Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    01. Lipanj 2017. 12:50

Luce, drago mi je što je sve u redu!  Vjerujem da si se jako zabrinula. Meni se beba od jutra ne javlja. Javila mi se kad sam ležala, al eto, sva sam isprepadana kamoli da mi se desilo što i tebi.
    I me, i mislila sam na vodu s ocijeđenim limunom 
    Dolores, imamo odnose jednom tjedno. Ne kao i prije... 

Belle84
    01. Lipanj 2017. 13:03

Znaci meni se moj sin nije javljao cijelu vecer jucer i danas cijelo jutro... vec sam se bila spremila ici na pregled al evo prije sat vremena me poceo udarati i ne prestaje... 😊😊😊 bas me prestrasio bio...

Suncokretica
    01. Lipanj 2017. 13:22

luce <3

A mamice moje, sinoc panike u mene… Pojavila mi se u iscjedku svjeza krv, poplasila sam se totalno, vec sam vrtila slike od spontanog, ne bi imala snage ponovo to proc… Zovem ja dezurnog ginekologa u Makarskoj (u biti jedinog soc.) i kaze on meni kao popij 4duphastonea i dodji u jutro…luda sam bila cilu noc…jutros na pregledu kaze beba ti je u redu,zatvorena si i imas hematom pripisa mi dvi kutije duphastonea i da mi da izvadim CPR da vidi imam li kakvu upalu… Bas sam se bila poplasila…duga mi je noc bila…
    Mame koje ste imale hematom sta su vam vasi doktori rekli?

Ja sam imala hematom koji mi je prvi put prokrvario oko 9-tog ili 10-tog tjedna. Tad je krvarenje bilo manje i samo jedno popodne, ali sam se isto tako prepala i mislila da je spontani, užasan osjećaj. Otišla odmah na hitnu i rekli mirovanje i utrogestani, poslali su me doma. Da je spontani, osjetila bi jake bolove i grčeve...
    Nisu mi rekli da strogo mirujem nego laganini sve, a ja za tjedan dana opet prokrvarila ali jako obilno i s ugrušcima, ostala u bolnici par dana, od tada se nisam dizala iz kreveta i ništa nisam radila osim do wc-a i do stola pojesti. Ponovilo se još jednom nakon 10-tak dana al puno manje. Iza svakoga sam imala još smeđeg iscjedka par dana. Mirovala sam oko mjesec dana dok se nije povukao, nisam nikud išla i ništa radila. Dakle stvarno sam po 3 puta krvarila i bilo je na kraju sve super, beba je sve izdržala  
    Uglavnom trudoće s hematomima dobro završe ali to treba odmirovati ako ikako možeš, što prije i više miruješ to će ti prije proći! Ništa ne dizati, što manje se saginjati ili istezati prema gore, ne imati odnose. Meni je doktorica čak prvi put rekla da bi se moglo ponoviti, nisam mislila da hoće ali eto je... Znam da je užasno toliko ležati i da će ti biti i dosadno i da ćeš se ukočiti u krevetu, ali znaš zašto to radiš pa je odmah lakše... Gledaj sliku bebe i nek ti to bude motivacija.
    Sretno da što prije prođe!  

01. Lipanj 2017. 13:34

Evo mene s kontrole...tlak je super, vaga me razljutila..hahaha...doma sam se vagala jutros i jos uvijek sam na 5 kg od pocetka, a po njegovoj sam jos 2 kg dobila..kao +7 😏
    Sutra idem na 4D pa cu mu nosit nalaze da vidi za posteljicu, za sad imam zeleno svjetlo za more..jeeeeej....sutra ce jos vidjet. Iduca kontrola 27.6. Pocetkom 7. mj cu ic OGTT radit...
    Odnosi...hmmm....mi zadnjih dana nesto aktivni 😝 ali ono, kak nam se da, nije mi zabranjeno, pa ovisi o raspolozenju..mislim cak da nista manje ni nista vise nego prije.. Evo npr. jucer se beba "bunila" hahahaha...valjda smo joj smetali 😜
    Jel vam se dogada kad to? Da vas udara tijekom seksa? 
    I da, Barbs, vezano za dugacki post o noni, nonicu, bratu..sve sam to prosla, zivjeli smo tri godine s njegovima, dok nismo kupili kucu. Meni je najgore bilo kad bi navecer otisla spavat i znam da sam ostavila cistu kuhinju, a ujutro bi se probudila i kao da je bomba pala😡😡😡😡 a sto se njegove seke tice..mislim, nije ona losa ovako, ali tijekom ovih 5 godina koliko zivimo skupa, niti jednom nije pitala dal treba pomoc kad smo pilice klali, kad smo imali kolinje (ona i sogor nisu dosli) a kasnije su znali pitat za cvarke, kobase itd. I kad sam jod bila kod sveki, nikada nijr pitala dal treba pomoc na vrtu ili dosla da ponogne, a redovito je znala odnjez nesto s vrta ili joj je sveki nosila..mislim, njoj je mama radila, pa nek je nosila, nije mi krivo, ali ja sam isla u skolu (4. srednje) i na faks pa sam sve stizala, a ona nije mogla jednom tjedno doc...tako da ono...to jednostavno zanemari..znam da te smeta, ali izdrzi..kad odete od njegovih (rekla si da uredujete/gradite kucu/stan), preporodit ces se..vjeruj...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

