Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barkleys
    07. Rujan 2017. 13:52

Sretna, Treća, Mamuka – hvala na savjetima za Babygym. Divne ste! Do kad su vam djeca bila zainteresirana za baby gym...mislim, puno para, ako će ga koristit mjesec dana. Premda, ima ih genijalnih. I super kombinacija, da se luk može maknuti i ostane ti dekica itd. Ovaj koji je Treća linkala je genijalaaan.

A kad smo već kod ljuljački/vibera – iskusne mamice, možda malo blesavo pitanje, do koje dobi cca. dijete može biti u tome?

Epiduralna – ja ću uzet sve od droge što mi nude, prije poroda, za vrijeme i poslije poroda, pa valjda k vrapcu znaju što rade. A ako ne moram neću trpit bol đabe.  Žao mi je curka iz ST, mislim da u ZGB svi dajuuu.

Barkleys
    07. Rujan 2017. 13:53

Žao mi je na podužim komentarima....

E novorođenče – jedva čekam, i ja sam gledala na vijestima! Pratim sve što pišete o naknadama, HZZO, to nas sve čeka, a ja nemam pojma.

Pupy – jeeeej, uzbuđena? Nisam shvatila jel ti ovo prvo dijete? Ajmeee....curkaaaa!
    Babylove – di siii? Javi seee?
    Treća – držim fige i sretno sutra!!!!

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 13:55

Bebushka

i imam ja jedno pitanje, šta mislite o onim umetcima za novorođenčad za u autosjedalicu? ka npr. ovo:https://www.wish.com/search/CARSEAT%20BODY%20SUPPORT
    svekrva mi je jadna pod stresom šta mislim vozit bebe u autosjedalicama iz rodilišta da će se polomit, vidim i ja da nisu najudobnije i da nisu dobre za kičmu (sestra je malog ipak odvezla u košari, neki pedijatar joj je reka da su autosjedalice koma šta se tiče kralježnice), pa se pitam mogu li im ti umetci bar malo olakšat?

Pa koju as imas?
    Moja maxi cosi cabriofix to ima....tako ih s tim dodatkom proizvode vec preko 10 god. Imala s prvim, drugim....a sad cu i s trecim.
    a pebble je jos bolja...jos bolji jastuk umetak ima hocu rec....
    ali ako tvoja as to nema, svakako uzmi!
    Pogotovo ispod kicme je bitno, da ne "sjede" nego da im je kicma sta ravnije dok su u jaju.

žena-majka-carica:)

Barkleys
    07. Rujan 2017. 13:58

Yel

http://www.roda.hr/portal/prava-djece-i-obitelji/prijava-djeteta-nakon-rodenja.html

Evo link za ganjanje papira.

Hvala puno na linku. :)

A što se tiče E građanina i prijava, nigdje se u člancima ne spominje rok kad će to krenuti. Ali ako netko još nije vidio vijesti, imate ovdje: http://net.hr/danas/hrvatska/stizu-e-novorodence-i-e-poslovanje-nakon-mup-ovih-drzava-zbog-smanjenja-guzvi-pred-salterima-nudi-i-druge-usluge/

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 13:59

Babygym smo koristili barem par mjeseci. Znaci od cca 1mj starosti (tjedan gore/dolje ubij me....ono kad pocme pratit svijet oko sebe i predmete "gledat", svakako ne prvih 2tj zivota) pa do neki5-6mj okvirnooo. Budu oni i posli zainteresirani donekle ali onda krenu rotacije+posjedanje+puzanje i onda im je zanimljivije naravno to....nisu blente pacda pilje mjesecima u isto.

barbs
    07. Rujan 2017. 14:00

Grad Pula daje 500 kn po djetetu, a općina u kojoj živim 1500kn ... 
    Treca sreca, zna se da oni koji su pod ZGom uvijek dobiju više... Ne zna se zašto... Valjda mi ostali smrdimo 
    Hedgehog, onda će se netko drugi time morati pozabavati kao želi... ako ne želi isto ok! 
    Bebushka, tebi je tulum u trbuhu!!!  A jesu ti rekli da posebna torba treba biti za rađaonu i posebna za odjel ili??
    I me, hoćeš li ti ponijeti samo jednu u kojoj će biti sve ili dvije? Ja sam sada skeptična! 

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 14:03

Ahh...taj e gradjanin
    jel ima to itko
    ja bih si trebala za firmu neku potvrdu preko egradjanin izvadit da ne idem osobno u susjedni grad, al nemam to.
    gledala sam kako da "otvorim" account pa probala epostu zatrazit i nije mi doslo vec 4tjedna (a navodno dodje na kucnu adr)

barbs
    07. Rujan 2017. 14:03

Ja sam se prijavila na e-građane, 

Marijana12345
    07. Rujan 2017. 14:07

treca_sreca

Ahh…taj e gradjanin
    jel ima to itko
    ja bih si trebala za firmu neku potvrdu preko egradjanin izvadit da ne idem osobno u susjedni grad, al nemam to.
    gledala sam kako da "otvorim" account pa probala epostu zatrazit i nije mi doslo vec 4tjedna (a navodno dodje na kucnu adr)

Mislim da u svakoj FINA poslovnici mozes zatraziti korisnicko ime i lozinku. Ja to imam vec godinama kad se e-pass uzimao od HZMOa. 

barbs
    07. Rujan 2017. 14:08

Možeš preko FINE, Treca sreca, ali ja sam se preko tokena prijavila i sve je normalno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.