Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    18. Svibanj 2017. 09:18

Inače, hvala na komplimentu!!! 

• sretna
    18. Svibanj 2017. 09:22

Hedgehog

Bok curke, buduće mame, pratim vas od početka trudnoće. Meni je termin 17.11.

Sada sam u 14. tjednu trudnoće, zanima me kada su vama rekli spol djeteta. Imam pregled za dva tjedna pa me zanima hoće li se tada vidjeti?

Također, imam još jedno pitanje, kojeg datuma otprilike u mjesecu sjeda naknada za čuvanje trudnoće? Dobila sam jučer obavijest preko e građanina koliko ću novaca dobiti za pola 4.mjeseca, ali još nije sjelo.

Sretno svima na pregledima, držim fige da sve dobro prođe :)

Dobrodosla! 😊 evo meni je rekao sada sa 16+3 spol, tako da ce moci i tebi reci ukoliko ce se beba htjet pokazat 😄

• sretna
    18. Svibanj 2017. 09:24

Ja sam u orvoj t putovala avionom u Grcku na medeni mjesec 😄 zatrudnila sam odmah prvi ciklus nakon vjencanja pa je i beba u trbuhu bila s nama na medenom mjesecu 😄

18. Svibanj 2017. 09:29

Barbs preslatka trudnica!! I trbuscic isto 😍 ma oni mora da su nesto krivo vidjeli?? Kak je moguce 8 kg u mj dana a mislim, samo trbuh imas? Koji si sad tjedan? Ja sam 18. pa sam do sad dobila 5 kg...vidjet cemi do iduce kontrole kako ce biti! 😣😂😂 ja znam da se meni i voda hvata i zrak koji progutam, takva sam i pomoci se ne mogu..ne prezderavam se, ali nije sad ni da vazem svaki zalogaj. Kad osjetim potrebu za slatkim pojedem nesto slatko, ak nemam nista doma, pojedem vocku..meni je reko moj ginic da oko 1 kg svaki mj treba dobivat na pocetku a kasnije, i malo vise mozda, jer ce beba vise rast, oko 1,5 mjesecno...moja sestra je u obje trudnice jela ko prasica (Boze mi oprosti sto sam tako napisala, al kad je), nije ni pazila sta jede ni kad jede. I prvi put je dobila 20 kg i nakon poroda je bila mrsavija neg prije (naravno ne odmah) a u drugoj mije dobila puno i isto tako ih je skinula. Nas smo tri sestre i 1 brat...brat jr mrsaaaaav..a mi cure pokupile tatinu gradu..sve smo jake

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

barbs
    18. Svibanj 2017. 09:31

Hvala, Sanchy 
    Ja sam jela dosta nezdravo prije vjenčanja i nisam imala normalne obroke, pa možda me to zdebljalo... tj. napunilo kg... i prošli tjedan sam jedan dan s dragim na pizzu išla, drugi sa frendicama u meksički, pa onda opet na pizzu nakon 2 dana jer je ova jedna došla iz Amerike i tu je na mjesec dana, pa kao da nadoknadimo... I vjerojatno me to napunilo nepotrebnim kg, ali baš 8 i meni je nešto pretjerano... 

