Zene, majke, kraljice! 😊
Evo mene s pregleda. Bila sam gotova vec malo prije 8. No odveli smo sina u vrtic pa sam i ja krenula na posao. Ovako, beba je aktivna i tako lijepo popunjena, nije vise mrsavica kao zadnji put. U nalazu pise da je morfologija, dinamika i biometrija uredna, uredno plodne vode. I beba je teska 452 g! Doktorica kaze da je sve izvrsno! U cijeloj trudnoci sam dobila nesto malo manje od 3 kg (otprilike isto kao u prvoj t u isto vrijeme, s tim da sam u prvoj dobila ukupno 7 kg, i zadnji mj cak izgubila 1 kg, tako da sam na porod isla s +6). No mislim da je idealno 10 kg, s tim da to sve ovisi o gradji, sklonosti debljanju, apetitu i kretanju. One koje su na mirovanju jednostavno ne mogu utjecati na to previse. No ne smijemo gladovati, uvijek u torbi imam bademe ili ljesnjake za te krizne trenutke. Ugl sve je u redu. Bilo me strah jer je moj malac ovaj tj stalno visio po meni kako je bio bolestan, pa sam ga i dizala i spustala a ima 13 kg... no Bogu hvala sve je u redu!
Tea, nadam se da se iscjedak nece vise ponoviti. Joj meni bebini pokreti dodju kao melem na ranu kad ih osjetim, pa znam da je sve ok. 😄
Ma bude to otislo poslije poroda..tjesit cemo se..hah..pa znaci u 21 tjedan si dobila 9 kila..ak to rasporedis na sve to vrijeme nije strasno..
Meni je moja jedna kolegica sa strucnog rekla ovako kad sam joj rekla da sam trudna: Sanja moja, samo pazi da se ne udebljas previse jer nasi doktori ti mrze debele trudnice, i onda na porodu i na pregledima budu bezobrazni...eto, tim rijecima..zena koja je tri puta rodila..i ni u jednoj trudnoci nije bila mrsava, dobila je puno kila..a ovak ima djecacku gradu, mrsava je..
Sve to ovisi od zene do zene kako ona to prihvati i kako podnosi trudnocu i kilazu..a nakon poroda dobar dio te kilaze ode, pa opet ima manje viska😅 skinut cemo...potrudit cemo se...
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Pozdrav trudnice, baš su vam lijepe slike beba i trbuha
Jučer popodne i preko noći bolio trbuh, kao neko pikanje i grčevi u maternici, pogotovo sa strane, a najviše sam osjetila kad sam se dizala ili okretala. Sad je ok, nadam se da je to samo širenje maternice, ležala sam i odmarala cijelo vrijeme...
Hope, mislim da ti je ta bol normalna jer maternica raste i širi se, ako nije prejaka bol nema potrebe za panikom.
treća sreća, sretno s rješavanjem svega oko posla i bolovanja, nadam se da neće biti problema...
Malena, sretan rodendan sinu i uživaj na pregledu!
Barbs držim fige da baka bude dobro !
Kiki, i meni se to javlja po noći kad se dugo zaležim na jednoj strani, užasna bol pa se okrećem 100 puta po noći i budim... Bude bolje kad se ustanem i prošećem. Nisam znala da je to od zdjelice, ja sam mislila da je od ležanja pa mi se kao nešto ukočilo
Hedgehog, dobrodošla! Moglo bi ti se vidjeti spol, ali ovisi kako se dijete okrene. Mi još ne znamo spol a u 17om smo tjednu. Naknada stiže oko 20-og u mjesecu
Jel vi imate neobicne snove? Ja kako sam trudna samo gluposti neke sanjam...haha... Evo npr. nocas.. Ukratko: meni je 25. rodendan, a mome tati 27. dakle iduci vikend..i sad se priprema festa kod tate, skupa cemo proslavit. ja sam nocas sanjala da su moj dragi i moji potajno dogovorili vjencanje, i da smo se mi zapravo vjencali na proslavi nasih rodendana. Maceha me zvala da dodem u subotu malo ranije, sa pomognem sa postavljanjem tanjura i time. I ja dosla ranije a oni mene na sminkanje, frizuru, obukli me..i onda je moj dragi dosao s maticarem i mi se lijepo vjencali...
Ja sam se toliko smijala jutros kad sam se probudila...a Matija gleda u mene i pita sta mi je...😂😂😂😂
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
barbs, hvala za link na katalog LIDL-a. Kupujem za trudnice sigurno, a za dječje ću još vidjeti. Prošli put nisam išla jer sam imala užasnu mučninu, a znam da sve nestane prvi dan pa mi je bilo glupo ići dane poslije toga. Al ovaj put neću propustiti!
