Dzenny-nesu ti provjeravali proteine u urinu? To je obavezno kod visokog tlaka, ja se borim s njim vec 2 tjedna , 5 dana suler onda dva dana 145/90, onda opet super onda juteos 152/85 , i stalno mi provjeravaju te proteine i dok su oni dobri nema nekog straha jer ako oni nisu dobri onda je to vec znak preeklampsije. Meni je gin rekao da to moram pratit upravo sto ubog visokog tlaka dode u zastoju rasta bebe. Ne zelim te strasit nego cisto informativno ali ja sam tek i 31.tjednu a ti si ipak vec u terminu pa to i nije problem. Uostalom kazu da je tak visok tlak jako cest u zadnjem mjesecu samo sta ako je bas jakoo visok onda se ide na CR.
Meni je urin sasvim uredu,i da svaki put kad odem na pregled prvo urin provjere.. aa i tlak sam samo jos jednom imala visok,mozda na pocetku 9-og mjeseca.. pa cemo vidjet kakav ce biti u ponedjeljak.. a mozda i odem sb kupiti tlakomjer,samo sto vecina nekih jeftinijih tlakomjera nije tacna,a sad neke velike novce davat za tlakomjer mi se ne ispalti,jer eto jos samo 1tjedan je do termina..
Ma bitno da je urin u redu! A sta se tice tlakomjera vjeruj mi i oni skuplji ne pokazu tocno, moji imaju jedan digitalni od 900 kn i ne pokazuje isto kao i onaj bolnicki,pravi,tako da zali boze para. Mi smo uspjeli nabavit onaj bolnicki tako da jedino i njemu vjerujem. Zato i mislim da ti se ne isplati novce na to bacat, pogotovo sta si jakooo blizu poroda a i u pon ces opet vidjet. A i imala bi jos simptoma da je to bas nesto kriticno tako da se opusti koliko mozes i bit ce to sve super. 😉
url=https://daisypath.com]
Inace te cjevcice ima i tommee tippe anticolic bocice. Ali nama su njihive obicne bile super makar je mali halapljivo gutao,nije se nagutao zraka jer taj silikon ima sa strane ruoicu kroz koju eventualni zrak izlazi. Mislim da to drzge bocice nemaju. I silikon je dosta meksi od npr aventovih
Da. Tommee tippie ima ventilic na dudi koji mora biti slobodan kad beba doji. A ima i onih bocica sa tom anti colic cjevcicom koja uz to pokazuje temp mlika. Od crvene kad je prevruće do plave kad je hladno. Tako mi se čini da idu boje, nisam 100% sigurna jer ih mi nismo koristili s obzirom da smo dojili više od 7 mjeseci.
Marijana da, vidila sam da si pisala za sestru da je prešla na drugi Browns. Iako koliko sam skuzila sve drugo joj je avent😄
Ja sam sa mam dudicama bila zadovoljna i micica nikad neku drugu nije tila. A od sviju MAM ima najmanje dudice tako da kad se tek rode oni plastični okviri im je gnjece nosice Šta se manje vise dogadja sa svim drugim markama, pogotovo kod sitnijih beba
Marijanajel to ergobaby adapt ili?
Da! On ne treba ulozak pa mi je bolji od ostalih modela
Znam da. Ne znam dal se isplati uzimat ovu najnoviju, omni, za nju isto ne treba ulozak i moze se dijete nosit na sve strane. Odnosno dal ovih pola sata sto se smije nosit prema naprijed uopce igra kakvu ulogu..
Dzenny-nesu ti provjeravali proteine u urinu? To je obavezno kod visokog tlaka, ja se borim s njim vec 2 tjedna , 5 dana suler onda dva dana 145/90, onda opet super onda juteos 152/85 , i stalno mi provjeravaju te proteine i dok su oni dobri nema nekog straha jer ako oni nisu dobri onda je to vec znak preeklampsije. Meni je gin rekao da to moram pratit upravo sto ubog visokog tlaka dode u zastoju rasta bebe. Ne zelim te strasit nego cisto informativno ali ja sam tek i 31.tjednu a ti si ipak vec u terminu pa to i nije problem. Uostalom kazu da je tak visok tlak jako cest u zadnjem mjesecu samo sta ako je bas jakoo visok onda se ide na CR.
Meni je urin sasvim uredu,i da svaki put kad odem na pregled prvo urin provjere.. aa i tlak sam samo jos jednom imala visok,mozda na pocetku 9-og mjeseca.. pa cemo vidjet kakav ce biti u ponedjeljak.. a mozda i odem sb kupiti tlakomjer,samo sto vecina nekih jeftinijih tlakomjera nije tacna,a sad neke velike novce davat za tlakomjer mi se ne ispalti,jer eto jos samo 1tjedan je do termina..
Ma bitno da je urin u redu! A sta se tice tlakomjera vjeruj mi i oni skuplji ne pokazu tocno, moji imaju jedan digitalni od 900 kn i ne pokazuje isto kao i onaj bolnicki,pravi,tako da zali boze para. Mi smo uspjeli nabavit onaj bolnicki tako da jedino i njemu vjerujem. Zato i mislim da ti se ne isplati novce na to bacat, pogotovo sta si jakooo blizu poroda a i u pon ces opet vidjet. A i imala bi jos simptoma da je to bas nesto kriticno tako da se opusti koliko mozes i bit ce to sve super. 😉
Maca u pravu si. Jedino točno mire oni na pumpanje ručno i uz slušanje otkucaja srca. Ovi digitalni znaju poprilicno fulati, a ovi od 500tinjak kn su smeće pravo i nemoj na to bacati pare. Imam 3 prijateljice farmaceutkinje koje to prodaju svaki dan i one same kažu da su ovi digitalni poprilicno losi.
Moji imaju zepter digitalni kupljen prije 10ak godina i staaaari stari ko u bolnicama kupljen u Njemačkoj prije 40 god. Ovaj zepter je poprilicno tocan al zna i on zezat tako da dok ne izmjerin sa onim starim ne virujen.
I ja bas tako mislim.. da bi bezveze bacala pare.. a ako za vikend nekad pozelim kontrolirat tlak,odem do hitne i sestre ce to bez problema da mi odrade,a onda sam bar sigurna da mi je tacno izmjereno.. ali kod mn je samo donji tlak visok ,dok ovaj gornji je sasvim ok.. recimo danas je bio 125/93..
Znam da. Ne znam dal se isplati uzimat ovu najnoviju, omni, za nju isto ne treba ulozak i moze se dijete nosit na sve strane. Odnosno dal ovih pola sata sto se smije nosit prema naprijed uopce igra kakvu ulogu..
Sad je sestra bila neki dan kod pedijatra pa je rekao max 20min obratno. To mi je bezveze tolke novce davat za ni pol sata sta dijete gleda uokolo. Moze gledat okolo kad ti bude na ledjima prema tebi a lova ti ostane u dzepu. Jeeedino sta se isplati uzeti je Adapt s onom mrezicom jer je tanja za ljeto, al rekoh necemo jer tko zna mozda se nece vise htjet nosit na ljeto...
Adapt vs. Adapt-mesh --> nije tolko razlika u debljini, a mozda i bolje da je mrvicu deblja pa djeluje malo kompaktnije
Sad je sestra bila neki dan kod pedijatra pa je rekao max 20min obratno. To mi je bezveze tolke novce davat za ni pol sata sta dijete gleda uokolo. Moze gledat okolo kad ti bude na ledjima prema tebi a lova ti ostane u dzepu. Jeeedino sta se isplati uzeti je Adapt s onom mrezicom jer je tanja za ljeto, al rekoh necemo jer tko zna mozda se nece vise htjet nosit na ljeto…
I ja isto mislim da se ne isplati za to kratko vrijeme tolike novce davat. S tim da ne bi to kuoovala bego bi mi frendice uzele za babinje. Makar se jos oremisljam da li da uopce uzmem nosiljku jer za L mi stvarno nikad nije trebala i bas bi nam bila suvisna, ali sada uz L,mislim sa bi mi lakse bilo malog u nosiljku oa L pazit u parkicu npr na taj nacin, nego kolicima trcat za njim
I ja bas tako mislim.. da bi bezveze bacala pare.. a ako za vikend nekad pozelim kontrolirat tlak,odem do hitne i sestre ce to bez problema da mi odrade,a onda sam bar sigurna da mi je tacno izmjereno.. ali kod mn je samo donji tlak visok ,dok ovaj gornji je sasvim ok.. recimo danas je bio 125/93..
dzenny,to ti je od brige za bebu ja imam niski tlak 100/60 a kod ginekologa 140/90 to su sve stresovi a i ovo promjenjivo vrijeme i to moze bit razlog nemoj se brinut
URL = https: //lilypie.com]
Leptirica.com
Sortiraj odgovore
Najstariji