Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Rujan 2017. 13:17

http://www.roda.hr/portal/prava-djece-i-obitelji/prijava-djeteta-nakon-rodenja.html

Evo link za ganjanje papira.

• Bebushka
    07. Rujan 2017. 13:23

Yel

Mamuka, 5 tisuca kuna??
    Mozda mi je promaklo, ali vidjela da se spominje 1800 kn od grada zg

Treca sreca, skuzila sam napokon i hvala ti!!!

Kolko se ja sjećam 1800 kn je za prvo, 3600 za drugo dite (hehehe ) u Zagrebu, a za treće  i svako sljedeće je 54.000 kn koje ti doduše stižu u roku od 6 godina, ali baš lipo.
    Al super mi je šta sve te pomoći stižu debelo nakon šta se bebe rode do tada bi valjda trebale spavat gole i bose između mame i tate ako se roditelji ne snađu ili nemaju odakle...ne kužim tu logiku...

• Mamuka
    07. Rujan 2017. 13:25

Yel

Mamuka, 5 tisuca kuna??

Ne mogu tvrdit da je sad tolika al jedno vrime je bila stvarno visoka. Mislin da kad sam ja rodila.micicu da je bila tako nesto. Tipa za trece dite je bila oko 20ak tis kn. Al to se naravno minja ovisno o proracunu i politici.
    E ovo za doplatak kad sam procitala sta barbs pise mislim da se gleda primanja po kucanstvu tj adresi na kojoj si. Sicam se da je to nesto za vrtic bila prica kad smo bili pripremali papire za vrtic ako ostanemo u Zg. Al koliko sam skuzila tvoji su losi sa financijama pa bi taj doplatak mogla dobivat i sa svojom adresom. Mislim da je cenzus tipa 1.6 tis kn po osobi.
    Ali najbolje ti je da odes na socijalno (mislim da oni to isplacuju jer se radi o stavki socijalnih davanja/pomoci) ili tko to vec isplacuje i iznesed cilu kombinaciju sa prijavama pa da ti oni kazu. Ali pripremi se na dugo odanje po uredima i cekanje.
    Pupy sritno! Nadam se da ce sve bit dobro i da cete uskoro upoznat svoju curu!❤

• Bebushka
    07. Rujan 2017. 13:34

Bila sam si zapisala šta me ko pita nakon zadnjeg javljanja pa da odgovorim:)
    Sanjchi je, totalno su divlje, ova liva na primjer ujutro ne propušta sat gimnastike i rasteže se na sve strane, najviše ih osjetim pod rebrima di su im valjda noge i nekad mi se vide ko valovi na trbuhu kako se vrpolje, nije da boli, ali baš zna bit neugodno, pogotovo ako ležim na boku pa se donja beba uvati svrdlat (ne znam kako da drukčije opišem, baš ko svrdlo), a osjetim ih i dole u zdjelici da čačkaju, par puta sam doživila nešto šta bi nazvala triple kick, ko tri udarca baš brzo jedan za drugim, fascinantno, ne znam kako to uspiju u tako malo prostora...do sad je desna puno mirnija, al sad kad je opet glavom i nju dosta osjetim... veselo u svakom slučaju 
    Kiki pitala sam doktoricu, nema zapreke za vaginalni porod, bebe su u super položaju (ja sam iz velike obitelji i nemam ništa protiv još beba nakon ove dvi, a ako prvi bude carski onda ću strepit cilu sljedeću trudnoću, tako da ću dat sve od sebe da bude klasika). Bila sam jučer na radionici za trudnice u Merkuru i isto mi je potvrdila babica, naravno ako se nešto tijekom poroda zakomplicira... idemo na cr
    Ako nekoga zanima šta treba ponit u Merkur na porod i di se prijavit s trudovima, sve znam  i tribaju nam dvi "torbe" jedna za rađaonu i druga za odjel.

• Mamuka
    07. Rujan 2017. 13:35

Bebushka

Yel

Mamuka, 5 tisuca kuna??