Pitanje: termin mi je početkom 11. mjeseca. Ima li smisla kupovati te bodiće za to hladnije doba, ipak su kratki rukavi?
I znači računam da mi treba otprilike broj 50-56 za novorođenče?
Aha sad vidim da ima i bodi dugih rukava hehe
Šta mislite koji kupiti za 11 mj? Ipak je tad hladnije, čini mi se da nema smisla kupiti ove kratkih rukava.
I koji broj čarapica nam treba za novorođenče?
Ajme meni ništa ne znam
I_mebas ti je slatka bebica, tako i ja svog malisu gledam svaki dan i topim se 😍❤
Kokolooja sam pitala za kolica, prije kolko ste ih vi imali? Bas me nesto vuku i odlican mi je popust u Lesnini, mozda se cak i odlucimo pa kupimo i iskoristimo priliku.
Malena i Sretna svaka cast na kreativnosti! I sretan rockas malisi, lijepo se zabavite. ☺️🎉
Mene je jutros probudila bol u desnoj nozi, pocelo je jucer navecer i mislila sam da ce se smiriti do jutra ali jos je gore. Doslovno ne mogu stati na nogu, boli me kad lezim, sjedim, hodam… nikad mi se nije to dogodilo. Je li to isijas? Dakle ne boli me izvana nista nego negdje duboko u nozi na podrucju kuka i prepone.
Dada vidila sam popust je odlican..
Kolica imamo jos i mislim ih koristiti za novu bebicu, a uzeli smo ih prije godinu ipo za malog.. Jos malo prosvrljajte po ducanima prije nego se odlucite i obavezno provozajte par komada prije nego ih uzmete...
A da to je isijas :( vec misec dana skoro sepam i nemam neki lijek za to hahah..tako mi je bilo i u prvoj trudnoci i proslo je samo od sebe
Ma nije toliko strašno dobiti 9 kg nego kao u toliko malo vremena toliko kg... haha
Bez brige, Suncokretica, ni ja ništa ne znam I mene sve zanima!
Ja ću kupiti svakako one dugih rukava. Mame, za prvo vrijeme koji broj je najbolje kupiti??
Sanchy, imala si baš lijep san!
jutro cure!
hedgehog ako imas fejs imasjednu grupu na njemu koja se zove porodiljni,djecji doplatak i socijalna pomoc gdje obicno pise kad su ispalate i ljudi pisu kad je sjelo i u kojoj banci. danas bi trebale biti komplikacije i porodiljni.
barbs zao mi za baku,nadam se da ce sve biti ok..
zadovoljna sam gin! 1h i 20 min mi je trajao pregled. dobila sam 5 slicica i cd sa snimkom bebe i ptlatila 500kn.
rekla mi je ako cu ponovo dolazit nek se narucim u 28tt jer tada je najidealnije za 4D, beba je tada fino popunjena i nema toliko plodne vode i najbolje se sve vidi. ako ces se narucivati zovi vec danas jer je guzva i ceka se cca 2-3- tjedna.
jako si lijepa trudnica i pupa napreduje lijepo!!!
i hvala za info za lidl,sada kad znam da je curica, znam i sto kupovati
malena super za pregled! drago mi je da je sve ok i da napredujete!.
sto se tice kilograma kod privatnice sam na +4 od kad sam trudna a kod socijalne u 19t +5kg. a sad sam 22t. ne kuzim!!
nego...sad imam opet pitanje za mame koje su rodile... da li se netko susreo ili imao visak plodne vode. meni je jucer privatni gin rekla da imam malo vise,nista strasno i bez panike ali granica normale je 18 a ja sam 19 ( blago poviseni AFI ).da se inace plodna voda smanjuje oko 24tt tako da se ne moram zamarat previse jer ce se vjerovatno smanjit kad udjem u taj tjedan. i rekla mi je da kada budem isla iduci tjedan na pregled kod svoje socijalne gin da joj to spomenem i jos joj je ona napisala na papir koji cu joj predat da pregleda vodu.rekla je da ce me vjerovatno slati na ogtt. i pitala me dal netko u obitelji ima secer. a ja slatko ne volim ( ne znam dal to ima veze). 1tjedno pojedem sladoled i ujutro popijem kavu sa zlicom secera cisto da na wc odem hahaha
Sortiraj odgovore
Najstariji