Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamuka
    16. Siječanj 2018. 11:14

Sanjchi mislim da je prerano za zubice jos. Meni je micica prve dobila nakon 1. rodjendana a sa 2 miseca je toliko balila da bi baverin bio mokar toliko da si ga moga zacidit.
    Prvo izbiju donje jedinice pa gornje tako da ako se sta i krece treba biti po sredini vilice, ne previse ni desno ni livo jer su to sitni zubici i ne idu previse u stranu.
    Temp mjerena u guzi ti je za cili stupanj veca od prave tjelesne temperature, a u uhu 0,5 stupnjeva veca. Ona izmjerena pod pazuhom se smatra pravom trmperaturom. Po tome L nema temperaturu.
    I ne brini. Ne placu sve bebe kad im izbijaju zubici. Neke se razbole za svaki zubic koji im nikne a s nekima nema nikakvih problema. Nadajmo se da cemo svi bit u ovoj drugoj skupini 😂

luce <3
    16. Siječanj 2018. 12:06

Mamuka kako je Ivan?? Je li se smirio proljev?
    Ja sam jucer bila kod ginekologa i sve izgleda super, reka je da je stijenka jos uvik dosta tanka i da ne bi tribala dobit jos neko vrime... Imam nekakvi miom na povrsini maternice, al reka je da se ne tribam brinit da on sam po sebi ne znaci nista... Jos cekam samo da mi dodje nalaz papa testa... Nera je isla s nama u st i bila je predobra.... Isli smo u 9 i vratili se u 17h i bas sam zadovoljna, spavala je skoro cili dan... Mala skitnica, cim nije u kuci super joj je 

barbs
    16. Siječanj 2018. 14:08

Sanjchi, 0,5 stup manje ako mjeriš u guzu :) znači, 37,4... Diego je jednom imao 38 ili 38,5 ne sjećam se i nije bilo vrijeme za paniku... (zvala sam muževu rođakinju!)...
    Kako ste curke? :)

Barkleys
    16. Siječanj 2018. 14:53

I ja oduzimam 0.5 samo ako je u guzi. Tak smo mi u vrtiću.
    Mamuka, jel bolje? 

• Mamuka
    16. Siječanj 2018. 15:21

http://www.roditelji.hr/obitelj/zdravlje/2038-povisena-temperatura-kod-djece/
    https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/11461/Upute-o-mjerenju-i-snizavanju-temperature.html
    Sanjchi evo linkova pa procitaj. Temp ubguzi do 38 je OK.
    Ali nakon sto se tek probude ne valja mirit jer budu topli od spavanja.
    Al najbitnije ti je opce stanje. Temp tek iza opceg stanja. Ako je normalno ponasanje i dobro jede i spava a temp nije neka visoka onda nemas razloga za brigu.
    A jos uvik ima proljev al 1 il 2 put na dan tako da sam sigurna da je zbog njegovog hlapljivog dojenja. On podoji za manje od 10 min. I kad mu prekinem podoj kad pocne divljat na sisi poslije bas i ne doji, ne bude gladan.
    Kod doktora ga ne vodin jer je toliko virusa da ce jos stogod skupit u cekaonici. Opce stanje mu je dobro i zasad sam odlucila to ignorirat.
    Hedge jel kod vas bolje? Jesi zvala peda?
    Luce Neri samo nek je pokret i super. 😂
    Ivan je isto takav. On zaspe dok ga iz kuce izneses van a ima cilih 15 skalina. Ako i toliko 😂

luce <3
    16. Siječanj 2018. 23:19

Mamuka a joooj, i taj proliv... Ako je on vesel i dobiva na kilazi onda je vjerojatno to sto kazes da je zbog hlapljivosti... Znaci i on je skitnica ko moja mala zvjerka... 😂😂
    Hedgehog da nisi javila sta ti je pedijatrica rekla?
    Sanjchi nadam se da je L ok... Koliko znam treba oduzet 0.5 stupnja kod mjerenja temperature u guzi... I da se ne daje nista prije temperature od 38

Barkleys
    17. Siječanj 2018. 15:39

Ej. Rekla mi je da je to vjerojatno od šmrklja iz nosa. I da ako je dijete dobre volje, nema temperaturu itd. Da ne moram dolaziti nego samo čistit nos i dojit. Mislim, ne znam. Što se osim čišćenja nosa radi u ovakvih situacijama kod malih beba? 

Barkleys
    17. Siječanj 2018. 16:25

Ali nije se više pojavljivala tamnija stolica. Sad bude zlatno, smeđa ali bude sluzi. Na šta me upozorila. Tu i tamo bude zelena. Bljak. Na šta me isto upozorila. Mene strah što nos ne prestaje biti zaštopan. Koliko to može trajatiii. 

• Mamuka
    17. Siječanj 2018. 16:26

Pa super. Nos je najmanji problem. A pogotovo sa jesenskim i zimskim bebama kada se grije.
    Smanji grijanje na nekih 20-22 stupnja i povecaj vlaznost prostorija u kojim boravite.
    Ja stavljam mokre krpe na radijatore. To mi je najlakse i najucinkovitije. Pogotovo navecer obavezno stavljam u nasu i micicinu sobu tako da kroz noc zrak nije suh. Ako slucajno zaboravim bas vidim da se misku ujutro nos odman malo zacepi.
    I da. Jos po krpama nakapam ulje eukaliptusa da malo osvjezi zrak.

maca1510
    17. Siječanj 2018. 16:58

Joooj ja sam vec doslovno luda jer nijako taj nos da rjesimo. Nema sta nismo probali,sinoc sam cak i crveni luk mu stabila kraj glave. A da ne govorim da smo ujutro mirisali koda smo iz cevapdirnice izasli nakon cjelonocne smjene😂 na usisivac vec nista ne izlazi ,ali cuje se hroptanje. Zvala pedijatricu,kaze moze bit da hropti hrskavica. I jos govori da ga ne vodim jer da samo moze zaradit neku bolest posto joj more bolesne djece dolazi. Cak smo probali i ono sa spricom i fizioloskom,mama se ohrabrila,ali ne izlazi nista. A meni se cini kao da mu dublje unutra je zastopano. A mozda sam vec samo i ja luda pa cujem i sta nema. Nemogu prepoznat razliku jel hrskavica ili je slina unutra. Jos uz sve to danas je ima od 10 do 16h grceve da me dusa zabolila koliko je suza isplaka. Preplasila sam se da nije mozda uho neda bog al kad se napokon smirio na dodir usiju nije reagira pa valjda nisu usi. Ja bi ga najrade odvela pedijatrici ali strah me da jos ne pokupi koji virus. Osim toga vesel je,temp nema... 
    Mamuka- a joj misko mali hlapljivi😂 valjda ce mu prestat sta prije taj proljev sunce malo

url=https://daisypath.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.