Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    07. Rujan 2017. 10:23

Jutro, mamice!!!  Ja iz dana u dan sve više punim baterije koje su bile ispod nule nakon prošlog tjedna, a kroz dan se umorim jer radim kućanske posliće... Ali doslovno POSLIĆE jer nakon što npr stavim sušiti robu, sjednem na neko vrijeme dok se slijedeća tura mašine pere... pa onda idem obrisati prašinu i sjednem.... ali umorim se aaajmeeeeee... Još muž viče na mene da šta radim uopće, ali ne mogu pričekati njega da se vrati s posla da stavim sušiti robu jer dani su sve kraći... Jučer je on usisao naravno i moram mu reći da opere kadicu za bebu, ali mislim da za to još ima vremena. 
    EPIDURALNA - kako je Kiki napisala, planiram im reći da ću je uzeti radi pretraga, a frendica mi je neki dan rekla da ne glumim hrabricu ako me previše boli... Bolje da uzmem nego da se patim (rodila je pred 6 mjeseci)... Onda ima jedna koja je rekla da nikada ne bi ni uzela, ali da su joj sami dali, odnosno, procijenili kad je bilo vrijeme da joj daju... Malo mi je to čudno, ali 'ajde... Pa ima jedna frendica koja još nije ni rodila  i koja mi je rekla: PRETRPI TU BOL!  (Bez epi!!!) Ali vidjet ćemo nju kad bude na mome mjestu 
    Ja imam i VIPER i BABY GYM... Nek' se nađe... Dobro da imam stan od 30 kvadrata  Ali ćemo ga srediti tako da bude prilagođen bebici. Srećom pa smo kupili novu sobu u kojoj jako puno toga stane. Nažalost, na katu, aliiii barem ne moram nositi sve stvari kod svojih  E sada, ja sam samo za jednu bebu čula da kao mali nije volio ni više ni baby gym... Mali od kumova... Valjda sve ovisi o bebici, ali inače su svi jako zahvalni i VIPERU I BABY GYMU. 
    Violeta, ne brini se što se bebica ne javlja često... Bitno da se javi! I meni je bilo tako prošli tjedan i to me isto brinulo, ali mi je najbitnije bilo da mi se javlja... da ga osjetim... da se miče... Eto od ponedjeljka se opet javlja standardno (trbuh mi je alijenski i zna čak zaboljeti ) ne znam da li je to od deca vina kojeg sam na piru popila  Pa ga je to razbudilo i imao je tulum sam sa sobom!!! 

barbs
    07. Rujan 2017. 10:28

Kiki, drago mi je što je pregled dobro prošao.  Meni moj doktor nije rekao ništa za seks i otvaranje kad sam bila u 35.tjednu na pregledu. Baš me zanima što će reći u srijedu... Ali muža je strah i ne seksamo se od 30.tjedna, kako sam to već bila spomenula, a i da se sada idemo s*** ne znam kako bih mogla jer me sve boli i umorna sam i nemam snage i okrećem se k'o neki MORŽ  (htjela sam staviti sliku morža, ali mi ne da 
    I me, meni nisu ništa za sada rekli za brojanje koliko se beba miče. Moguće da će mi reći u srijedu na pregledu. Inače sam čula da je nekim curama puno ranije rekao soc.ginekolog.

• Mamuka
    07. Rujan 2017. 10:31

Sto se tice epi 2 zene iz muzevog sela od poroda imaju probleme s ledjima a od njihovih poroda je proslo 5 i 2 god. Jos sam dosta po forumima nalazila takvih slucajeva ali ima i onih kojima ti problemi s vrimenom nestanu. S obzirom na moju dijagnozu i stanje ne zelim izazivat vraga i prije 40te ici na operaciju kraljeznice jer to je zadnja stvar koju s tim zelis a kad te kraljeznica boli ti si cili paraliziran....
    Naravno ima zena kojima je to super proslo i nikakvih nuspojava nema. Isto sam cula da u principu lezis ko da se nista ne dogadja do samog finisha i ko je to proba vise bez toga ne zeli rodit.
    Prvi put sam rodila uz drip jer sam se sporo otvarala i u principu nakon 2-3 sata sto su poceli trudovi sam ga dobila pa tako da ne znam sta znaci prirodno 100% al i ovo mi je bilo podnosljivo i nek drugi put sve bude isto ja zadovoljna. Osim mozda dijela sa sivanjem i 20+ punata al dobro...
    Marijana najjaca si! Eto onda sise odman poslije sredi 😂😂
    Treca sreca mozda da ipak izadjes do nekog blizeg kafica sa nekom prijateljicom. Nek te muz odveze do tamo i skupi poslije. Cisto da malo si olaksas psihicki jer znas da je porod opet turbo vrtuljak pa da si je stvoris prevelik pritisak. Ovako u zatvorenom previse razmisljas o svemu sta ce bit, kako ce bit,.... Sto scenarija a nista ne mozes znat i bzvz se mucis. Il ajd s muzem negdi van. U kino il sta god. To nije neki napor.
    Violeta bebe su pred kraj mirnije al koliko kuzim nisi ni ti bas psihicki najjaca zadnjih dana pa ti i to utjece. Sve ono sto osjecas ti osjeti i beba tako da pokusaj se oraspolozit. Zadnji dani su psihicki zahtjevni i tad je dobro imat nekoga uz sebe da te drzi pozitivnim. Oni koji ne cuvaju strogo bi po meni trebali bit sto aktivniji drustveno da to lakse prodje.
    Ja ako budem u pogonu sigurno necu bit kuci i cekat. Iskoristit cu svaki dan.😁
    Cure mislim da se baby gym moze nac i za 250-300 kn u baby centru i u bipi. Jednom sam nesto gledala pa mi se cini da je tako nekako bilo.
    Mi imamo neki od 300kn cini mi se. Dobili na poklon. Bio nam je dobar i micica ga je volila. Cak smo ga cilo lito i na plazu nosili i na plazi bi se ona igrala i mirovala. 😊

