Angel a ne piše ti to slučajno na zv slikama koje si dobila, medju ostalim podacima sitnim slovima?
meni to piše na uzv slikicama…..znači uzv aparat "uslika" bebu i kad doktor označi npr promjer glavice, kompjuter to "uhvati" i izbaci koja je (po nekim prosječnim vrijednostima" to u biti gestacijska dob….i koji je po toj veličini bebe EDD) i to mi piše sastrane na slici….kompjuterski.
Taman sam to tila napisat...al ako ti nije rekao on da ti beba ne odgovara kalendarskim mjerama onda ti vjerovatno taj kalendarski termin odgovara...meni je recimo termin preko uzva manji za tjedan dana od kalendarskog i to mi je odma napomenio

Jao zamantana sam cila, beba je manja po uzv tjedan dana, a termin mi je onda tjedan dana kasnije

po meni to ne mora značit....neke bebe se rode manje a neke veće. Isto kao što smo i mi svi različiti, neki visočinij, neki niži rastom, neki sitniji a neki krupniji....
A tim označavanjem EDD-a na temelju veličine bebe automatski se kao hoće reći da će se sve bebe roditi jednake (a naravno da neće)

žena-majka-carica:)
Iako jedna stvar mi je logična - kad je beba veća, više pritišće dolje pred kraj i čisto je stvar fizike, da će se to sve skupa prije počet pokretat (ja u oba poroda čim sam popustila s mirovanjem pred sam kraj - porodila sam se uskoro) Samo mnogo je to kompleksnije od samog fizičkog pritiskanja bebe...

Treca sreca meni je bio ugovor istekao, a sef nije htio dati za stalno pa nas 7 je prebacio u novu firmu, kako sam ja na komplikacijama dobila sam otkaz. Jer doktor te moze skinit s komplikacija i vratiti, ali to nije po zakonu i moze imati sranja zbog toga. Ja sam pitala svog ginekologa, on je rekao da nema sanse da ce to napraviti, jer mu moze doci inspekcija, a i ne mora. Rizik je to. Sad posto vi svi kolektivno prelazite u novu firmu, mozda najbolje da pitas u hzzou sta da radis. Ali ako dobijes otkaz, komplikacije ti dobivas sve kao i da radis, samo sto 45dana prije termina prekidas i onda moras na biro (iako to nisam dobro shvatila jer bih ja biro koristila poslije porodiljnog pa se moram dodatno raspitat) i kad rodis, otvaras porodiljno kao nezaposlena. Tako ja sada moram.

po meni to ne mora značit….neke bebe se rode manje a neke veće. Isto kao što smo i mi svi različiti, neki visočinij, neki niži rastom, neki sitniji a neki krupniji….
A tim označavanjem EDD-a na temelju veličine bebe automatski se kao hoće reći da će se sve bebe roditi jednake (a naravno da neće)
Meni se to sve poklapa jer znam tocno da mi je ovulacija bila tjedan dana kasnije(koristila sam trakice) nego sto bi po pravilu trebala bit... Po velicini bebe se termin izracunava samo u ranoj trudnoci (mislim do 12tj) jer se kanije svaka beba razvija svojim tokom
http://ordinacija.vecernji.hr/halo-doktore/pitanja/tocno-trajanje-trudnoce-prema-ultrazvuku-se-odreduje-na-prvim-pregledima/

Šta je najgore ja neću "dobit otkaz" nego ga moram sporazumno potpisat; i to da bih u istom danu potpisala novi ugovor, s firom na novo ime....jaoooo. Ić ću u petak na HZZO pitat detalje...ali poludit ću ne bude li mi ginekolog htio prekinut pa opet otvorit. Nema šanse da idem radit natrag
ovako mi je taman! Po-lu-dit ću.

Meni je L uvijek bio za tjedan i nesto veci pa sam prenjela 2 dana. Jos sam bila od 35 tt otvorena i jao da mirujem do 37 tt da se ne porodim prije, a na kraju malo nije htio van, a kad sam napunila 37 tt sam mlatila po cijele dane. Tako da ja vjerujem vise tom kalendarskom jer ovo nq uzv moze varirati iz tjedana u tjedan

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji