Pozdrav klokanice. Ja sad ulijećem ko padobranac. Inače vas čitam od početka ali se nisam nikako uključila. dok sad nisam vidjela da Ana2771 ima problem koji me podsjeća na moj, pa ako mogu pomoći evo moje iskustvo. Meni je termin 28.9. i prije nekih 20tak dana sam dobila svrbež (počevši od strija na trbuhu,bedra, koljena, listovi, gornji dio stopala). Prva trudnoća pa sam isto posumljala na kolestazu. Vadila jetrene i sve ok. ali svrbež nenormalan traje. moja gin mislila da je obična alergija. ali me ipak poslala dermatologu, koji je utvrdio da se radi o PUPPP ( isto trudnička dermatoza). dala mi je neki losion da mažem 14dana. A već treći dan mi je bilo osjetno lakše. Sada ga više nema, A isto sam prvo mislila da moram trpiti svrbež.. Eto, to je moje iskustvo koje sam htjela podjeliti s obzirom da znam kako je meni grozno bilo i koliko sam bila nervozna zbog toga. Kad bi me uhvatio napad svrbeža kožu sam si mogla zguliti, po noći se budila zbog njega... Ma strašno..
Ana to sam i ja imala u drugoj trudnoci, isto sam bila zabrinuta da nije kolestaza ali krvne probe su bile ok. Tako da ne brini premda znam da je nepodnosljivo, ja sam imala modrice po tijelu kolko sam se cohala. Pocelo mi je negdje sa 32 tjedna i drzalo me par tjedana. Nazalost jos jedna od trudnickih tegoba.Galu..jesi ti sto koristila protiv tog svraba?i jesi li ponavljala jetrene probe?nesto citam po netu da to zna rasti pa se sad malo bojim..mada su mi nalazi u redu da ne bi poraslo..imam pregled tek za 10 dana pa ako mi to ne prestane,razmisljam da jos jednom prije izvadim jetrene probe
Pozdrav klokanice. Ja sad ulijećem ko padobranac. Inače vas čitam od početka ali se nisam nikako uključila. dok sad nisam vidjela da Ana2771 ima problem koji me podsjeća na moj, pa ako mogu pomoći evo moje iskustvo. Meni je termin 28.9. i prije nekih 20tak dana sam dobila svrbež (počevši od strija na trbuhu,bedra, koljena, listovi, gornji dio stopala). Prva trudnoća pa sam isto posumljala na kolestazu. Vadila jetrene i sve ok. ali svrbež nenormalan traje. moja gin mislila da je obična alergija. ali me ipak poslala dermatologu, koji je utvrdio da se radi o PUPPP ( isto trudnička dermatoza). dala mi je neki losion da mažem 14dana. A već treći dan mi je bilo osjetno lakše. Sada ga više nema, A isto sam prvo mislila da moram trpiti svrbež.. Eto, to je moje iskustvo koje sam htjela podjeliti s obzirom da znam kako je meni grozno bilo i koliko sam bila nervozna zbog toga. Kad bi me uhvatio napad svrbeža kožu sam si mogla zguliti, po noći se budila zbog njega… Ma strašno..
Kolica su po meni stvarno potrebna malte ne odmah al eto prvi misec stvarno su nam služila samo za to da micica spava u njima u dnevnom.
ako se mene pita....bez kindača se može ali bez kolica NE
mi doma imamo namontiran kindač u dnevnom boravku plus chicco next2me cosleeping kolijevkicu uz bračni krevet u spavaćoj.
A nijednom ju još nisam stavila u to.
Spava u košari od kolica (ona tvrda di je kičmica na ravnom isto) i po danu i po noći.
Kad ne uspije zaspat na sisi (a to nam je glavno uspavljivanje) onda ju još malo prošuškam u kolicima tak, provozam po stanu...
tako sam i njih kad su bili bebe
žena-majka-carica:)
i hvala na odg za kapi za probavu...mislim da ću i ja počet davat biogaia na svoju ruku jer kad to već se zalaufa onda šta ću
a i već zadnjih par noći mi je nervozna od 8 do 11-12pm ali to sad nisam sigurna jel to ili se poklopi da sam ja tad već na izmaku snaga pa onda začarani krug jer ona nije umorna:)
a ove Tiba kapi za grčiće ću iza 15-20 dana starosti kad su već tako rekli...
oticanje - samo sam vas htjela podsjetiti da će to doslovno "kao rukom odnešeno" nestati...
ja sam dvaput rodila pa sam opet zaboravila sad i nakon trećeg poroda se ŠOKIRALA već drugi dan nakon poroda koje je to čudo - odjednom one kapilare što su mi bile sj**** nogu se "ispuhale", a mojoj cimerici noge koje su bile naaaaatečene do poroda - odjednom postale normalne, ono doslovce nama pred očima u 24h se dogodila ta promjena.
