Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    07. Rujan 2017. 10:48

Treca sreca, bome ti je muž zlatan!!!  Ma djeca jako umore, pa ipak smatram da je tebi teže... Sad su krenule obveze oko škole i svega ostaloga, pa vam nije lako... Ja se mogu pokupiti i otići u sobu ležati, gledati tv i ignorirati starce  Djecu ti ne možeš ignorirati,... A postoji mogućnost da ti neka frendica dođe na druženje?? Meni je glupo uopće svoje zvati kod sebe jer ne bismo bili na miru i npr ne bih mogla istračati nikoga kako spada jer su živuće kamere oko mene... Neki dan je bilo lijepo vrijeme, pa smo frendice i ja mogle sjediti u dvorištu i nitko nam nije smetao, mada sam isto morala paziti što pričam i koliko glasno... i to je grozno.  

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 10:51

barbs

izlazak sa frendicama, ali i to je teško u današnje vrijeme. Vidim po sebi. Sve su imale vremena za jednu kavicu od sat vremena, čak i kuma, i našla si je dečka i eto, nit je vidiš nit je čuješPrije smo se barem čule svaki dan, kad se ne bi vidjele, i minimalno jednom tjedno se viđale, ali sada ako ju uspijem uhvatiti kad je free jednom u dva tjedna, dva i pol, to je PREMIJA

ja već godinama sam ta koja nije imala vremena ni za kog.....uz posao plus dvoje djece, cca jednom mjesečno bih se s nekima viđala/družila. Jbg nije isto tko ne radi (i ima jedno ili nijedno) dijete ili full time job pa onda imaš samo od 17h do spavanja za obavit sve po kući + oko djece....
    Tako da, uglavnom su mi sve te veze oslabile...i ne mogu sad očekivat u trudnoći, kad ja igrom slučaja (jer sam na bolovanju, a djeca u školi) imam napokon malo slobodnog vremena izmedju obveza, da će se one nacrtat za mene po narudžbi. Realna sam....vidjet ću ih na babinama i onda poslije opet rijetko - kako se sitgnemo uskladit. Jer sad one koje prije nisu radile/imale djecu, krenule radit i nemaju ni one više svo vrijeme ovog svijeta kao kad smo bile studenti..

žena-majka-carica:)

Kiki156
    07. Rujan 2017. 10:52

Sretna hvala, sad mi je jasnije kako to ide 😊
    Violeta meni je jucer gin rekla da ce se pokreti usporiti kako beba raste ali da je bitno da je osjecas kroz dan, ne mora biti cesto ni jako kao prije. 
    Kuca mislim da nam je svima slicno, vecina nas je prije trudnoce radila, studirala... i onda od jednom si doma... ja si pokusavam nac zanimacije svaki dan, a evo ona jedna kava u gradu jucer mi je dala energije kao da sam bila ne znam gdje 😂 Svi vicu uzivaj sad, falit ce ti kasnije odmaranje. A od cega da se sad odmaram kad nisam umorna?? 😂 Nekako cemo mi to izdrzati curke, jos malo 😊
    E da, jucer mi je gin rekla da ne trzam na prve trudove, jer oni znaju doci pa potpuno prestati, pogotovo ako je dugi razmak. Kaze da odem u bolnicu tek kad neka 2 sata budu na razmaku 5-10 min. A bas me zanima hocu li biti dovoljno skulirana za to i ne skocit na prvu odmah. 

barbs
    07. Rujan 2017. 10:53

NASI TERMINI
    babylove28–09.09. KB Osijek 
    Pupy-09.09.- ŽB Čakovec Stella
    I_me–20.09. KB Pula  Ema
    treca_sreca–21.09. KB Split  Mila
    M@lena–23.09. KB Sv.Duh Lucija
    Tea2803–24.09. KB Petrova  Noel
    Buba_Mara- 25.09. Šimun
    barbs–27.09. KB Pula Diego
    Violeta1–27.09. KBC Osijek 
    dzenny-30.09. Alara
    Senoritkova–02.10. Rita
    Aleksandra2 - 06.10. KB Split  
    MomOf2017 - 08.10. 
    kiki–09.10. KB Sv.Duh  Vito
    Galu-10.10. 
    Marijana–11.10. Benedikt
    Bebushka-14.10. 
    Zelimobebu2701-18.10. 
    IvanaIvica-20.10. KBC Sisak Iva
    Natasha255–21.10.Magdalena
    sretna–22.10. 
    Ineska -23.10. KB Split Mateo
    Sanjchi255–24.10. KB Sisak Lucija
    Ana2711–29.10. KB Petrova Mila
    Mamisita27-31.10.
    suncokretica–01.11. KB Petrova Lea
    Belle84–01.11. KB Sv.Duh  Luka
    Hope-01.11.
    Mamuka-09.11.  KBC Split 
    Giovi–15.11. KB Rijeka
    LadyN-15.11.
    luce–16.11. KB Split Nera
    Hedgehog-17.11.
    mc_mouse–18.11. Toni
    Yel–19.11. KB Merkur
    Maca1510–22.11. KB Split Nikola
    Mrvica-22.11.
    Kleaiva-26.11. KB Merkur
    Dolores123–07.12. Nina
    Angel03–10.12.
    RODILE
    19.08.2017. Dorja   Adrian
    04.09.2017. Dena   Viktor

