Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamuka
    03. Ožujak 2018. 11:45

Luce hvala, al jedva cekan malo u djir. Triba mi razlog 🤣🤣
    Micica u sub ima operaciju i to znaci 10 dana kucnog pritvora. A i ovaj tjedan je ne planiran slat u vrtic da se ne bi prehladila pa da moramo odgodit operaciju. Vec me panika hvata od tog zatvorenistva. 🙈
    N je super. Ona je bas lipe tezine. Taman.😊
    Nas ped sigurno nece dat prije 5. miseca s obzirom da samo doji. A i ne zuri mi se jer sad ionako nista bas domace nema. Osim krumpira i rascike 🤣 Za te kasice stvarno se trudin davat domace jer ono po ducanima je lipa kazastrofa. Cak neki doktori kazu da ako nema domaceg radije dat dobru kupljenu kasicu nego pravit od kupovnog. 🤨
    Mi jos koristimo kosaru. Tisna je u svakom pogledu al u kuci ga legnem u nju jer kad lezi jos uvik ima nogice lagano skvrcene, osim kad se igra i ljuti a onda se vec opire o kosaru. Nije odusevljen osim ako mu ne stavis neke igrackice koje voli. Ili ako mu se spava.
    AS koristimo samo za voznju i nije toliko odusevljen kad ga stavimo unutra. Neritko i pocne plakat al kad auto krene svi problemi nestaju. 😂
    S micicom smo vec sa 4 miseca prisli na sportski dio jer ona nikako nije vise tila u kosaru. Nije da se bas skroz skroz kolica polegnu, malo je nadignuto al ni u kosari nije bilo skroz ravno jer nam je patronazna rekla da podignemo malo gornji dio tako da nije neka strasno razlika izmedju kosare i sportskog nastavka.
    Meni se ne da jos stavit sportski nastavak jer onda cim ga stavim u kolica moram ga i vezat.
    Ivan se isto lagano podize u sjedeci polozaj al ne poticem to jer prerano je. Kraljeznica nije spremna za to. Jos je i buckast pa s tim stvarno triba polako.
    Pricam jutros sveki da se sinoc bas neuobicajeno cesto budio za dojit a ona odman malo mu je... mislin ono. Beba na sisi za manje od 3 miseca udvostruci porodjajnu tezinu, svaki misec je vise od kilo u plusu i sad joj malo.... Doduse ja mu po podoju jos dajen 1 sisu al on ni ne trazi vise. Mozda bi on i podojio i jos boce da mu dadnem al mislin da bi to bilo prezderavanje i da bi se samo nepotrebno dodatno udeblja.
    Kako vam bebaci spavaju po danu?
    Ivan vec skoro 2 miseca po danu ne spava. Odspava par puta po 20ak min al prava je rijetkost da spava sat-dva. Navecer ide lec oko 9 ipo i spava do 9-10 s 2 budjenja za dojenje al po danu nema bas spavanja.

luce <3
    03. Ožujak 2018. 17:50

Meni isto tesko pada ovo ruzno vrime i sto ne mozemo vanka.... Danas smo uspili utec malo prije kise...
    Drzim fige da micici sve prodje uredu i da se sto prije oporavi...
    Poludim na te komentare o mliku, dojenju i ostalom, bas mi to dize tlak... Dite ne smi zaplakat odma je gladno
    Meni svekrva ima veliki vrt i svakakvog povrca se nadje u nje pa jedva cekam kad to krene da joj dam,bas se veselim tom periodu i reakcijama na nove okuse....
    Meni N zaspe isto oko 9.30 navecer i obicno se prvi put probudi oko 6-7 pa oko 9 i tek ustane oko 10-11, popodne ne spava puno, par puta po 20-30min rijetko po sat sat i po.... Ako ja legnem s njom na kauc onda spava i 2-2.30 sata
    Yel kasice dajes na zlicu, a te rizine pahuljice mozes ako ces rjedje napravit i na bocu, ako ces gusce mozes i na kasiku, samo one znaju zatvorit probavu pa triba malo s njima pripazit...

maca1510
    03. Ožujak 2018. 23:40

Jooj kako uvodite to nocno spavanje. Svima tako oko 9 -9 ipo idu spavat a ovaj moj hahar nema nikakvu rutinu. Nekad jede u 6,nekad u 7,nekad u 9 , i dalje se budi svako 3-4h. Spava u kreveticu bez problema,niti jednu noc bije spavao u mom krevetu ali nema sanse da ce zaspat ako je sam u sobi. Ja bezz kako mu uvest rutinu tipa spavanje u 9 ako on nekad jede u u 7 pa u 10. Nema san sanse da mi zaspe tipa u 9 ako u 10 mora jest.. A svaki dan je drukcije kad jede. Preko dana mi spava super,iza svake boce minimalno sat vremena spava. Sta se toga tice prezadovoljna sam mogu sve na miru obavit i jos nekad stignem s njim ubit oko,jer ako lezi samnom onda i po 4h spava popodne. Velika je spavalica, na mamu 😀

url=https://daisypath.com]

luce <3
    04. Ožujak 2018. 01:37

Maca nisam joj uvodila rutinu nekako je sama to tako uvatila... Zna se i nama dogodit da zaspe tek iza 10, ne namecem joj nikakav ritam jos mi je nekako mala za to kako ona trazi tako se ja prilagodim... 

luce <3
    04. Ožujak 2018. 17:29

Nera zadnjih par dana ima bas tekucu stolicu, u zadnjih 2-3dana je imala tako 2-3puta, nekad je bilo sluzi, uglavnom je nema,ima zrnaca... Nema temperaturu i dobre je volje, jede ok... Ne znam bi li je vodila u pedijatrice?? 

maca1510
    04. Ožujak 2018. 22:06

Mislim da ti to nije jos znak zubica,mome se od rodenja vidu zubi,al bas vidu u desnima,bijeli,nevjerojatno nesto. Nisam znala prije da se to tako vidi. A i N slini toliko da vec 3 tjedna nosi slincek inace je cijeli mokar,i ruke stalno u usta, ali mislim da nisu zubi vec tzv oralna faza. 
    Sta se tice stolice kad je N bio prehladen onda mu je stolica bila takva, a Luce ti jos i dojis onda kazu da su sve stolice normalne. Znas da je i mamukin I imao s tim problema pa opet pedijatar nista nije rekao da je to nesto nenormalno. 

url=https://daisypath.com]

luce <3
    04. Ožujak 2018. 22:19

Da znam da se mamuka s Ivanom namucila oko proljeva, al znate kako je mama uvik brine 😅 jel kaki, zasto ne kaki, zasto ovoliko kaki, jel jede, jel im malo, jel prdi, jel ne prdi, uvik nesto 😅...
    Yel a najjaci su mi ti komentari uzivajte dok je mali, dok je u kolicima, dok ovo dok ono, ko da nemaju nista pametnije za rec pa eto samo da kazu pa i te gluposti... Mislim da vise manje sve znamo sta nas ceka, kad prohodaju nema mirovanja,, al brate mili bas ko sta si rekla ko da nista lipog nema... 