Kolko se ja sjećam 1800 kn je za prvo, 3600 za drugo dite (hehehe )u Zagrebu, a za treće i svako sljedeće je 54.000 kn koje ti doduše stižu u roku od 6 godina, ali baš lipo.
    Al super mi je šta sve te pomoći stižu debelo nakon šta se bebe rode do tada bi valjda trebale spavat gole i bose između mame i tate ako se roditelji ne snađu ili nemaju odakle…ne kužim tu logiku…

Ufff ovo za trece mi je bilo ostalo da je nesto tako al sad racunam pa mislin neeemoguce da je toliko. Al ocito moguce. I da znam da je to za trece islo obrocno. Ma svejedno je i tako velika pomoc.
    Eto mozda sam nesto krivo zapantila to za prvo al ovih 1.800 mi se cini jako malo jer cak i nasa opcina koja je jaaako siromasna (na selu smo jos prijavljeni) daje preko 1.2 tis kn. Al dobro oni to isplacuju za par godina pa ko da je i nema 😂
    Temelj za isplatu pomoci za bebu je da je beba rodjena i prijavljena zato i ne moze bit prije. S obzirom na mentalitet nasih ljudi ko zna koliko bi bilo "laznih beba" samo da dobiju pomoc.... Tako da dobro da daju ista.
    Ahhhh teska tema. Odman mi tlak na 300 kad se sitim svih uredbi nase sjajne drzave 😤

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 13:42

55 tisuca je u zg za trece da...steta sta nismo tamo prijavljeni 😂 za plakat....u ST je trece mislin 4 ili eventualno 5 tis.....koja razlika ha?! Ka da smo u drugoj drzavi... a troskovi isti. Nisu skupljo no vrtici ni knjige ni odjeca gore u ZG nego ovde..

žena-majka-carica:)

• Bebushka
    07. Rujan 2017. 13:43

Inače, šta se tiče problema sa spavanjem, uspila sam si stvorit neku rutinu (bebama navodno treba rutina ) koja mi većinom stvarno pomaže i odspavam oko 5 sati u komadu do prvog WC buđenja, a i nakon toga još bar dvi ure tako da nisam skroz krepana. 
    Dakle, nakon tuširanja u toploj vodi obavezno par minuta svaku nogu držim pod najhladnijim mlazom da mi se malo stisnu vene tako da me ne bole noge, a za mjehur odradim vježbe s ovog linka: https://www.youtube.com/watch?v=BaSPLL0fF04 - Prenatal morning yoga routine, od 12. do 14 minute (ima sličnih vježbi za okretanje bebe po yoututbu), tako ih malo poguram s mjehura na dovoljno vremena da zaspem, zapravo nisam sigurna jel ih to stvarno pomakne ili za mene ima placebo efekt, u svakom slučaju preporučam, ako ništa, lipo ćete rastegnit leđa 

Marijana12345
    07. Rujan 2017. 13:47

Yel promijeni samo prezime. Prebivaliste ostavi zbog naknade. Moja frendica se tak zaribala pa iz Zg se prijavila u Zagorje i dobila neku sicu. Mislim da nema zakona koji uvjeruje da bracni par mora zivjeti na istoj adresi. Ako i mijenjas putovnicu zbog prezimena, jednog dana ako promijenis prebivaliste nisi duzna mijenjati i putovnicu jer putovnica dokazuje samo identitet, a ne identitet+prebivaliste kao osobna

• Bebushka
    07. Rujan 2017. 13:50

i imam ja jedno pitanje, šta mislite o onim umetcima za novorođenčad za u autosjedalicu? ka npr. ovo: https://www.wish.com/search/CARSEAT%20BODY%20SUPPORT 
    svekrva mi je jadna pod stresom šta mislim vozit bebe u autosjedalicama iz rodilišta da će se polomit, vidim i ja da nisu najudobnije i da nisu dobre za kičmu (sestra je malog ipak odvezla u košari, neki pedijatar joj je reka da su autosjedalice koma šta se tiče kralježnice), pa se pitam mogu li im ti umetci bar malo olakšat? 

Barkleys
    07. Rujan 2017. 13:51

Ideš, koliko stranica zaostataka, nadam se da je to zato što je kišni dan i da ste sve doma pod dekicom...
    Drago mi je da svima radovi lijepo napreduju.  
    Što se tiče popisa, svaka čast Barbs, tko će tebe zamijeniti?!   Neka mamice kad se malo poveća broj otvore forum s bebama kad stignu, hahaha, dobro je Kiki rekla, ne znamo koliko stranica ovaj forum može podnjeti
    Violeta – baš mi je drago da ste uspjeli „popraviti“ kolica, mogu misliti kako si bila tužna i sve :(
    I_me – meni samo kaže, jel pratim pokrete, jel se beba miče itd., iskreno, ovak bi mi bilo možda i draže, premda je gnjavaža, ali ono...jel znaš koliko bi cca pokreta trebala svaki put osjetiti? Ja sam negdje pročitala 10 u danu, a negdje 10 u sat vremena nakon jela, pa nemam pojmaaaa.... :(

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.