Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barkleys
    15. Rujan 2017. 15:31

Sanjchi – ti probala, ali neda se šogi :D

Mamuka, djeca to drukčije doživljavaju, tako da bez brige što se tiče stresa, bitno da ste uz nju i razgovarate i sve. To što se brineš te ne čini grozno mamom, nego najboljom! :)

A i ovo Barbs, za odgojiteljice koje komentiraju u stilu "vidi je trudna a vodi dijete u vrtić" su većinom ili mlade cure koje ne razumiju kako je to biti trudan ili biti na porodiljnom s malom bebom, pa koliko ti znači da se jednog djeteta "rješiš" na par sati (a da znaš da će imati kuhano, spavat i družiti se s prijateljima) ili su jednostavno fulali profesiju pa ne kuže da je djetetu od npr. 3.godine bolje da bude među svojim vršnjacima, da se socijalizira itd. nego po cijele dane doma s mamom i malom bebom. 

Naravno i kasnije (kada roditelj, koji radi, juri u dućan, pa u vrtić, pa doma radit večeru pa kupanje, spavanje i tako u krug) osjeća grižnju savjest jer se ne druži dovoljno s djetetom, ali treba naći neki balans između svega toga ali to dođe s vremenom kada se uhodate. Tako da treba imati samo malo strpljenja i sve se može.

Marijana12345
    15. Rujan 2017. 15:37

Sanjchi najglasniji nikad ne pomognu, ni u trudnoci a nece ni poslije. Sestrina sogi je pricala kad je rodila "daaaa budem ti ja dolazila peglati, mama i ja", posto sestrin muz nosi samo bijele kosulje na posao a to kao musko bas nemre sam lijepo speglati. Mislis da je tko koji put dosao? Nije naravno, a meni prvo kad sam sisla s aviona pravac seki speglat hrpetinu vesa. Bolje onda platis nekog pa se ne zivciras jer se danas na malo ciju pomoc mozes osloniti...

Senoritakova
    15. Rujan 2017. 15:43

Ja sam isto odgojiteljica i učiteljica razredne( jos obranu diplomskog imam), a muž mi je odgajatelj i djeca ga obožavaju. Kad smo na praksu isli, nas 7 cura i on, djeca sva oko njega..pogotovo u Zd gdje su puno tata pomorci pa im fali ta očinska figura. 
    Puno nas je bome☺️😀

violeta1
    15. Rujan 2017. 15:52

Cure evo nas, maleni je sikio i pava, dobar je, jutros oko 10h sam trazila da ga dovedu i plako je i ja mu dala siku a on dva puta povukao i zaspo i kaze sestra samo je htjeo svoju mamu. 
    Porod evo ovako:
    17:40h puko vodenjak, u 19h bila u bolnici na prijamu, radili ctg i otvorena i trudovi, presvukla se i na pregled i tak je voda prasnula iz mene, ono kao u filmovima. Zatim sam isla malo van kod muza pa nas otpratio do radaone. Isla sam na klistir i u pola 10 usla u radaonu. Trudovi svake 3min, vodenjak otiso, otvorena 5 prstiju. Dali mi drip i trudovi svake minute krenuli i otvorena 9 prstiju, ali mali nije se spustio skroz dole pa mi rekli dok sam na boku da jos tiskam, u svim tim bolovima sam i piskila i kakila jos pa su sve presvukili i probali me porodit i nije islo. Gubila sam snagu a pojacali mi drip i na bok i na svaki trud tiskaj kao da kakas.I onda ajmo opet porod, doktorica gleda, babica dole siri rukama, reze me i cupa van djete, jedna sestra nadgledava sve i kako sam ja, a druga sestra sa rukama cijelom tezinom stisce stomak a ja tiskam, u jednoj sekundi nisam imala pojma sta radim i pocela sam plakat i onda mi sestra rekla tiskajjj i u drugoj sekundi sam opet tiskala i mali je izasao. Bolilo je dok je glava izasla a kad je tijelo to je samo skliznilo. Odmah su ga stavili na mene pa su pupak sredili i onda opet na mene. A ja sam se tresla kao luda cijela i nisam mogla doci k sebi, tako da taj prvi dodir s bebom bila sam van sebe.I onda me doktorica sivala, dala mi nesto kao protiv bolova ali sam sve osjetila, posebno zadnja tri uboda, uzasno. Nisu mi ni htjele rec kolko su me rezale, al porod je bio strasan, em ti trudovi bole ko vrag, em ona cupa, em sestra mi se objesila na stomak a ja tiskam, ako tad nisam umrla necu nikada. Poslije smo bebac i ja se mazili i sikio je malo pa su ga odnjeli a ja sam nakon 2h isla u sobu. Od silnih bolova i traume nisam nista spavala. I jutros oko 10h sam ga trazila da ga dovedu mi. Sestre i doktrorica stvarno svaka im cast, ljubazne i dobre ma sve pohvale. Ta sestra koja mi je stomak stiskala od naprezanja je rame istegla, i bas mi je bilo neugodno zbog nje, al ja nisam znala za sebe.
    Danas su me tusirali, i rana me boli, tesko je, ali ovako sam super. 
    Zaboravit bol i porod nikad necu a onaj koji kaze da se sve zaboravi laze! Samo eto prezivis i ne razmisljas o tome jer proslo je. 

Barkleys
    15. Rujan 2017. 15:52

Luce, Senoritakova - zar i vi? hahahah :D

treca_sreca
    15. Rujan 2017. 15:54

Ja rodila....3.7kg ima malecna ima. Srecom (za bebu) bio je carski...ali kako nije bio ugovoreni nego hitni..nisu mu dali spinalnu i nisam mogla vidit dite.
    u 3am sam rodila a evo jos je nisam vidila:(

žena-majka-carica:)

violeta1
    15. Rujan 2017. 15:54

A muz je cijelo vrijeme bio ispred radaone i sve je slusao, kaze da je htio uletit i pomoc mi, da mu je bilo strasno i zahvalio mi se sto sam mu dala najvece blago u zivotu. Dobili smo buket i bio nam je vec dva puta u posjeti. Tajo je sretan nikad ga nisam vidjela tako sretnog

violeta1
    15. Rujan 2017. 15:56

treca_sreca

Ja rodila….3.7kg ima malecna ima. Srecom (za bebu) bio je carski…ali kako nije bio ugovoreni nego hitni..nisu mu dali spinalnu i nisam mogla vidit dite.
    u 3am sam rodila a evo jos je nisam vidila:(

Cestitam ti 😊😊 Nase bebe su na isti dan rodene onda 😊 I moj je 3700

violeta1
    15. Rujan 2017. 15:57

Treca sreca rodila si sat vremena poslije mene 😊😊 Kako si?

Barkleys
    15. Rujan 2017. 16:01

Violeta - hahaha, hvala na divnom opisu :)

Kažu da ti kao za to šivanje daju neku drogu, ali da naravno da u početku osjetiš jer treba da to prođe kroz organizam. Jesi uzimala epiduralnu? Jesu ti je nudili? Ovo sa skakanjem po trbuhu.....jojooj! 
    Ma bitno je da ste sad super!

Treća - čestitaaaam. Ma dobro, znam da je grozno, ali barem malenu nisu izmučili porodom.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.