barbs
    18. Svibanj 2017. 09:33

P.S. 21tj+2 dana po amenoreji... po app 3d haha

• M@lena
    18. Svibanj 2017. 09:35

Zene, majke, kraljice! 😊
    Evo mene s pregleda. Bila sam gotova vec malo prije 8. No odveli smo sina u vrtic pa sam i ja krenula na posao. Ovako, beba je aktivna i tako lijepo popunjena, nije vise mrsavica kao zadnji put. U nalazu pise da je morfologija, dinamika i biometrija uredna, uredno plodne vode. I beba je teska 452 g! Doktorica kaze da je sve izvrsno! U cijeloj trudnoci sam dobila nesto malo manje od 3 kg (otprilike isto kao u prvoj t u isto vrijeme, s tim da sam u prvoj dobila ukupno 7 kg, i zadnji mj cak izgubila 1 kg, tako da sam na porod isla s +6). No mislim da je idealno 10 kg, s tim da to sve ovisi o gradji, sklonosti debljanju, apetitu i kretanju. One koje su na mirovanju jednostavno ne mogu utjecati na to previse. No ne smijemo gladovati, uvijek u torbi imam bademe ili ljesnjake za te krizne trenutke. Ugl sve je u redu. Bilo me strah jer je moj malac ovaj tj stalno visio po meni kako je bio bolestan, pa sam ga i dizala i spustala a ima 13 kg... no Bogu hvala sve je u redu!
    Tea, nadam se da se iscjedak nece vise ponoviti. Joj meni bebini pokreti dodju kao melem na ranu kad ih osjetim, pa znam da je sve ok. 😄

18. Svibanj 2017. 09:40

Ma bude to otislo poslije poroda..tjesit cemo se..hah..pa znaci u 21 tjedan si dobila 9 kila..ak to rasporedis na sve to vrijeme nije strasno..
    Meni je moja jedna kolegica sa strucnog rekla ovako kad sam joj rekla da sam trudna: Sanja moja, samo pazi da se ne udebljas previse jer nasi doktori ti mrze debele trudnice, i onda na porodu i na pregledima budu bezobrazni...eto, tim rijecima..zena koja je tri puta rodila..i ni u jednoj trudnoci nije bila mrsava, dobila je puno kila..a ovak ima djecacku gradu, mrsava je..
    Sve to ovisi od zene do zene kako ona to prihvati i kako podnosi trudnocu i kilazu..a nakon poroda dobar dio te kilaze ode, pa opet ima manje viska😅 skinut cemo...potrudit cemo se...

Suncokretica
    18. Svibanj 2017. 09:40

Pozdrav trudnice, baš su vam lijepe slike beba i trbuha
    Jučer popodne i preko noći bolio trbuh, kao neko pikanje  i grčevi u maternici, pogotovo sa strane, a najviše sam osjetila kad sam se dizala ili okretala. Sad je ok, nadam se da je to samo širenje maternice, ležala sam i odmarala cijelo vrijeme... 
    Hope, mislim da ti je ta bol normalna jer maternica raste i širi se, ako nije prejaka bol nema potrebe za panikom.
    treća sreća, sretno s rješavanjem svega oko posla i bolovanja, nadam se da neće biti problema...
    Malena, sretan rodendan sinu i uživaj na pregledu!
    Barbs držim fige da baka bude dobro !
    Kiki, i meni se to javlja po noći kad se dugo zaležim na jednoj strani, užasna bol pa se okrećem 100 puta po noći i budim... Bude bolje kad se ustanem i prošećem. Nisam znala da je to od zdjelice, ja sam mislila da je od ležanja pa mi se kao nešto ukočilo 
    Hedgehog, dobrodošla! Moglo bi ti se vidjeti spol, ali ovisi kako se dijete okrene. Mi još ne znamo spol a u 17om smo tjednu. Naknada stiže oko 20-og u mjesecu

18. Svibanj 2017. 09:45

Jel vi imate neobicne snove? Ja kako sam trudna samo gluposti neke sanjam...haha... Evo npr. nocas.. Ukratko: meni je 25. rodendan, a mome tati 27. dakle iduci vikend..i sad se priprema festa kod tate, skupa cemo proslavit. ja sam nocas sanjala da su moj dragi i moji potajno dogovorili vjencanje, i da smo se mi zapravo vjencali na proslavi nasih rodendana. Maceha me zvala da dodem u subotu malo ranije, sa pomognem sa postavljanjem tanjura i time. I ja dosla ranije a oni mene na sminkanje, frizuru, obukli me..i onda je moj dragi dosao s maticarem i mi se lijepo vjencali...
    Ja sam se toliko smijala jutros kad sam se probudila...a Matija gleda u mene i pita sta mi je...😂😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI