Galu, samo pomaaalooo!!! Mozes ti to! A to plakanje - hormoniii..
Hmmmm... Vidis... Kad sam mjenjala prezime i prebivaliste je vlasnik kuce trebao s nama... Ja cu pitati info frendicu ako mora opet s nama... Mama joj radi u Mupu...
I mene zanima, Treca sreca, da li bi ostala u bolnicu ...??? Ako moras??
Pupy, duuugaaaaa curkaaaa!!! Znaci mozemo ocekivati uskoro jos jednu bebicu!!!
da li osjecas te trudove?? Ako da, KAKO???
DJECJI DOPLATAK-ja mislim da mi necemo imati pravo unatoc tome sto sam nezaposlena.. Netko mi je rekao da primanja po clanu ne smije preci 1663kn .. a moj muz ima puno vecu (srecom) placu... A kako mi zivimo u obiteljskoj kuci mislim da ce gledati primanja SVIH?? Ili se varam??
Treca sreca, znaci otac moze prijaviti dijete na sebe, na hzzou, iako nemaju istu adresu?
I dobivat ce djecji doplatak?
Yel ako si u Zg jos prijavljena bolje ti je ostat tamo jer koliko znam naknada u Zg je cca 5 tis kn. S obzirom da ostajes bez posla ne bi ti bilo lose to inkasirat.
Ti bebu mozes prijaviti na svoju adresu bez obzira di je caca. A on moze bebu prijaviti na sebe kao poreznu olaksicu. U djecji doplatak se stvarno ne kuzim previse, ali mislim da cete za to predavat na HZZO neku potvrdu o visini primanja (mozda to daje mirovinsko, nisam sigurna) tako da se vidi da spadate u skupinu koja ima pravo na to. I da za to nije bitno di je ko i na kojoj adresi.
Za prijavu bebe na adresu bi trebao dati pristanak i vlasnik stana ali mislim da to bas i ne inzistiraju kad je vec roditelj tamo. No to lako provjeris telefonski na informacijama. Ali to znaci da bi ti tribala otic to odradit u Zg u roku mjesec dana od rodjenja.
Treca_sreca tvoj kotar je zapravo opcina tako da dobivamo isto , HZZO/drzava i opcina/kotar/grad (ovisno o statusu koje ima mjesto prebivalista).
Jutro,cure.. ja i moja struca se od jutros izlezavamo,kisa pada pa lijep dan za izlezavanje.. aa i juce smo se dosta umorili.. imale smo malo aktivniji dsn,tako da se nismo stigle javiti poslije pregleda..
Izvjestaj sa pregleda: Sto je najbitnije,sve je u najboljem redu.. beba je teska oko 2500gr.. ii doktorica se i dalje cudi koliko je ustvari vrtljiva 😂 ali neka,na mamu 😉 sto se toce bakterije i brisa,je rekla da,sto je najbitnije,sterptokoka nemam.. aa sto se tice e.coli-a i ove druge bakterije,nije nista opasno po bebu,jedino sto mogu izazvati prijevremeni porodjaj,ali ja sam itako skoro pa u terminu jos 2 dana 😉..
Epi-papire sam vec sredila za epi,tak da ako vidim da su bas jaki bolovi i ako vide da bi porodjaj se mogao oduziti,definitivno ga budem uzela..
Pupy,do sada su nam se rodila dva djecaka,eto ubrzo bi nam mogla da dodje i prva curka u grupi.. 😉
rekao je da je problem ako se beba spusti u porodjajni kanal..jer moze doci do poroda zatkom koji oni ne zele bas prakticirati zbog mama (tezi porod,pucanje,velicina bebe…) iako se i to moze dogoditi..i da se u tom trenutku uvijek dogovara vise doktora sto i kako,vise misljenja moze li to mama,koji joj je porod,velicina zdjelice…
e to je to….tog je mene vraški strah.
1) da potrefi neki luđak kojem je "izazov" porodit vaginalno bebu ove veličine na zadak
2) da se beba spusti u porođajni kanal (zato mi je ginekolog rekao da na prvi čudan osjećaj ne mozgam šta je, je li il nije, nego da pičim brzinom svjetla na hitni prijam i vičem da sam trećerotka i da inače expres rađamveć se zamišljam…..i uopće mi nije zabavno!)
Mislila sam da ti je još štagod napričao….meni je u biti te stvari odgovorio ginekolog na redovnim pregledima tokom zadnjih par tjedana…..hvala ti svejedno!
a bi li ti ostala u bolnici prije poroda? mislim.. posto radjas ekspresno… da li si razmisljala o tome? ono..par dana prije poroda.. za ne daj boze..
vidit ćemo na kakvog ću doktora sutra nabasat. Možda me pošalje kući bez da hoće razgovarat o CR....ono misleći da ću ja do 40.tt izgurat ima tvrdoglavih doktora koji misle da će biti kako si oni zamisle.
Ali ako se nadje neki realan koji će skužit da sam potencijalan problem sa svojom brzinom porađanja, i bebom na zadak ovako pred sam kraj (od sutra sam formalno u terminu jer se računa 40tj +/- 2tj kao normalan)
i ponudi mi da ostanem u bolnici, ja sam spremna. Fizički barem (spremila torbu NAPOKON, odnio vrag šalu) ako ne psihički
još danas peglam zadnju turu robice, ali sve što je potrebno za prvu ruku - već je spremno. Jedino s torbom sam odugovlačila sve do jučer. A sad je i ona u hodniku, u visokom startu
žena-majka-carica:)
dzenny, super.....stvarno, dva dečka....ajmo sad iduće curka mora da bude!
Tko se dobrovoljno javlja...malena? Pupy? babylove?.....ja ne bih iduća
Yel - mamuka ti je sve rekla....ja se za dj doplatak ne sjećam, davno smo ga prestali primat ali za poreznu olakšicu i sve to šta se kači na plaću, otpočetka su djeca bila na njemu. A adresa na mojoj djevojačkoj, koja nema veze s njegovom. Teoretski, kao da nije živio sa svojom djecom (po MUP adresi/papirima) je izgledalo. Kužiš?
žena-majka-carica:)
Dzenny, super za pregled!! A curicaaa
Ima jos vremena da dobije na kilazi ali kad si mislim da je moj u 35.tj imao 2630
Veliki decko... Ne brini za bakterije!! Rijesit ce se to!!
Treca sreca, neka je torba spremna. A ides sama sutra na pregled ili ide i muz? Ne znam kako to kod vas funkcijonira ali kod nas su pregledu u bolnici ujutro... Ja mislim da cu tatu zamoliti da ide sa mnom u srijedu... A mozda odem i sama.. briga me
Inace, ona scena u kojoj juris u bolnicu i vices da expresno radjas... Filmska definitivno
Nije smijesno naravno...
Evo kod nas opet kisa... Ja sjedila na terasi ali cu se prebaciti u kucu. Taman sam mislila psa malo pustiri iz boksa..
Mamuka, 5 tisuca kuna??
Mozda mi je promaklo, ali vidjela da se spominje 1800 kn od grada zg
Treca sreca, skuzila sam napokon i hvala ti!!!
Treca sreca nadam se da sutra sretnes nekog normalnog doktora i da ti odmah dogovori datum za carski. Ja sam inace cula vec za puno cura koje su imale dogovoren carski ako je beba bila na zadak. Znaci nisu cekale ni trudove ni da pukne vodenjak nego npr vec je bilo unaprijed dogovoreno za tocno u dan u npr tjednu 39.
Sortiraj odgovore
Najstariji