01. Lipanj 2017. 13:40

Kazu da su ti svekar i svekrva zamjenski mama i tata, pa treba biti dobar s njima..al ne opet dat da te iskoristavaju. Prvih par mj kad smo se odselili su skuzili koliko sam im znacila u smislu pomoci, priznali su. Sad kad znam otic k njima, sve bude ko da je bomba pala...naucila sveki da ja pospreman pa sad nema vremena, cuva malu od sogorice, dva puta dnevno ide u stalu...pa sad kosnja, baliranje, vrt...nakupi joj se..al ne pada mi sad napamet otic tam i pospremat...hahaha...kad znam da se to nece cijenit..
    Btw, jel vas neki ljudi zivciraju vise nego prije? Ja kad vidim svekra vec mi je podne...ne mogu ga nekad smislit, bas mi dode da ga pitam da sta je on sad doso k nama..strasno..valjda hormoni😖 

barbs
    01. Lipanj 2017. 13:42

Belle, i ja sam bila spremna ići ginekologu, kad ono, javio mi se... Očito je spavao. Ja ga izbockala. Pojela čokoladu... i neće i neće i nećeeeee... i onda se aktivirao... sad opet odmara... 
    Sanjchy, mogli smo ustanoviti da njihova vaga laže. Znaš moj primjer. Kažu 9 kg od početka trudnoće, a najviše 8 kg u mjesec dana... Mene danas gleda prijateljica koja me od djevojačke nije vidjela i govori: prvo, ne vidim tu kilaži, a drugo, smršavila si...  Meni kućna vaga daje +5kg, a njihova +9kg...  Sretno sutra na 4DU... I ja se jako radujem, ali ima još 19 dana do 4D pregleda, a još 13d do rutinske kontrole kod ginekologa. Meni se desi da baš nakon odnosa on utihne. Kao i jučer... Zato sam se zabrinula da se nešto nije desilo 
    Vidiš, ja općenito kod njih kad počistim suđe stavim sve u mašinu. Jbt, valjda mašina služi nećemu?! I oni meni: nemoj sve u mašinu stavljati... Češće ćemo ju morati paliti, brže će se napuniti... Operi na ruke... Pa Bože moooj, valjda mašina služi nečemu?! Znači, idem teti, idem prijateljici, idem sestrI. SVE, SVE, SVE stavljaju u mašinu... od tanjura do lonaca... A ovdje sve na ruke...  Pa da poluuudiš... Šta će ti onda mašina ako ju želiš paliti jednom tjedno?! 
    A tipično da se ne ponude pitati za pomoć, ali je meni upitno kako to da jedna cura se ne potrudit pitati?! Npr... "shvaćam" muškarca ako je navikao gledati da sve žene rade oko njega... ali jedna cura?! Više puta bi mi njegov nono samo dao tanjur i ja ga gledam: što je? i on meni: odnesi u sudoper... i ja kažem: šta sam ja? sluškinja? nit molim te nit išta?! 
    I krenuo je nešto gunđat... Ajd' molim te... Ja dragoga navikavam da sve čisti za sobom jer kad se napokon otkačimo od njegovim ne pada mi na pamet čistit za njim... Mene roditelji tako nisu odgojili, a bome moram reći da nisam to vidjela kod kuće... On nažalost jest, ali nije on kriv već njegova mama i njegova nona koje su navikavale svoje sinove i unuke da je u redu da žena radi sve oko njih... 

01. Lipanj 2017. 13:42

Tea, kad si bila na 4d, jesi se skidala skroz ili samo povukla hlace? 

barbs
    01. Lipanj 2017. 13:48

Sanjchy, naravno da me neki ljudi živciraju više nego prije... i to njegova obitelj... tj. neki ljudi iz njegove obitelji... tj muški... zaseru sve za sobom... nit ne pitaju ako šta treba počistiti/pomoći... sve što znaju je ispitivati i naređivati... pogotovo njegov nono: operi robu, operi suđe, stavi sušit robu, počisti ono što je tvoj dragi uneredio (dragi je dobio bukvicu od mene) ... Njegov brat: JE GOTOVO?! A vidi da sve na šporetu gori .... da te par pita: DA POSTAVIM STOL?!
    Dragi i njegova mama mi kažu da mu kažem neka nešto napravi, ali meni to ide na živce ... Da moram nekoga vući za rukav?! prođe 5 puta kroz kuhinju a niti jednom da pita ako što treba pomoći?!  Strašno...
    Ma trebaš biti dobar sa obitelji tvoga muža/dečka kao i što on treba sa tvojom, ali ipak - ponašati se kao da si nečija sluškinja?! Što bi bilo da ja nisam zatrudnijela i da radim u vrtiću kako sam i trebala raditi?! Svakakve smjene bih imala?! što bi bilo da nas dvoje ne živimo blizu, a da sam ja trudna?! kako bi se onda snalazili?! Mislim, snašli bi se, ali da ti barem u nečemu pomognu.... Ok, njegova mama i nono nešto skuhaju, pa ti puno olakšaju, ali ti dečki iz obitelji.... ?! GROOOZNOOO! Razmaženi su i ništa sami ne znaju.... Još dragi ajde, snašao bi se... zna kuhati, čistiti... dao bi se naučiti (jedva čekam da ga krenem i druge stvari učiti haha)... Njegov nono zna kuhat, ali ni oprati suđe ne zna, a kamoli upaliti mašinu! Tata i brat.. ti jedva da znaju jaje na oko ili fritu napraviti..
    UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

barbs
    01. Lipanj 2017. 13:49

Sanjchy, namjeravamo krenuti s nadogradnjom kuće i napraviti si stan, ali čekamo dozvolu... sve papire... i naravno, to se čeeeekaaaaa... Al' ipak, dalje od dvorišta sigurno ne idemo 

01. Lipanj 2017. 13:55

Joj Barbs, sad kad si spomenula masinu....to mi je bilo super kad sam se preselila, doma ju nisam imala...e a kad se najedes, po meni je logicno tanjur odma stavir u masinu, ak iam hrane, bacis..kak to vec ide..a vidis, kod moje sveki ti je normalno tanjur stavit NA masinu, pa da tak stoji...hahahaha...a o tome da su muski nauceni da ih se dvori, necu nista rec...dakle, ja, sveki i svekar rucamo oko 1, i sad nas dvije jedemo za stolom u kuhinji a on uvijek u dnevnoj na kaucu za malim stolom, (inace im je kuca mala, mala, ne znam kak se nismo poubijali te tri godine) i kaze on njoj da mu da vode. Ona se ustaje i nosi mu vodu, ostavlja svoje jelo ..ja sam sizila na to . ja nisam tako naucena...a moj dragi je...mada sam ja njega vec preodgojila u nekim stvarima, i preodgajam ga i dalje..hahaha...pa ne pada mi napamet tretirat ga kao dijete, dosta ce mi bit i ovo malo cudo...to sto su mame u stanju napravit od svojih sinova, to je strasno...a ovo, kak jednoj curi ne padbe napamet pitat za pomoc...lako..kad ju je mama tak naucila...doma ima i prostora i sve za vrt, ali njoj se to neda, ona ce radije dat 90 000 kn za scavolini kuhinju...voze audija A6, i kad stane, onda ih mi razvazamo. Umjesto da su kupili dva jeftinija auta i svako bi imo svoj..mi ih na dvoristu imamo 4, dva wv kedija, ja vozim toyotu auris, i neki mislim da je fiat scudo. Dakle, svi osim moga su radni auti, sto nama treba jer decki voze trimere, kosilice itd. Ali nisu audi, mercedes il sta ti ja znam..
    Mi smo znale prije ic u Zagreb, u soping (ja i sogi) i kad sam ja vidjela koliko ona placa odjecu, cipele  a tek torbice...uzas..i to sve na karticu...oni zive kao visa srednja klasa, a to sve na rate..mi zivimo normalno, i nemamo rata..dobro, imamo nesto sto smo uzimali proslo ljeto da sredimo kat..ali opet , ne uzimamo gluposti..tako da njih ja nr kuzim..sve te rate dodu na naplatu..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.