Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • M@lena
    05. Svibanj 2017. 09:44

sretna

Aleksandra2

sretna

Aleksandra2

sretna

barbs

Krivo sam shvatila. Mislila sam da je ginekolog uočio na uvzu da nešto nije u redu…

Pa i je na uzv. To ti je obican uzv ali se gledaju svi bebini organi, nuhalni nabor, nosna kost…znaci detaljan pregled bebe

Onda mi je to obavljeno. Znan da mi je mirila nuhalni. Mislila sam da je to neko posebno testiranje.

To ti je to. Obicno salju i na vadenje krvi idmah nakon uzv i to ti je onda taj kombinirani probir gdje se gleda mogucnost za anomalije

E to san odbila.. I gin mi je sugerira da sta ce mi to, pogotovo ako cu svejedno rodit. Iako nisan sigurna sta bi kad bi saznala lose vijesti, odlucila sam svejedno odbit.

A da, to svaka trudnica treba odlucit za sebe. Ako je sigurna da ne bi pobacila bez obzira na ishod nema ni potrebe ici na to.

Ja bi pobacila da dijete nije dobro. Jer ima tu puno vise faktora od moguceg DS. Od kolegice necakinja je umrla nedavno nakon sto je samo godinu dana zivjela i to u bolnici, rodena s DS, 3 rupe na srcu,nike mogla samostalno disat ..nakon godinu dana mucenja,bebica je umrla. Na zalost na uzv nece pokazat koliko je anomalija teska

Meni je isto doktorica na obicnom uzv-u radila pregled svih organa, srce, mozak, bubrezi, zeludac, nosne kosti (jer tu kost djeca s anomalijama nemaju) itd. Posebno je gledala mozak (razvoj mozdanih hemisfera i malog mozga) i srce (po dvije klijetke i 2 pretklijetke). To je sve minjaturno ali bi do odredjenog tt trebalo biti formirano i to doktori znaju i, ako nesto nije u redu s tim, to je indikacija za daljnje detaljne pretrage.

05. Svibanj 2017. 09:45

barbs

Sutra je veliki dan!

cestitam Barbs I nadam se da ce ti to biti dan za pamcenje.... :)

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

05. Svibanj 2017. 09:53

Tea kad ces ic na 4d svakako morate otic na sladoled u tropico...blizu je, ulicu prije..najbolji sladoled u gradu
    a sad vas pozdravljam, jer neznam kad cu se moc javit, moram ic pospremat kucu, micat sve iz spajze koja mi je pod stepenicama I muka mi je kad se sjetim sta me ceka....u pon mi dolaze baustelci, rusimo jedan dio zida kuhinje, rusimo stepenice I radimo nove (prestrme su I nemaju logike) I jos hrpu stvari...sva sreca pa mi dolazi netko poznat (moj tata s ekipom) jer mi se neda sad s nekim nepoznatim bit danima u kuci
    mi smo kupili kucu prije dvije godine, I uselili se, sad 1.5. je bilo dvije godine da zivimo sami...a sad kako bebac dolazi, ima puno toga za napraviti sto nismo mogli odmah, a sad moramo, hehe...da bude spremno kad malisan stigne.
    ljubim vas curke I drzte se...kad uzmognem javit cu se...

• M@lena
    05. Svibanj 2017. 09:59

Dolores123

Da li ima koja od vas problema sa bakterijama i upalama?

Dolores, ja sam imala problema s bakterijom ureaplazmom u prosloj trudnoci i neposredno prije ove trudnoce. To je bakterija koja zivi u rodnici i nepozeljna je u trudnoci, pogotovo ako se razmnozi na 10^4 i vise, a potencijalni je uzrocnik prijevremenog poroda jer uzrokuje pucanje vodenjaka prije vremena. Bila sam prije ove trudnoce na antibioticima, a u prosloj trudnoci je na svu srecu bila 10^3 pa sam je iskorijenila pijuci domaci kefir.
    Sto tebe muci u vezi s tim? 😊

Tejuska♡
    05. Svibanj 2017. 10:16

Lemon

Pa meni je ginekolog to prvi put uočio na mini anomalyju, tako da ako si bila na tom pregledu onda bi se vidjelo da nešto nije u redu, samo me sad kopka kako to prije nije vidio, to ga isto moram pitati jos

Ja sad kad sam zvala bila za 4D me je gin pitala u kojem sam tjednu ja reko tada cu biti u 21 kaze ona dobro jer se anmaly scan ne moze dobro vidjeti ako je rana trudnoca .. Tako da draga vjerovatno se nije vidjelo jer se razvija tako :/

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    05. Svibanj 2017. 10:17

Sanjchi jesi se ti narucila ? Hvala ti za info o slatkacu 😘
    Samo polako nemoj se ti puno naprezati ♡

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    05. Svibanj 2017. 10:19

Sanjchi sad sam procitala tvoju poruku hahahha 
    Nije u prosloj trudnoci smo isto bili skupa tako da mu je ovo 2x ♡♡ 
    Javiti cu dojmove svakako

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    05. Svibanj 2017. 10:22

Dolores u prosloj trudnoci sam se ocajnicki borila 6 mjeseci sa E.Coli .. Pila antibiotike promjenila ishranu sve na jogurte kefire i svasta nesto .. Nista nije pomoglo dok zadnji mjesec nisam 10 dana pila caj od persina koji da se razumijemo nije pogodan za trudnice ali ja sam vec bila na izmaku od straha da ne prebacim na dijete bakteriju tokom poroda jer su rekli da ce me ako ne ode nasopat antibioticima na sam porod.. Tako da sam gutala taj caj od muke sa antibioticima i otislo je konacno..

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

• sretna
    05. Svibanj 2017. 10:25

Tea2803

Lemon

Pa meni je ginekolog to prvi put uočio na mini anomalyju, tako da ako si bila na tom pregledu onda bi se vidjelo da nešto nije u redu, samo me sad kopka kako to prije nije vidio, to ga isto moram pitati jos

Ja sad kad sam zvala bila za 4D me je gin pitala u kojem sam tjednu ja reko tada cu biti u 21 kaze ona dobro jer se anmaly scan ne moze dobro vidjeti ako je rana trudnoca .. Tako da draga vjerovatno se nije vidjelo jer se razvija tako :/

Mini anomaly scan i anomaly scan nisu isti. Mini se radi izmedu 11 i 13 tt i tak je vazan zbog nuhalnog nabora i nosne kosti jer se oni najbolje vide tada. Takodrr se gledaju srcane komore, mozak, bunreg, jetra, uglavnom svi organi. A anomaly scan je idealan oko 20 tt i tu opet gledaju sve organe, prstice itd

05. Svibanj 2017. 10:33

Tea nisam jos, kad odlucim da cu ic, onda cu zvat..sad idem u sri na kontrolu pa poslijr kontrole mozda...necu se naprezat, ja cu samo kuhat i prstom pokazivat ata treba napravit

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.