I me, btw. blago ti se što će on biti na pregledu... Ja ću ih pitati slijedeći put ako me mogu staviti kod njega... Ako je uopće to moguće...
Idem si naoravit ness pa radit rucak. Ne da mi se. Bas mi se spava danas.
Kako ne bilo lijepo u prvoj trudnoci kad sam bila dima i mogla se valjat po krevetu dok se ne odmorim, a sads ustajanje oko pola 7-7 jer L treba u vrtic
E da, sto se tice brojanja pokreta u prvoj t mi nitko nije rekao da to trebam radit, niti sada isto. Citala sam kako se to trudnicama preporucuje, ali nikad ih nksam brojala.jer.je.mali uvijek bio aktivan kao i ovaj sada
I me, btw. blago ti se što će on biti na pregledu…Ja ću ih pitati slijedeći put ako me mogu staviti kod njega… Ako je uopće to moguće…
ma pitaj..100% ce ti uskocit.. meni je rekao kontrola za 8 dana i kad sam se vratila kod sestre kaze ona meni,bit ce opet dr.zoricic,,stavit cu vas opet kad je on jer je sada upoznat sa vasim slucajem..tak da,mislim da se mozes dogovorit bez problema..
Barbs, da, ali moram ispunjavat uvjete, a obzirom da mjenjam prebivaliste nemam uvjet za naknadu od grada.
Ne znam da li se to odnosi i na hzzo (promjena adrese u drugi grad)
Koliko sam.povatala tvoju pricu ti si iz Zg preselila u neko manje misto i mislim da sad posto vise nisi u Zg prijavljena ne mozes od njih trazit naknadu. Trazit ce ti je muz na svoje ime u toj vasoj novoj opcini/gradu.
Od HZZOa tj drzave ces dobit svakako jer si RH drzavljanin duze od 12 mjeseci (koliko sam skuzila u RH si i rodjena)
Al sve to tek kad se beba rodi i kad dobije papire. I naravno ceka se podosta, ovisno o stanju u drzavnom proracunu i proracunu opcine u kojoj trazis. Nemoj racunat da ces te novce bas ubrzo dobit.
Mislim da je nama za micicu od HZZOa doslo za par miseci a od opcine ni dan danas nismo dobili a njoj su skoro 2 ipo godine 😂😂
Barbs, aha znaci muz moze traziti, ok
Mamuka, ok hvala, znaci hzzo veze uvjet na prebivaliste na razini drzave.
Hvala cure
kad smo sjeli sve mi je detaljno objasnio i odg na svako pitanje u vezi bebe na zadak. on ce mi biti i slj tjedan na pregledu.
daj kaži šta ti je sve rekao...baš me zanima
naj me zanima da li postoji opcija vaginalnog poroda na zadak tj da li još uvijek prakticiraju to
mada smo različita bolnica
i ja trećerotka a ti prvorotka
i tvoja Ema manja skoro kilo od moje
al svejedno
ne mogu dočekat sutra (kad bih trebala imat prvi pregled u rodilištu u ambulanti jelte)a i pitanje je hoće li dr koji mene dopadne bit ko tvoj pričljiv.
žena-majka-carica:)
yel ček....a ZAŠTO mijenjaš prebivalište baš sad??? u ovako osjetljivom periodu ("osjetljiv" u kontekstu tih zahtjeva za novčane naknade hoću reć)
Ja ne bih....ako nemaš neki dooobar razlog.
Mi smo mijenjali preko 10 adresa od 2007 do 2017god
cijelo to vrijeme na osobnoj mi je bila stara ("djevojačka" adresa) na kojoj nisam živjel uopće ovih 10god
Tek sad kad smo se finalno usidrili (valjda, recimo) na ovoj adresi sam promijenila službeno dokumente pred par mjeseci. Ali čak sam se mislila hoću li....jer na djevojačku adresu (di mi otac živi) mi otkad znam za sebe dolaze svi papiri bitni, to mi je eto uvik bila "službeno" adresa (mada u praksi - NE)
Mamuka, da, ja iz zg se prijavljujem u drugi grad.
Ma ta pomoc od grada mi niti nije toliko bitna (dobro dodje lova ali neda mi se ostajat prijavljena u zgu, muz na drugoj adresi pa nez na kog dijete prijavit etc, zavrzlame)
Bitno mi je da se ne zeznem sa hzzoom, da mi se ne mjenja iznos porodiljne i da mogu dobit tu jednokratnu pomoc posto cu mjenjati grad,
Mislim da je nama za micicu od HZZOa doslo za par miseci a od opcine ni dan danas nismo dobili a njoj su skoro 2 ipo godine 😂😂
????
ja sam iskreno zaboravila od kog se sve dobije (znam da je HZZO cca 2ipo tis kn, pa kotar nešto, blabla) ali ne sjećam se da je predugo se čekalo. Dapače. Iako to "od općine" jer to mi čudno zvuči, nije mi poznato baš.... jel to ono šta mi zovemo "od grada"? ....šta si ti sve predala?
Sortiraj odgovore
Najstariji