Sanjchi, hvala ti na popisu  Od velike pomoći si mi bila!  Jer ja volje za tražiti po komentarima ne bih imala 
    Sad sam se sjetila što sam htjela napisati!!! KLEAIVA, ne brini se za nejavljanje... Mislim, javiš se ti  Obveze su obveze i nije lako imati tone posla uz trudnoću!  Samo ti pomalo i kad stigneš se javi 

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 10:53

Ali to sam oguglala već davno, dok su mi njih dvojica bili mali....to je život.
    Da ne radim i imam veliku djecu imala bih vremena
    Ali nikad nisam to doživila
    Dok su bili malešni skroz, nisam radila (osim dovršavala studij/ispite) a čim je mladji uhvatio 2god i kad sam mogla imat nekog vremena "za sebe" tj za ić na kave s prijama, krenula sam full-time radit u firmi i adio društveni život....

treca_sreca
    07. Rujan 2017. 10:54

novi popis je super! nije mi imalo smisla ono s terminima pregleda zbilja...

07. Rujan 2017. 10:54

Pozdrav drage mame :)
    Ispricavam se sto sam ovdje kao padobranac,ali na mojoj temi mame bas i nisu aktivne,pa bih vas zamolila da mi kazete je li neka od vas imala ili ima hidronefrozu i vasa iskustva. Jer mi je maloprije ultrazvucno dijagnosticirana hidronefroza 2. stupnja, a dr radi popodne pa sam malo nestrpljiva. Hvala vam na odg :)

07. Rujan 2017. 10:57

Jutro mame, 

Da li koja od vas iz prve ruke zna da li imam pravo na jednokratnu naknadu sa hzzo-a obzirom da cu mjenjati adresu prije rodjenja (drugi grad) i da li se sto mjenja po pitanju porodiljne naknade?
    Od grada nemam pravo traziti naknadu za opremu bebe jer je uvjet 5ogodisnje prebivaliste.
    Ne znam za hzzo, doduse nasla sam neke 'uvjete' da je 'trazitelj zahtjeva za jednokratnu naknadu drzavljanin rh sa prebivalistem 12 mj'
    Ako ja necu moci da li moze muz traziti jednokratnu?
    Svakako cu ici na hzzo ali tek 20.og kad doznake furam...

barbs
    07. Rujan 2017. 10:57

Treca sreca, s time se slažem!!! Zato nije da me pretjerano dira što se ne vidim često s frendicama. Ja se javim njima (većinom ), ali i inače sam (kad sam studirala i radila istovremeno ), pa bi se dogovorile za neko druženje. Svjesna sam da se neke stvari jednostavno mijenjaju što si stariji... Ja vidim i po svome mužu... Kad smo on i ja počeli on se svaki dan sa frendovima vidi... Ok, sada ima treninge, pa ide na piće s njima nakon treninga, pa se vidi s nekime za vikend, ali vidim ja da nije to to... ali i njegovi frendovi su se svi smirili... Vrijeme čini svoje  Odrastanje najviše... Samo mi bude žao i teško ponekad kad vidim kako se neki odnosi udalje, rashlade... a uvijek sam se trudila imati vremena za svih... Ne bih se ni ja sada svaki dan viđala sa frendicama, ali minimalno jednom tjednom sam se trudila da se nađemo (ne govorim za sada kad sam doma i kad ima FUUUUUUULLLLL FREEEEEEEE TIMEEEEEE za razmišljanje o svemu tome; govorim o tim danima kad sam studirala i radila i kad su isto tako i one studirale i radile...) 

07. Rujan 2017. 10:59

IV. Jednokratna novčana potpora za novorođeno dijete
    Novčana potpora
    Jednokratna novčana potpora iznosi 70% proračunske osnovice, odnosno 2.328,20 kuna.
    Uvjeti
    Korisnik - zaposleni ili samozaposleni roditelj, korisnik koji ostvaruje drugi dohodak, poljoprivrednik izvan sustava poreza na dobit ili dohodak, nezaposleni korisnik može ostvariti pravo na jednokratnu novčanu potporu pod uvjetom da u vrijeme rođenja djeteta ispunjava sljedeće uvjete:
    [ul]
    [li]da je hrvatski državljanin s prebivalištem ili stranac sa stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od najmanje 12 mjeseci[/li]
    [li]da je zdravstveno osiguran po propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju[/li]
    [/ul]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.