Pa meni je ginekolog to prvi put uočio na mini anomalyju, tako da ako si bila na tom pregledu onda bi se vidjelo da nešto nije u redu, samo me sad kopka kako to prije nije vidio, to ga isto moram pitati jos
Ja sad kad sam zvala bila za 4D me je gin pitala u kojem sam tjednu ja reko tada cu biti u 21 kaze ona dobro jer se anmaly scan ne moze dobro vidjeti ako je rana trudnoca .. Tako da draga vjerovatno se nije vidjelo jer se razvija tako :/
Mini anomaly scan i anomaly scan nisu isti. Mini se radi izmedu 11 i 13 tt i tak je vazan zbog nuhalnog nabora i nosne kosti jer se oni najbolje vide tada. Takodrr se gledaju srcane komore, mozak, bunreg, jetra, uglavnom svi organi. A anomaly scan je idealan oko 20 tt i tu opet gledaju sve organe, prstice itd
Hvala na info!
Evo meni treca trudnoca pa nisam znala to...ugl svaki put radi uzv i gleda sve zivo i dosad je bilo hvala bogu okej pa nije bili potrebe da budem bolje upucena. Iako u prvoj T je malac imao problema s mozdanim komorama i to smo detaljno pratili do samog kraja ali nitko nije spominjao termine "anomaly scan" i sl..
Maca - bas mi je drago da vam je sve oke, bogu hvala
Barbs - ne mogu virovat da je sutra W day...weeee. kako dani lete. Opusti se danas da imas force sutra! Gustaj!!
žena-majka-carica:)
Meni danas stigli 5 paketa na tisak plus 3 u sanducic. Ovo mi je valjda rekord dnevni.. zbilja moram usporit inace cu bankrotirat mada sve kupujem u 1/3 cijene..
Dzenny pa pitaj ih ako imaju da ti upale malo da vidis 😊😊😊
I_me trbuscic je medenii 😍😍😍
Treca sreca sta si opet nesto kupila 😂😂😂
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Pozdrav trudnice! Evo i nas s pregleda.
Sve je odlicno, beba je ziva i zdrava. Dosta je aktivna i skace, okrece se, vrti nogicama i rukicama. Cak nam je i mahala rukicom kada smo gledali glavicu ❤❤❤❤ Organi su svi normalno razvijeni, tijelo takodjer, kicma, nogice, rukice i glava su super. Provjeravao je detaljno nosnu kost bebe i kaze da je dobra, normalna sto znaci da su minimalne sanse za downov sindrom tako da jos nema potrebe provjeravati nuhalni jer sve na uvz ukazuje na normalu.
Beba je i dalje 7 dana naprednija pa je pomjerio termin na 7.11. sto znaci da smo mi sada u 14.t (13+3) umjesto u 13. po ciklusu.
Za glavobolju mi je rekao da sada vec smijem popiti brufen kada me zaboli.
Nalazi su mi svi savrseni. Za secer je rekao da je to u normali i nista ne znaci. Radit ce mi u svakom slucaju onaj test secera s glukozom kada dodje vrijeme za to (svima radi bez obzira na nalaze) da vidi je li se pojavio trudnicki secer.
Ja presretna i odusevljena sto sam vidjela bebicu kako se mice i mase rukicom svojoj mami... ❤❤❤
Muz ljubomoran sto nije mogao ic, ali ide sljedeci put da vidi nasu bebicu
Dragy supeeer drago mi je da je sve savrseno 😊😊😊😊
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Pozdrav cure!
Cekala sam sluzbeni pregled kod ginekologa da se javim. Trudna 9+2, termin 6.12.
Inace sam dosad bila aktivna na ljetnim bebama 2016, pa posli i na ljetnim mamama 😊
I_me fino si se zaokruglila i super mi je što se fotkaš uvik na isto misto u istoj pozi....ja u ovoj trudnoći imam sve nekako di stignem, bezveze...a najluđe mi je kad žene uspiju cilu T u istoj pozi i istoj robi i sve isto, pa se onda najljepše vidi razlika a i može se nekakav niz fotki napravit pa uokvirit ili nešto..
Dragy super za lijepe vijesti trebali bismo svi samo takve da slušamo!
Meni je bebo isto veći po mjerama zasad točno 2 tjedna, al termin držim kako je....mada znam da ću rodit ranije, jer sam sklona porađanju prije termina...tako da je za mene polovica trudnoće već davno prošla, a ne tek danas
OGTT - koliko ja znam to svim svim trudnicama rade, bez nekakve posebne indikacije. Još malo pa ćemo i to!
OGTT - koliko ja znam to svim svim trudnicama rade....
krasno, imam echo.... koji forum!!
deeka welcome školsku trudnoću ti želim, kao i svima nama, i da se ugodno družimo.
Da li ima koja od vas problema sa bakterijama i upalama?
Dolores, ja sam imala problema s bakterijom ureaplazmom u prosloj trudnoci i neposredno prije ove trudnoce. To je bakterija koja zivi u rodnici i nepozeljna je u trudnoci, pogotovo ako se razmnozi na 10^4 i vise, a potencijalni je uzrocnik prijevremenog poroda jer uzrokuje pucanje vodenjaka prije vremena. Bila sam prije ove trudnoce na antibioticima, a u prosloj trudnoci je na svu srecu bila 10^3 pa sam je iskorijenila pijuci domaci kefir.
Sto tebe muci u vezi s tim? 😊
Ja trenutno čekam nalaz urinokulture, inaće nemam nikakvih simptoma ni bolova.Pošto će nalaz biti tek u ponedjaljak, kupila sam 100% sok od brusnice pa ću njega piti dok ne dobijem nalaze jer sam negdje našla da je on jako dobar za te stvari.
Sortiraj odgovore
Najstariji