Evo cure da podijelim s vama sta mi je ginekologica rekla za kilazu u trudnoci tj. za prirast kilograma, ako nekog zanima. Naravno da je svacije tijelo drukcije i da svaka od nas drukcije nakuplja kilograme (netko vise u drugom, netko u trecem tromj.) ali mi je rekla neki prosjek koji bi bio ok i da je nekih 12kg sveukupno pozeljno. Ide ovako:
500-600g mjesecno 1.tromjesecje
300-400g tjedno 2.tromjesecje
500g tjedno 3. tromjesecje
Belle, i meni je sestra rekla da je idealno dobiti od 9 do max 13 kg u cijeloj trudnoći, pa nije ni čudo da me stavila najviše ona na prehranu! hahahaha
A najbolja je frendica trudna 5 tjedna više od mene. Govori ona meni: a trebaš paziti što jedeš, puno vode piti, više hodati... Nisam joj ništa htjela reći, ali skoro mi je došlo da joj kažem: da, govori mi ona koja je u 5 mjeseci trudnoće dobila 12 kg...
Jutro mamice!
Drago mi je sto su svi pregledi dobro prošli!
Moja socijalna gin inače radi u poliklinici Harni i žena je odlična, svaka 4 tj imam pregled i obavezno radi uzv, ima i 3d i 4 d pa imam već puno sličica :)
Ja još radim (dvije škole i ugovor o djelu i volontira u vlastitoj udruzi- luda žena) i još imamo radove oko i u kuci..Al dobro se osjećam pa mogu. I mene nekad u noći kad se okrećem boli ko neki živac u bedru, Al mislim da je to od širenja svega. Mi smo sad 17 +5, trbuščic se počeo nazirati i malena osjetim kad se umirim 😍
Od stvarcica smo uzeli kolica (bila akcija i zadnja koja smo htjeli) sad planiram krenut s ostalom opremom pa robicu kad dođe jesenska ( nešto ću i dobiti). I sad kad pišem post slušam da je danas zakon o rodiljnim naknadama prvi na dnevnom redu, nadamo se da će izglasati ono što su obecali
Barbs, ma naravno da je to sve individualno, netko jako puno zadrzava vodu, netko ima apetit koji je tesko obuzdati tako da kile idu gore. Ali mi je rekla kad osjetim glad da to ne ignoriram ne daj Boze, nego da jedem ali da pojedem za medjuobrok radije npr. saku badema nego krafnu s pekmezom 😂 Kaze ona meni: zadovoljit cete glad a vas sin ce dobit vise nutrijenata nego da ste pojeli tu krafnu.
Barbs, ma naravno da je to sve individualno, netko jako puno zadrzava vodu, netko ima apetit koji je tesko obuzdati tako da kile idu gore. Ali mi je rekla kad osjetim glad da to ne ignoriram ne daj Boze, nego da jedem ali da pojedem za medjuobrok radije npr. saku badema nego krafnu s pekmezom 😂 Kaze ona meni: zadovoljit cete glad a vas sin ce dobit vise nutrijenata nego da ste pojeli tu krafnu.
Slažem se :)
I ja sam jučer bila EXTRA gladna, pa sam pojela malo lješnjaka i već mi je bilo lakše...
Jutro, Natasha
Drago mi je što trbuščić napreduje!
Dok možeš raditi, radi!
Dobro jutro! Nisan pisala par dana..al citam vas redovno.
Ja sam isto dobila kritiku da sam se puno udebljala. Od pocetka trudnoce 6-7 kg. :(
Kad sam glaaadnaaa..al eto..moram peciva o sendvice zamijenit necim zdravijim.
Barbs i moj je drob takav..moze se jos sakrit s odredenom robom..a i 188cm sam visoka pa se izgubi haha..al eto..izgledam ka prizderana i nadebljana..bit ce mi lakse kad se vise bude ocitava da se zna da sak trudna, a ne debela :)
Sutra idem na put od kojih 6 sati voznje na motorijadu, u ned se vracam..nadam se da cu izdrzat cili taj tempo ludovanja i voznje.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Bok curke, buduće mame, pratim vas od početka trudnoće. Meni je termin 17.11.
Sada sam u 14. tjednu trudnoće, zanima me kada su vama rekli spol djeteta. Imam pregled za dva tjedna pa me zanima hoće li se tada vidjeti?
Također, imam još jedno pitanje, kojeg datuma otprilike u mjesecu sjeda naknada za čuvanje trudnoće? Dobila sam jučer obavijest preko e građanina koliko ću novaca dobiti za pola 4.mjeseca, ali još nije sjelo.
Sretno svima na pregledima, držim fige da sve dobro prođe :)
Sortiraj odgovore
Najstariji