I me, baš me zanima Jer on mi je pratio većinom trudnoću, pa ću im reći da me stave kod njega
A i valjda da možeš tražiti tko će ti biti na porodu, ali to ako imaš debele veze... Mada je frendica htjela dr.Belcia ali on je imao neku obvezu... Bio joj je neki xy doktor, a cr joj je napravio Zoričić...
Yel, možda si mislila na Mamuku kad si napisala vezano za to da ti muž može zatražiti... Ja ne znam kako to ide. Mislila sam da pitaš hoćeš li ili nećeš dobiti od države preko HZZOa jednokratnu naknadu... To dobiješ bez obzira gdje živiš + u svojoj općini zatražiš.
Sretna, eeeee, to ti vjerujem... Zato je meni frendica rekla da uživam dok beba još nije došla... da iskoristim izležavanje i sve te pogodnosti Samo ti napravi ness i uživaj i odmaraj...
Meni ovo vrijeme stvarno ne smeta niti se osjećam deprimirano nit' išta... Ionako danas nisam imala u planu raditi nešto, pa nije da mi je ovo vrijeme planove poremetilo
Treca sreca, mjenjala bih iz razloga sto bi ma muza bilo dijete prijavljeno zbog doplatka, jer meni ugovor vrijedi do 12.mjeseca.
A ne znam papirologiju ako bi ostala na staroj adresi da li dijete mora biti na mojoj (za te naknade i da li ga muz u zom slucaju moze prijavit na sebe a zivr na razl adresama?)ili moze biti i na njegovoj...
.
Ma ta pomoc od grada mi niti nije toliko bitna (dobro dodje lova ali neda mi se ostajat prijavljena u zgu, muz na drugoj adresi pa nez na kog dijete prijavit etc, zavrzlame)
ja sam dijete prijavila na svoju adresu (to je najlogičnije, da je na istoj adresi ko majka) dakle na svoju djevojačku
a realno smo svi troje (poslije četvero, kad je došao drugi bebač) živjeli na stotoj adresi (koja ni meni, ni mužu, ni djeci nije bila na osobnoj) jer u podstanarstvu te uostalom malo tko (1 od 20 gazdi) uopće hoće prijavit...čak i da inzistiraš.
Adresu smo promijenili djeci tek kad mi je trebalo za upis u školu/vrtić, nakon xy godina...jer nam je pasalo tako.
Po meni, bitno je da je na toj adresi NETKo tvoj...npr ne bih prijavila dijete na neku lažnu adresu. Ali prijavit na roditeljsku kuću, gdje si živio do braka (pa ako te netko iz službenih krugova treba - doć će brzo do tebe) to mi je skroz okej i normalno. Pogotovo u današnja doba kad je velik dio ljudi u podstanarstvu (neprijavljenom)
žena-majka-carica:)
Treca sreca, mjenjala bih iz razloga sto bi ma muza bilo dijete prijavljeno zbog doplatka, jer meni ugovor vrijedi do 12.mjeseca.
meni su obojica sinova isto oduvijek prijavljena na muža, isplativije nam je tako bilo.....nema to veze s prebivalištem.
žena-majka-carica:)
Treca sreca, od općine=od grada! Ja sam prije živjela u GRADU PULI sada živim u OPĆINI FAŽANA
Eeeeee, slažem se s tobom što se tiče tog mjenjanja prebivališta, Treca sreca... Frendica je još uvijek prijavljena na "djevojačkoj" adresi i dobila je više nego što bi dobila od grada gdje živi...
Barbs, ma nista😊 i ovako se mucis, pa sam isla potrazit, da ti malo olaksam😀
E da...te naknade...di to treba pitat? Na HZZO kad nosim doznake? I di jos?
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Treca sreca, cek da pohvatam:
Znaci, ako ostanem na staroj adresi, onda u mupu i opcini navodim dijete pod svoju adresu?
A na hzzou dijete se prijavi na muza i tad njegova firma isplacuje djecji doplatak?
Bez obzira sto tata i dijete imaju razlicite adrese?
kad smo sjeli sve mi je detaljno objasnio i odg na svako pitanje u vezi bebe na zadak. on ce mi biti i slj tjedan na pregledu.
daj kaži šta ti je sve rekao…baš me zanima
naj me zanima da li postoji opcija vaginalnog poroda na zadak tj da li još uvijek prakticiraju to
mada smo različita bolnica
i ja trećerotka a ti prvorotka
i tvoja Ema manja skoro kilo od moje
al svejedno
ne mogu dočekat sutra (kad bih trebala imat prvi pregled u rodilištu u ambulanti jelte)a i pitanje je hoće li dr koji mene dopadne bit ko tvoj pričljiv.
ovako..da,beba je na zadak..nije se htio nista dogovarati za carski rez iako sam ga pitala.. rekao je imam jos uvijek dovoljno plodne vode (jer je mala) da se okrene. i da kad se pocne okretati moze biti bolno i alienski( isto mi je rekla i soc gin).
tek iduci tj kada budem na pregledu u 39tt cemo razgovarati o opciji carskog..
kaze inace se carski rez radi po dogovoru i izmedju 39-40 tj.. u manjim slucajevima kasnije ako procijene da bebi treba jos malo dqa budu u stomaku.
znaci rekao mi je da pusem na hladno i na svaku promjenu (voda,trudovi...) trk u bolnicu..bez obzira sto sam prvorotka i da kod nas to ide malo sporije..onda se moze pravovaljano reagirati... uvijek ide spinalna anestezija, u tezim slucajvima opca iako se trude da ima sto manje opcih jer je oporavak duzi i zamorniji.
rekao je da je problem ako se beba spusti u porodjajni kanal..jer moze doci do poroda zatkom koji oni ne zele bas prakticirati zbog mama (tezi porod,pucanje,velicina bebe...) iako se i to moze dogoditi..i da se u tom trenutku uvijek dogovara vise doktora sto i kako,vise misljenja moze li to mama,koji joj je porod,velicina zdjelice...
za tatu na carskom nisam pitala jer se nisam sjetila al mislim da u puli to i njie praksa da bude.
a o pretragama i oporavku prije i poslije carskog mi je rekao o tome cemo ako dodje do toga i na sljedecem pregledu ce mi sve reci kako i sta..
i to je to..al mislim da si to sve sama znala.. tebi je posto nisi prvorotka najbitnije sto prije doci u bolnicu da ne bi bio porod zatkom..
Sanjchi, nakadu od države pitaš kad kad ideš prijaviti dijete na HZZO... A od općine/grada gdje je općina... Ne znam kako da ti objasnim
(ima jos jedan razlog zasto bi sad mjenjala papire. Prezime. Imam i svoje i prezime od bivseg. I to je kinky u mom slucaju. Htjela bi maknut prije rodjenja bebe)
Sortiraj odgovore
Najstariji