Aleksandra, trbuscic je presladak...
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Treca sreca, slikice su baš lijepe!Kao što je i Kiki rekla, ne vidim razliku previše… Mada mi se čini da u ovoj trudnoći ti je trbuš nizi nego u prethodnim trudnoćama.
Mame, što jedete za večeru osim voća?
Nasmijala sam se jer cu na ovo dodati jedan bapski komentar. Meni je u prvoj trudnoci trbuh bio vise, a u ovoj trudnoci je toliko nisko da ga dodirujem nogama kad se penjem uz stepenice. 😁 kazu da ako je musko da je trbuh visoko i naprijed, a ako je curica onda je nisko i siri se u skladu s bokovima.
Treca_sreca, mislim da bi musku robicu mogla lagano lansirati na njuskalo ili moje.krpice. 😊
Ocito i bapske price nekad imaju smisla. 😉😙
Evo prezivjela ogtt!
Sad sjedim u autu i jedem sendvic jer sam mislila da cu umrijet od gladi.
Dosla u laboratorij u 7h, izvadili mi krv, popila 3 dcl te glukoze ( zasecena voda, takav okus). I onda osla kuci i vratila se sad u 9h na novo vadjenje. Izmedju ta 2h ne smije se nista jesti, samo piti vode. Ja sam si uzela bocicu vode i ocijedila malo limuna unutra i to pijuckala. ( kaze dok da se smije tako). Za par dana nalazi. I da, nakon pola sata sto sam popila tu glukozu mi je doslo malo muka, kao da cu povracat al eto sva sreca nisam.
I_me, nisu ti 3 puta vadili krv?
Ja sam čula da trudnicama vade po 3 puta: natašte prije nego popiju šećer, pa za 1h pa opet za 2 h...
Samo da se znamo pripremiti
Meni su taj test radili prije planiranja trudnoće i isto sam se skoro srušila, al mi je rekla da čak ni vodu ne bi smjela piti i da se ne smijem previše kretati pa sam čekala na klupici 2 h, srećom je bilo lijepo vrijeme... Ja tad nisam bila trudnica pa su mi vadili natašte i 2 h poslije, a žena u laboratoriju mi je rekla da trudnice vade po 3 puta?
Treca sreca, slikice su baš lijepe!Kao što je i Kiki rekla, ne vidim razliku previše… Mada mi se čini da u ovoj trudnoći ti je trbuš nizi nego u prethodnim trudnoćama.
Mame, što jedete za večeru osim voća?
Nasmijala sam se jer cu na ovo dodati jedan bapski komentar. Meni je u prvoj trudnoci trbuh bio vise, a u ovoj trudnoci je toliko nisko da ga dodirujem nogama kad se penjem uz stepenice. 😁 kazu da ako je musko da je trbuh visoko i naprijed, a ako je curica onda je nisko i siri se u skladu s bokovima.
Treca_sreca,mislim da bi musku robicu mogla lagano lansirati na njuskalo ili moje.krpice. 😊
Ocito i bapske price nekad imaju smisla. 😉😙
Ne, obrnuto, ako je trbuh nisko, onda je decko, a ako je visoko onda je cura. Meni je sa deckom bio nisko jako, a sogorica nosila curicu i skroz ispod cica joj je bio, visoko
Ogtt - meni u prvoj t isto vadili samo 2 puta. Na taste i nakon 2 h. S tim da je meni receno da se ne smijem previse kretati i nista piti ni jesti ta 2 h
Ovo za trbuh visoko i nisko, kod nas tako govore. Odnosno, ne samo kod nas nego i ovak kad sam znala naletit na nekog govorili su nisko trbuh musko, visoki zensko. Do sad se to pokazalo kao tocno kod kojih frednica i mene
Aleksandra, baš si lijepa!
I me, i ja sam čula da se 3 puta vadi trudnicama. Znači, možemo uzeti vodu s limunom sa sobom? Koliko otprilike treba da nalazi budu gotovi? Ja ću otići u utorak (24.tj.) ili u srijedu (24tj+1d).
Mame, ja imam toliko posla da mi je žao što sam prije vjenčanja govorila da mi je dosadno. Izašla baba iz bolnice. Osim što našu robu moram prati i stavljati sušiti, moramo i njihovu. Ručak radim svaki dan za 6 osoba iliti 7, sad kad se ona vratila. Ok, puno toga mi pomognu njegova mama i njegov nono. Ponekad ja cijeli ručak imam za napraviti, a ponekad samo nadodati što nedostaje... Al brate mili, ima poooslaaaa... Riješavam naš stan, pa onda malo sređujem posuđe u stanu njegove mame (kad već gore kuham), a povremeno bi me angažirao njegov nono da i kod njega to radim, jer znate, ja sam jedina kod kuće...
Njegov brat je isto doma. Spava do 12 h, ode na kavu... vrati se - nit ga vidiš... Izađe iz sobe kad je vrijeme ručka: KAD ĆE RUČAK?! Nit ne pita ako što treba pomoći!!!
I onda se za koji dan moramo seliti kod njegovih nonića (imamo tamo praznu sobu za nas) jer dolaze turisti... A dragi neće ni da čuje da idemo u stan mojih roditelja (koji su nam ponudili da živimo tamo dok si stan ne napravimo, a oni će otići na selo gdje imamo kući) jer se ne može otkačiti od svoje familije i tog sela gdje živimo
I onda, njegov nono je morao u grad i ja povremeno moram ići posjećivati njegovu nonu da vidim ako je sve ok i ako joj što treba... I onda dođem posjetiti njegovu nonu i ona kaže: ah, jadna, moraš delati troduplo sada... njanke na kavu ne možeš ići
Oprostite, morala sam se malo ispuhati
Belle, eto, meni se jučer desilo da se beba slabije javljala... Ne brini se. Sve je to u redu!
A mamice moje, sinoc panike u mene... Pojavila mi se u iscjedku svjeza krv, poplasila sam se totalno, vec sam vrtila slike od spontanog, ne bi imala snage ponovo to proc... Zovem ja dezurnog ginekologa u Makarskoj (u biti jedinog soc.) i kaze on meni kao popij 4duphastonea i dodji u jutro...luda sam bila cilu noc...jutros na pregledu kaze beba ti je u redu,zatvorena si i imas hematom pripisa mi dvi kutije duphastonea i da mi da izvadim CPR da vidi imam li kakvu upalu... Bas sam se bila poplasila...duga mi je noc bila...
Mame koje ste imale hematom sta su vam vasi doktori rekli?
Sortiraj odgovore
Najstariji