Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Rujan 2017. 11:00

Po ovome gore ispada da necu imat prebivaliste neprekidno 12 mjeseci jer mjenjam adresu?

barbs
    07. Rujan 2017. 11:01

Kiki, i jedan sat jedan dan u tjednu s frendicama puno znači... To je ono što ja želim reći!  Naravno da nisam htjela reći da netko za tebe non stop treba imati free  Samo što, vidim po nekima, da se očekuje da ti jer si doma imaš vremena kad njima paše... Bila se neki dan s kumom govorila da dođe nakon posla na kavu (radila je jutarnju smijenu) i došla mi je pred večer... S time da je bila pola sata i pobjegla se naći s dečkom. Ne volim kad imam neki dogovor i onda ispada da ja mogu čekati jer sam doma i ništa ne radim 
    A to za trudove se slažem s tobom... Nisam imala pojma da je moguće da se zaustave dok nisam pročitala slučaj BABYLOVE, a  i dok mi muž nije ispričao za svoju poznanicu da su trudovi krenuli i stali i nakon 3 dana išla opet roditi. 
    Čudnovati svijet trudnica 

I_me
    07. Rujan 2017. 11:03

jutro cure!
    kod mene kisa,depresija teska..lije ko iz kabla.. a bas sam imala plan danas otici malo do grada..koliko god mi bilo tesko kad su bile one vrucine,ovo mi se uopce ne svidja..
    barbs-100% ce ti dati na slj pregledu da brojis pokrete.. meni moja soc gin nije nista spominjala nego tek kad sam bila jucer u bolnici..
    btw.. iznenadila sam se kako su svi ljubazni bili jucer.. pogotovo sestra tamo ( 3 vrata lijevo ),bez da sam ju ista pitala sve mi je objasnila kako kod njih to funkcionira..bez obzira sto smo tamo sve ko na traci,nadje sekund..
    pregledao me dr zoricic..malo je grublji bio kod vaginalnog pegleda,na uvz je samo sutio ali kad smo sjeli sve mi je detaljno objasnio i odg na svako pitanje u vezi bebe na zadak. on ce mi biti i slj tjedan na pregledu.

barbs
    07. Rujan 2017. 11:03

treca_sreca

novi popis je super! nije mi imalo smisla ono s terminima pregleda zbilja…

Potpisujem!  Pogotovo jer neke ne znaju kad im je slijedeći pregled i slično i radio se popis bez veze... A i imam manje posla!!!! 

YEL, jednokratnu naknadu dobiješ od DRŽAVE i od OPĆINE

07. Rujan 2017. 11:04

5.Područni ured/ispostava HZZO
    Kao novopečeni roditelj, imate pravo na isplatu jednokratne pomoći za opremu novorođenčeta, a zahtjev podnosite područnom uredu/ispostavi HZZO-a. Za to su vam potrebni sljedeći dokumenti:
    - rodni list djeteta ili izvod iz matice rođenih, na uvid + kopija
    - domovnica djeteta, na uvid + kopija
    - Kopija obrasca T2 (dobiven kod prijave djeteta na zdravstveno osiguranje) – na uvid
    - uvjerenje o prebivalištu djeteta, na uvid + kopija
    - uvjerenje o prebivalištu roditelja na kojeg se prijavljuje dijete, na uvid + kopija
    (A po ovome ispada da muz moze podnjet zahtjev jer ce dijete biti prijavljeno preko njega?)

07. Rujan 2017. 11:06

Barbs, da, ali moram ispunjavat uvjete, a obzirom da mjenjam prebivaliste nemam uvjet za naknadu od grada.
    Ne znam da li se to odnosi i na hzzo (promjena adrese u drugi grad)

barbs
    07. Rujan 2017. 11:08

Yel, dečko od sestrične mi je rekao da je on dobio i od općine u kojoj živi i od grada Pule... Mislim da ti to nema veze  Dati će ti netko 100%... To su cake koje ti nitko neće reći. 

• Mamuka
    07. Rujan 2017. 11:11

Yel postoje potpore koje daje grad/opcina i koje daje drzava. Ovo sto ti spominjes je drzava i kao drzsvljanin RH imas pravo na nju jer si drzavljanin duze od 12 miseci.
    Za potpore grada/opcine svaka ima neke svoje uvjete i to mogu zatrazit tata ili mama prema mjestu di ce beba bit prijavljena. O tim uvjetima se raspitajte u svojoj opcini/gradu.
    Sto se tice drustvenog zivota kad radis i kad imas dicu.... A to je posebna prica. Ljudi koji nisu u tom djiru ne kuze bas to al svi prije il kasnije dodju u taj status pa onda skuze. Mi kao par se bar 1 misecno nadjemo na veceri sa jos 2 para s kojima smo stvarno dobri. Jos su oni na selu tako da i nismo u mogucnosti neg 1 il 2 put misecno al to nam je OK svima.
    Sto se tice ostalih prijatelja koji su bez dice tu je prica drugacija pa se svakako kombinira. S nekima se ne vidis misecima al se cujes i nema tu hard feelings. Ovi drugi koji to slabije razume, oslabe i kontakti i to je to. Sve je to zivot i ne triba oko toga dramit. Pravi ljudi uvik ostanu. 

panica
    07. Rujan 2017. 11:12

Yel

Po ovome gore ispada da necu imat prebivaliste neprekidno 12 mjeseci jer mjenjam adresu?

Yel, ne prekida ti se prebivaliste kad mijenjas adresu, jednokratnu naknadu od drzave ces dobiti, upitna je jedino gradska ovisno o tome kakve uvjete je grad postavio. Ne znam jedino da lo bi na ime muza mogla dobiti gradsku, a to treba pitati u gradskom uredu.

barbs
    07. Rujan 2017. 11:12

I me, DR ZORIČIĆ je i moj doktoooorrrrr!!!  Ja sam kod njega išla na preglede u 90% slučajeva  Baš sam mislila pitati u srijedu ako mogu na slijedeće preglede kod njega...  Da, da, ne objašnjava ti ništa dok ne sjedneš...  Malo je čudan, ali je ok...
    Uffff, kod nas pada-ne pada... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.