne" i očuvane, 10x bolje nego što sad kupim na njuškalo/mojekrpice
Dobar dan drage mame i one koje ce to postati :) e ovako, imam ogromnu sumnju i moram ju podjeliti s nekim, naravno podjelila bi ju sa svojim najmilijima al ne bi da ispadne da sam si to sve umislila.. Zadnju m sam imala 31.5. i trajala je 5-6 dana (nezz jel to bitno sad) Decko i ja zivimo zajedno i dosta smo aktivni, nekad to bude sa zastitom nekad ne tako da postoji mogucnost trudnoce.. Jos prije cca tjedan dana sam primjetila kako imam strasne vrtoglavice koje znaju potrajati cak cijeli dan, jos su me strasno poceli bubati bubrezi i donji dio stomaka, brzo se umaram i jedva stojim na nogama tokom dana.. Osla bi kod ginekologa ali sam trenutno na sezoni u Lumbardi na Korculi, ugl selo koje nema ni ljekarnu u kojoj mogu kupiti test al mislim da je i za to prerano.. Zadnja menstruacija mi je dosla tocno u dan i bila je normalna tako da mislim da je do zaceca (pod upitnikom) doslo nakon nje.. Da li je moguce tako rano imati ove simptome koje sam nabrojala (grudi se nisu promjenile).. Hvalaa :*
ako ti je zadnja M bila prije nepuna 2tjedna, to je prerano za išta...ili je lapsus?
Sortiraj odgovore
Najstariji