Drage cure, redovito vas citam ali bas ne stignem pisati. Evo da se pohvalim danas sam bila na pregledu i sve je super proslo (sada sam 10+3), bebac lijepo napreduje i sve izgleda odlicno (vidjela sam prstice, rukice, nogice). Sada napokon kada je prosao ovaj pregled srce mi je na mjestu jer znam da je sve kako treba biti i napokon mozemo obavijestiti frendove o sretnoj vijesti (do sada smo obavijestili samo blizu obitelj). Joooj, jedva cekamIduci tjedan imam ponovno zakazan termin za kombinirani pa se nadam da ce i to super proci. Kako uvijek imam 100 pitanja za ginekologicu naravno da sam zaboravila pitati bas sve sto mi padne na pamet, a sjetim se cim zatvorim vrata ordinacije. Znate li mozda kada bi mogla znati tocan termin poroda (naravno, to ce se uvijek malo mijenjati, ali onako da se izracuna po velicini bebe a ne po kalendaru) i kada i dal bi trebala dobiti trudnicku knjizicu i treba li mi to za nesto? Kako idem privatno uvijek mi nalaze isprinta i ja tako spremim.
Dobro nam dosla, zelim ti urednu trudnocu!!! Za termin izracunat po velicini bebe ti je najbolje potrazit malo po internetu tu tablicu, ja sam bila negdi naletila na tu tablicu ali sad je ne mogu naci... Ja trudnocu vodim isto kod privatnika i dobila sam je nakon drugog pregleda kad sam rekla da bi kod njega vodila trudnocu onda mi je on napravio... Trudnicka k ti treba jer se u nju upisuju svi bitni podatci i nju bi trebala stalno nosit sa sobom (iako je ja nosim samo na preglede i pretrage)
Kiki prejadna mi je plastika bila, konstrukcija prvenstveno nije imala kvalitet i robusnost koju očekujem od kolica kojima ću "mlatiti" okolo (u svakodnevnoj praksi, u tom periodu od rođenja do nekih godinu-ipol bebe, živiš s kolicima većinu dana i ideš od pekare, preko skalina, prepreka, do dječjeg parka, plaže, na izlete, prođeš svakakve terene i trebaš ih da su čvrsta + robusna, okretna.....a ne samo lijepog dezena)
i eto PegPerego su bila solidna (neka trica recimo), ali za te novce premala, kvaliteta..za moj ukus. Bolje sam se našla s Quinny i Jane brendovima, to je baš kvalitetno....pogotovo Jane, oni su mi top...neuništiva, a udobna, obožavao ih i mali, i ja.
žena-majka-carica:)
Angel a ne piše ti to slučajno na zv slikama koje si dobila, medju ostalim podacima sitnim slovima?
meni to piše na uzv slikicama.....znači uzv aparat "uslika" bebu i kad doktor označi npr promjer glavice, kompjuter to "uhvati" i izbaci koja je (po nekim prosječnim vrijednostima" to u biti gestacijska dob....i koji je po toj veličini bebe EDD) i to mi piše sastrane na slici....kompjuterski.
violeta vidjela sam na susjednoj temi da si u ožujku nešto na temu prebacivanja posla pitala....jesi saznala odgovore ili?
Meni će se izgleda mijenjati firma (ugasit će ovu i sve zaposlenike okupit u novu firmu, pod novim imenom) uskoro i sad moram vidit jel to znači da ću ja morat prekidati komplikacije ili šta? Znam da to žene rade kad muljaju kad dobiju otkaz a ne žele izgubit visoku porodiljnu, pa je to neka siva zona.....ali čini se da ću ja to morat napravit. SVi zaposlenici iz moje firme će potpisati otkaz i ugovor s "novom" firmom. I ako želim nastavit radit gdje sam radila (a naravno da želim) moram i ja skupa s njima sad kad bude kolektivno potpisivanje. A ne znam koji je pravi način da to izvedem - skinut se s komplikacija na dan dva ili mogu potpisati ugovor dok sam na komplikacijama (to mislim da se ne može )
Angel a ne piše ti to slučajno na zv slikama koje si dobila, medju ostalim podacima sitnim slovima?
meni to piše na uzv slikicama…..znači uzv aparat "uslika" bebu i kad doktor označi npr promjer glavice, kompjuter to "uhvati" i izbaci koja je (po nekim prosječnim vrijednostima" to u biti gestacijska dob….i koji je po toj veličini bebe EDD) i to mi piše sastrane na slici….kompjuterski.
Taman sam to tila napisat...al ako ti nije rekao on da ti beba ne odgovara kalendarskim mjerama onda ti vjerovatno taj kalendarski termin odgovara...meni je recimo termin preko uzva manji za tjedan dana od kalendarskog i to mi je odma napomenio
Jao zamantana sam cila, beba je manja po uzv tjedan dana, a termin mi je onda tjedan dana kasnije
po meni to ne mora značit....neke bebe se rode manje a neke veće. Isto kao što smo i mi svi različiti, neki visočinij, neki niži rastom, neki sitniji a neki krupniji....
A tim označavanjem EDD-a na temelju veličine bebe automatski se kao hoće reći da će se sve bebe roditi jednake (a naravno da neće)
Iako jedna stvar mi je logična - kad je beba veća, više pritišće dolje pred kraj i čisto je stvar fizike, da će se to sve skupa prije počet pokretat (ja u oba poroda čim sam popustila s mirovanjem pred sam kraj - porodila sam se uskoro) Samo mnogo je to kompleksnije od samog fizičkog pritiskanja bebe...
Treca sreca meni je bio ugovor istekao, a sef nije htio dati za stalno pa nas 7 je prebacio u novu firmu, kako sam ja na komplikacijama dobila sam otkaz. Jer doktor te moze skinit s komplikacija i vratiti, ali to nije po zakonu i moze imati sranja zbog toga. Ja sam pitala svog ginekologa, on je rekao da nema sanse da ce to napraviti, jer mu moze doci inspekcija, a i ne mora. Rizik je to. Sad posto vi svi kolektivno prelazite u novu firmu, mozda najbolje da pitas u hzzou sta da radis. Ali ako dobijes otkaz, komplikacije ti dobivas sve kao i da radis, samo sto 45dana prije termina prekidas i onda moras na biro (iako to nisam dobro shvatila jer bih ja biro koristila poslije porodiljnog pa se moram dodatno raspitat) i kad rodis, otvaras porodiljno kao nezaposlena. Tako ja sada moram.
po meni to ne mora značit….neke bebe se rode manje a neke veće. Isto kao što smo i mi svi različiti, neki visočinij, neki niži rastom, neki sitniji a neki krupniji….
A tim označavanjem EDD-a na temelju veličine bebe automatski se kao hoće reći da će se sve bebe roditi jednake (a naravno da neće)
Meni se to sve poklapa jer znam tocno da mi je ovulacija bila tjedan dana kasnije(koristila sam trakice) nego sto bi po pravilu trebala bit... Po velicini bebe se termin izracunava samo u ranoj trudnoci (mislim do 12tj) jer se kanije svaka beba razvija svojim tokom
http://ordinacija.vecernji.hr/halo-doktore/pitanja/tocno-trajanje-trudnoce-prema-ultrazvuku-se-odreduje-na-prvim-pregledima/
Sortiraj odgovore
Najstariji