• Mamuka
    04. Ožujak 2018. 23:09

Zubici.... ne znam sta tu rec osim da to balenje i guranje ruku u usta moze znacit nesto a ne mora nista.
    Micica je sa 2 miseca balila ko polivaca i svi su govorili sigurno su zubi. Svicu za prvi rodjendan je puvala krezava ko od majke rodjena.  Nijedan zub joj se nije vidio niti se moga napipat dok ne bi izbio. Nit je imala nesto natecene desni. Misecima bi se ona mucila i nista se ne bi vidilo a odjednom bi samo poviro. Njeni zubi su me satrali uzduz i popriko. Toliko o tome.🙈
    Misko isto bali katastrofa. Potoci mu teku iz usta. Al on bas zvace prste. U cetv je bas trazio da zvace moj prst. Kad bi mu izvadila prst i stavila cucu ljutio se bas pa san mi otisla kupit neku gricku iako nije bas nesto pretjerano zaintetesiran za nju. Malo je zvakne al brzo on nju pusti 
    i opet prste ugura u usta. Zube ne ocekujem jos. Prerano mi je to al dogadja se da vec sa 4 miseca neka dice dobiju zube. 
    A kad budu zubici onda mozete ocekivat cilo veselje. Od proljeva, temperatura, nervoza, nespavanja, osipa upala,....  i ono jos najbolje od svega - antibiotika jer neka dica dobiju teske upale grla, usiju. 
    Samo tu nema pomoci osim jednog brda strpljenja, tone zivaca i litara kave🤣
    Samo ne triba dramit oko toga jer to je dio odrastanja i ti zubi jednom pristanu nicat. To nije bolest i hvala
    Bogu jednog dana ce sve to proc.
    Jedino sta od svih ovih koje poznajem je najbolje pomagalo su granule Osanit koje se mogu naruciti u Zg u ljekarni na Dolcu. Oni ih uvoze iz Njemacke/Austrije i koliko znam nigdi ih drugo nema kupit. Skroz su biljne i nemaju nuspojave i nemaju nikakvu interakciju sa drugim ljekovima. Ja sam ih podilila nekoliko i vise nemam nista pa moram sestru poslat da mi to nabavi da sam spremna. 😁
    Luce misko i dalje ima te proljevaste stolice al dok god on dobro ide i normalno se ponasa i nema temp ja se ne brinen. Pogotovo mu se to javlja kad divlja kod dojenja. Kad lipo doji toga nema a kad ima fazu da divlja dok doji onda je tako.
    Ako ti je bas nervoza oko toga nazovi pedu i reci mu kako i sta pa vidi sta ce ti rec. E i da, bitno je da ne gubi na kilazi. Ako gubi onda mozda ipak triba do peda.
    Sritno!

luce <3
    05. Ožujak 2018. 02:08

Moja isto bali na veliko i sve zivo gura u usta i grize, kad me ugrize za bradavicu sve zvizde pribrojim... mislim da je to faza, da nisu jos zubici, nema joj nista za vidit niti za opipat... Od muza brat je s 4miseca ima 4 zuba 😮I ona ko i Ivan te gricke joj nisu bas napete, najvise voli ruke u usta, svoje, moje, bilo cije 😂
    Moguce da je i njoj od divljanja na sisi jer je manita u zadnje vrime 😂😂 za sada uredno dobiva na kilazi, vcrs je stolica bila ok, popratit cu jos malo pa cu vidit.... 

• Mamuka
    05. Ožujak 2018. 14:59

Luce kod Ivana se stvarno proljev javlja kad god ne doji lipo. Evo opet ima par dana je tako al nije bolestan pa ne vidim razlog za brigu.
    On il ne kaki danima il ima proljev. Kod njega neke normale nema nikako. Nazalost cini mi se da je skupio to na mene. Moga je i nesto drugo, nesto sta nije tako lose 🤣🙈
    Yel a zasto mu ne bi stavljala rizine u bocicu pred spavanje? One bi ga ipak tribale duze drzat sitim.
    Kod nas pedici svim malo vecim i prozdrljivijim bebama nakon 3-4 miseca dopuste dodavanje rizinih pahuljica jer manje je “zlo” od cestih bocica. Al ne bi to tribalo bit spremljeno ko kasica na bocicu nego bi tribal dodat zlicicu dvi da to mliko malo bude zasitnije ali ne da postane kasica.
    Nazalost ne znam ti rec tocno mjere jer nisam koristila al znam da ne bi trebalo bit gusto.
    I ako mu pase mozes mu davat tako u svakoj bocici, ne mora bit samo jedna ili dvi.
    Znam nekoliko beba kojima su sa 3-4 miseca uveli te rizine pahuljice u sve bocice i tako su ih pili dok god nisu prelazili na cokolino il sta vec.
    Ivan se sad vec 4 noc budi u 2, 4-5 i 7-8 za dojit. Nije se ovako cesto budio vec odavno i vidim da jedva izdrzavam tako cesto budjenje. Danas sam totalno satrana i jedva visim. Razmisljam da mu uvedem bocicu pred spavanje da se ne budi prije 4-5 a opet nekako mi za jer imam mlika. Samo nemam snage za tak tempo budjenja. 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.