barbs
    07. Rujan 2017. 10:34

Treca sreca, ja nisam kod kuće iz istih razloga kao i ti, ali mogu reći i da na mene psiha dosta djeluje  Stalno sam doma... S nikim se ne vidim jer eto sve frendice rade... Do svojih bih trebala sjesti u auto... Grozan osjećaj... Kod kuće sam sa starcima od +80g i moram slušati njihove gluposti... Grozno... Odbrojavam sitno do odlaska turista i jedva čekam da se dolje uvalim. Možda ću i dolje biti sama, ali barem ću, kako je netko napisao, moći hodati gola ako to želim, a ne ovdje da moram paziti što god radim jer je FULL HOUSE...  A i kad budemo bili sami napokon ću se moći posvetiti uređenjih stvarčica za bebe  Srediti komodu itd itd itd... 
    Sretna, vjeruj mi, ni ja nemam pojma puno tih cura s liste, pa sam opet napravila ČISTILIŠTE, ma koliko god da se one vratile i: a bila sam na popisu itd. itd... I onda opet k'o budala ih dodam na popisu i ne javljaju se tjednima, mjesecima.. Ne kažem ja da mora netko biti ažuran, ali baš me nervira tako dugačak popis, a ne toliko aktivnih 

07. Rujan 2017. 10:38

Violeta, bas pravo jesensko vrijeme...ja sam cak i pec nalozila😅
    A bebica sto je mirnija, ne brini..kao sto cure kazu, ne mogu svaki dan ludovat..ni mi nismo u stanju svaki dan isto se ponasat..umore se i te male struce pa im treba malo odmora. Javit ce se, ne brini😀
    McMause, ta bol u zdjelici...uzassss....😥 ali proci ce, ne traje vjecno😅
    Barbs...samo ti odmaraj...a seks..pa mozda vam nece ni trebat, najbolje kad krene samo od sebe😀
    A sto nam je s Babylove? Jel se ona mazi sa svojim smotuljkom?
    I Dena i Viktor..nadam se da su dobro oboje...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

barbs
    07. Rujan 2017. 10:43

Mamuka, što se EPI tiče, svašta se može načitati... Btw. ja baš i nisam čula od nikoga bližnjeg da ima posljedice, ali svakako ako znaš unaprijed da imaš već nekih zdravstvenih problema, onda bolje izbjeći. Vidiš, dala si jako dobru ideju TREĆOJ SREĆI za izlazak sa frendicama, ali i to je teško u današnje vrijeme. Vidim po sebi. Sve su imale vremena za jednu kavicu od sat vremena, čak i kuma, i našla si je dečka i eto, nit je vidiš nit je čuješ  Prije smo se barem čule svaki dan, kad se ne bi vidjele, i minimalno jednom tjedno se viđale, ali sada ako ju uspijem uhvatiti kad je free jednom u dva tjedna, dva i pol, to je PREMIJA 
    Galu, neka si ti sredila baby kutak! 
    Ne znam više što sam htjela napisati... Pogubila sam se. 

07. Rujan 2017. 10:43

Neznam zasto neda ucitat sliku? 😕😡😡
    Jel netko probao s kompa? Mozda to s moba neda...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

barbs
    07. Rujan 2017. 10:44

sanjchi255

Neznam zasto neda ucitat sliku? 😕😡😡
    Jel netko probao s kompa? Mozda to s moba neda…

Neće s kompa.... Ja sam na kompu jer muku mučim s tipkanjem s mobitela  Više puta mi se desilo da sam isti komentar išla tipkati i uvijek bi mi zaštekao mobitel.... odnosno, ne znam ako je to mobitela ili foruma, ali vjerojatno foruma jer ostale app.mi rade 

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 10:44

mamuka znam da bi mi dobro došlo, ali eto...neću silit silu.
    Muža sam jadnog razapela doslovno s obvezama, tako da ono malo šta nije na poslu (od 17h+ do kad legne navečer) trči okolo dicu na treninge, roditeljski, kupovat šta fali za kuću, bebu itd...pa još njih izvede negdi....ne mogu stvarno doć na red. Tj ne mogu od njega tražit da i mene "zabavlja"
    Tako je kako je..
    barbs - meni je možda malo lakše, bar nisam sa starčadi kao ti....nego doma, s djecom (koji me doduše sigurno neuporedivno više nego tebe starci UMORE , još sad mladji krenuo u školu + osjeća da ću ja "nestat" za porod pa je sav živčan i razdražljiv i stalno se nešto porječkamo...jer je on inače mamina maza i ovo mu je sad sve novo i čudno...osjeća dijete promjenu!) ali u svome miru, nema svekija i ostalih da me gnjave i pilaju.

žena-majka-carica:)

barbs
    07. Rujan 2017. 10:45

Babylove je rekla da će nam se javiti kad bude bilo novosti 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.