Hormoni su zbilja ČUDO!
tako da....strpite se još mrrrrrvu
ako su moje kapilare "otišle" (ok, ostala je još boja, nažalost, ali bar nemam 3D krošnju stablastu na lijevoj potkoljenici)
onda će i ta voda bez tragova nestati iz vas....ne brigajte!
ok, sad sam vas zaspammala, kao u dobra stara vremena - vidi se da mala spava:) pa dok čekam da muž donese ručak..
još samo foto jedna realistična
pošto je Dena okačila svoju, pa da podijelim i ja s vama (okrutnu) stvarnost:
1) foto cca tjedan dana nakon 2. vaginalnog poroda:
istina!
sad nosim steznik i nadam se da se bude to ipak pomalo vratilo na staro....donekle....jer ovo je koma kakvo je sad. Nisam nikad u mojih 30+ godina imala ovoliki trbuh (a ne_trudna)
Ne kužim jel to tolika razlika zbog carskog (razrežu ti medjuostalim i trbušne mišiće, cijelu utrobu, sve slojeve) ili bi možda bilo ovako da sam i vaginalno rodila, pošto je 3.porod ali onoooo
Dena pa super izgledas!
Treca vjerojatno ima veze i s carskim, ne znam...al vjerujem da ces ti brzo izgledat ko na drugoj slici 😊
NASI TERMINI
dzenny-30.09.Alara
Senoritkova–02.10.Rita
Loira - 02.10.2017.
Aleksandra2 - 06.10. KB Split
MomOf2017 - 08.10.
kiki–09.10. KB Sv.DuhVito
Galu-10.10.
Marijana–11.10.benedikt
Bbrletić13-12.10. KB RijekaPetra
Zelimobebu2701-18.10.
IvanaIvica-20.10. KBC SisakIva
Natasha255–21.10.Magdalena
sretna–22.10.
Ineska -23.10. KB SplitMateo
Sanjchi255–24.10. KB SisakLucija
Ana2711–29.10. KB PetrovaMila
Mamisita27-31.10.
suncokretica–01.11. KB PetrovaLea
Belle84–01.11. KB Sv.DuhLuka
Hope-01.11.
Mamuka-09.11 KBC Split
Giovi–15.11. KB Rijeka
LadyN-15.11.
luce–16.11. KB SplitNera
Hedgehog-17.11.
mc_mouse–18.11.Toni
Yel–19.11. KB Merkur
Maca1510–22.11. KB SplitNikola
Mrvica-22.11.
Kleaiva-26.11. KB Merkur
Dolores123–07.12.Nina
Angel03–10.12.RODILE
19.08.2017. DorjaAdrian
04.09.2017. DenaViktor
08.09.2017. BabyloveLucija
10.09.2017. AuroraUna
15.09.2017. VioletaLeon
15.09.2017. Treca srecaMila
18.09.2017. [email=M@lena]M@lena[/email]Lucija
18.09.2017. BarbsDiego
19.09.2017.I_meEma
19.09.2017. PupyStella
20.09.2017. Tea2803Noel
21.09.2017. BebushkaIskra
21.09.2017. Buba_MaraŠimun
Ohhh,evo i nas dvije na vrhu liste.. 😄 ali neka ce sigurno da rodi prije mene.. bas sad smo ja i dragi isli hodati,puno smo hodali,pa cemo vidjet jos veceras.. 😉
Pozdrav klokanice. Ja sad ulijećem ko padobranac. Inače vas čitam od početka ali se nisam nikako uključila. dok sad nisam vidjela da Ana2771 ima problem koji me podsjeća na moj, pa ako mogu pomoći evo moje iskustvo. Meni je termin 28.9. i prije nekih 20tak dana sam dobila svrbež (počevši od strija na trbuhu,bedra, koljena, listovi, gornji dio stopala). Prva trudnoća pa sam isto posumljala na kolestazu. Vadila jetrene i sve ok. ali svrbež nenormalan traje. moja gin mislila da je obična alergija. ali me ipak poslala dermatologu, koji je utvrdio da se radi o PUPPP ( isto trudnička dermatoza). dala mi je neki losion da mažem 14dana. A već treći dan mi je bilo osjetno lakše. Sada ga više nema, A isto sam prvo mislila da moram trpiti svrbež.. Eto, to je moje iskustvo koje sam htjela podjeliti s obzirom da znam kako je meni grozno bilo i koliko sam bila nervozna zbog toga. Kad bi me uhvatio napad svrbeža kožu sam si mogla zguliti, po noći se budila zbog njega… Ma strašno..
A ti si onda imala osip po tijelu?jer sam citala o tom PUPPP-u i pise da se tad javlja osip,ali ja ga nemam..pa ne vjerujem da je to..ali uzasno me svrbi..najgore kaj mi je dr nakon dobrih nalaza jetrenih proba rekao da je to normalno i da ce proci,nije me uputio nigdje dalje na pregled..jesi ti vise puta vadila jetrene probe ili samo jednom?
Dena odlicno izgledas!
Treca sreca sigurno ima veze sa carskim, mislim prvo to treba srasti pa tek onda doci na svoje. Ali brzo ces ti opet biti fit! Moje frendice su nakon carskog uglavnom nosile steznik koliko znam.
Ja sam isto stalno preko moba i nemam problema, osim sto mi ne da citirati.
Sortiraj odgovore
Najstariji