Malena tako ni ja nisam uopce dobila menstruaciju, i tako se na prvu ovulaciju odma zakacilo.
Malo me strah te razlike od 16 mjeseci, ali prezivit cu.
Kazu da je nezgodno na pocetku, ali da je kasnije puuuno lakse nego da je veca razlika. Ja sam za manju razliku (<3 god), tko ima snage i zivaca 😊.
I MISLIM da sam i ja konacno pocela osjecati blaga lupkanja bebe! Nadam se da je to to i da ce sada biti sve jace i cesce ❤
Pa da Kiki! U 18. ste tjednu, vrlo vjerojatno je to to! Kad se navecer umiris na krevetu, najcesce se tad jave na pocetku. Poslije ne biraju ni vrijeme ni mjesto. 😀
Cekanje pape 6mj - ako si iz ST nije nemoguce
U mog socijalnog je bilo 2mj cekanje redovno ili plati 200kn pa ce prije...ali ja vec par god obavljam to u sklopu godisnjeg sistematskog privatno u Sunca. Bas radi takvog nivoa usluge u socijalnih ovde..
žena-majka-carica:)
Da iz st sam. Haha..odkad san god u gin svog prvog bila, uvik sam cekala 6mj. Sad cemo vidit kako ce bit i drugog.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Drage cure! Evo da se i ja prijavim. Sada sam trudna 8+5 tj. Nisam sigrna računa li se to kao 8 tjedan ili 9 tjedan? Prije 2 tjedna sam bila na prvom pregledu i uzv gdje sam vidjela da srceko kuca.
Idući pregled je za 2 tjedna, jedva cekam. Idem privatno kod ginekologice jer mi je tako blize, brze i jednostavnije.
Do iduceg pregleda trebam napraviti razne pretrage - krvna grupa, rh faktor, urin, krvna slika, glukoza itd. Jucer sam nadobudno otisla kod svoje doktorice po uputnice, na sto mi je ona rekla da to moram ici kod svog socijalnog ginekologa, a bas sam mislila da cu to sve obaviti kod svoje doktorice opce prakse.
Znate li koliko dugo cekam na rezultate tih pretraga? Trebam li za glukozu ici u Petrovu ili mogu jos negdje? Vjerojatno sve ostalo napravim kod sebe u Domu zdravlja? Znam da sve to vec negdje pise na forumu, ali nikad necu naci osim ako ne procitam sve postove, a do tada cu vjerojatno vec i roditi.
Nekako bih prebrodila i 2 mj, pa i 3 da nisam trudna. Ali 6 mj mi je apsolutno neshvatljivo...
Nekako bih prebrodila i 2 mj, pa i 3 da nisam trudna. Ali 6 mj mi je apsolutno neshvatljivo…
A i ni meni.. U principu, ona bi mi rekla da se ceka 2-3 mj al sam uvik cekala 6mj..nekad i vise. Proslu trudnocu nisan ni radila,jer mi je taman dosa nalaz kad sam zatrudnila. Pa ne znam bili pozurila posto sam trudna.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Malena tako sam i ja cula, dobri zivci ce mi tribat!
Dobila i ja puno uputnica do sljedeceg pregleda, al sve mi je jos frisko u glavi.
Aleksandra ja bi na tvom mistu pitala. Mozes i telefonski....sta te briga, nije nepristojno. Da znas na cenu si. Ako je dulje od desetak dana...to za T nema smisla...
žena-majka-carica:)
Drage cure! Evo da se i ja prijavim. Sada sam trudna 8+5 tj. Nisam sigrna računa li se to kao 8 tjedan ili 9 tjedan?Prije 2 tjedna sam bila na prvom pregledu i uzv gdje sam vidjela da srceko kuca.
Idući pregled je za 2 tjedna, jedva cekam. Idem privatno kod ginekologice jer mi je tako blize, brze i jednostavnije.
Do iduceg pregleda trebam napraviti razne pretrage - krvna grupa, rh faktor, urin, krvna slika, glukoza itd. Jucer sam nadobudno otisla kod svoje doktorice po uputnice, na sto mi je ona rekla da to moram ici kod svog socijalnog ginekologa, a bas sam mislila da cu to sve obaviti kod svoje doktorice opce prakse.
Znate li koliko dugo cekam na rezultate tih pretraga? Trebam li za glukozu ici u Petrovu ili mogu jos negdje? Vjerojatno sve ostalo napravim kod sebe u Domu zdravlja? Znam da sve to vec negdje pise na forumu, ali nikad necu naci osim ako ne procitam sve postove, a do tada cu vjerojatno vec i roditi.
Dobro nam dosla, Angel! 😊
Posto spominjes Petrovu, pretpostavljam da si iz Zg-ili blize okolice. 😊 da, za sve te ginekoloske pretrage trebas uputnicu svog ginekologa.
- Krvnu sliku i urin ides vaditi u svoj dom zdravlja i ako je sutra radni dan, vec sutra su ti rezultati kod doktorice koja ti je dala uputnicu
- glukoza, ako mislis na ogtt, ides isto u svoj dom zdravlja, no to se obicno testira iza 20.tj, pa provjeri s doktoricom do kad ti vrijedi uputnica, pa bolje da kasnije odes, osim ako ti vec nije dijagnosticiran dijabetes - nalazi isto gotovi jako brzo, mislim iduci radni dan
- krvna grupa i rh faktor- to ides na zavod za transfuziologiju u Petrovu 3 i nalazi su za cca 2 tj, dobit ces papiric sa svojim bar kodom i datumom kad trebas doci po nalaz.
- vjerojatno ces dobiti uputnicu za urinokulturu, to mozes odnijeti u dom zdravlja koji zaprima uzorke (prilaz baruna filipovica itd) ili odnijeti direktno u zavod A.Stampar u Mirogojsku 16, kamo svi domovi zdravlja nose. Ja sam nosila direktno odmah ujutro.
Nadam se da sam pomogla 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji