Epiduralna, nemam pojma iskreno, nisam pametna 🤔
Ovaj forum danas zeza, nece mi opet sliku staviti. Mi smo evo legli spavat a ja ne mogu zaspat pa razmisljam o glupostima, kako ce mi cukci falit dok budem u bolnici, kako ne bi htjela njih zanemariti kad beba dode...jer sad od kad sam doma jos vise sam se povezala s njima i mene bas vole i slusaju, posebno muski, to je moj mezimac. Cim cuje da otvaram vrata odmah trci kod mene, neki dan ja gledam kroz prozor sta radi a on hvata osu i uhvati ju i pocne glavom lijevo desno i napravi krug po dvoristi i trc u hodnik kod mene i cvili pred vratima, ja kak sam vidjela sta je bilo odma sam mu dosla, mazila ga,pregledala i on je poslije bio toliko sretan i vesel ajme...te zivotinje bas ti ispune zivot ljubavlju i njeznoscu 😊
Sretna kolko cm si bila otvorena kad si dobila epi i kolko dugo je trajalo od tad do izgona?
Pojma nemam kolko sam bila otvorena, 4-5 cm mislim. Dobila sam ju oko 15 h,rodila sam u 18:12h. Pred izgon ju ukinu tako da osjecas trudove
E tebi taj nick sretna bas pase u potpunosti. 😄
Koliko znam (ne iz iskustva jer 1 put nisam nista dobila nego citajuc o tome po netu) epi se i daje kad si otvoren neki 4-5 prstiju, ne prije ni poslije. Zato se kao triba pratit kako se otvaras jer ako prodje taj period vise ne mozes dobit.
Zato je to u St lutrija jer eto sve ako i kazu da ce ti dat epi (cemu stvarno nisu skloni) a anesteziolog je samo 1 u bolnici i tada je na nekom bitnijem zahvatu dzabe ti sve. U tom slucaju ni najjaca veza ti ne moze pomoc. Inace da bi je dobio moras imat super vezu il neku ludu sricu da doktor pristane.... Uglavnom u St je bolje ne racunat na nju.
Mamuka ja se bas zato i dvoumim. Ja sam je dobila kod drugog poroda kad sam vec bila 7 cm otvorena i ne znam da li su mi je dali prekasno ali cinilo mi se ko da mi je porod oduzilo i jos pod kraj su mi se trudovi prorijedili tako da ne znam kako cu ovaj put.
Mamuka ja se bas zato i dvoumim. Ja sam je dobila kod drugog poroda kad sam vec bila 7 cm otvorena i ne znam da li su mi je dali prekasno ali cinilo mi se ko da mi je porod oduzilo i jos pod kraj su mi se trudovi prorijedili tako da ne znam kako cu ovaj put.
Stvarno ne mogu rec iz iskustva al dosta sam o tom citala u 1T i svagdi je tamo pisalo. Ne mogu se sitit zasto se daje bas u tom periodu, ipak je proslo 2.5 god od tada.
Mene su odbili definitivno sa tim pustim posljedicama sa kraljeznicom. Ispada da dosta cesto bude problema kasnije a moja kraljeznica je u koma stanju i ne zelim izazivati jos problema.
A k tome koje veze moras imat da bi to dobio i opet nisi 100% siguran da oces.... Previse zavrzlame za nesto sta nije nuzno.
Nije nuzno, ali blagoslovljen onaj koji ju je izmislio 😄
Dok mi ju nisu dali sam umirala, a kad sam ju dobila sam uzivala, slusala muziku pricala na mob, ma savrseno 😊 a posljedica ama bas nikakvih
Evo i mene! Ne stignem bas pisati jer sam na poslu al citam da vas pohvatam😊
Babygym mi je must have jer sam ja svoje ostavljala od nekih mj dana na podu u tome kad bih isla na wc, obavit tusiranje ili u kuhinju, zacas se pocnu okretati i jacati leda, rukice i cijelo tijelo ustvari pokusavajuci dohvatiti sve to gore😂
Viper mi se pokazao bespotrebnim a ljulja je bila vise iz fore kad bi im dosadilo lezati samo.😂
Epiduralna- mene strah pikanja i rezanja i svega😂 Radije pretrpim bol kakva god da bila😂
Prvi put nisam uzela jer me bilo strah, al indukcija je bila i trebala sam uzeti da ne budem toliko slomljena na kraju jer sam jedva bebu izgurala. Drugi put nisam uzela i odbila sam i drip i pustili su me skroz na noge i sve onako lijepo tako da mi nije ni trebala, disanjem odradis trudove a na kraju samom najvise boli😂
Sad opet ne zelim ako krene sve ok, samo. Ako bude indukcija onda cu traziti mozda.
Savjetujem svakako ako imate infukciju ili vas nafilaju dripom ili ako se tesko otvarate da si uzmete. Tako bih ja sada.😂
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Jutro curke...bas sam se fino naspavala, jednom sam se probudila (oko 5) isla sam na wc i bila sam zedna...spavala sam sama, zato sam se i naspavala😂 dragi je zaspao na kaucu dolje, pa kad sam ga budila da ide gore, samo se okrenuo na drugu stranu..
kod nas kisa pada....😀
Epiduralna...mislim da nasi tu u SK nemaju tu praksu davat, osim ako ide CR...
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Jutro!
Iako je kiša, ja spavala katastrofa, ako 2 h, zujala pola noći. Nadam se da ću uspjeti bar malo nadoknaditi preko dana...
Jučer sam ispeglala i spremila u komodu svu robicu početnih brojeva 50-56. Sve mi stalo u jednu ladicu, sad mi se čini da toga imam premalo ili je samo mala robica, ne znam
Al eto imam više kasnijih brojeva pa lako pošaljem nekoga po još robice ako će baš trebati. Tak i onak brzo prerastu te početne brojeve...
Još oprati posteljinu kad bude malo sunčanije i onda sam spremila sve, i robicu i torbu za rodilište. Sve na vrijeme spremno i sad mogu samo odmarati i čekati
Jutro! I kod nas je kisa, prava jesen 😊
Vidjet cemo hoce li sex upalit, a mi cemo svakako poslusat savjet 😜 Jedino je muz malo u strahu jer je trbuh vec velik, mali udara i tak 😂 U svakom slucaju cekamo prvo da udemo u termin.
Babygym planiram uzeti i bas sam mislila to dati kao prijedlog za dar kad me netko pita, al sad vidim da i nije bas jeftino, ako je novo. Bar ovaj s linka od Trece srece.
Epiduralna planiram se prijavit da cu je uzeti jer bez prijave nema sanse da ti je daju. Nemam neki strah od toga, na tecaju su sam pricali samo pozitivno. JEDINO sto me je strah kod epiduralne je dio kad je iskljuce, bojim se te iznenadne boli, koja je najjaca na kraju sama po sebi a ti do tad gotovo da nisi nista osjecao. Strah me tog soka. Kako to bude mame?
Sto se tice korisnosti u smislu razvoja bebi je 100 put potrebniji baby gym nego ljulja. Ljulja je nesto sto roditeljima olaksava brigu oko bebe a baby gym je nesto sto je korisnonza njihov razvoj.
lijepo rezimirano.
Kao i uvijek, naša Mamuka zna sve to sročit u dvi pametne gušt mi čitat.
Epiduralna - ja bih ju uzela.....ovo šta sam prošla (BEZ epiduralne) je pregaaaaadno, boli ko sam vrag, previjaš se kao da ti netko reže utrobu, i nije to izdrži jedan čas pa gotovo, sinko moj, to traje pa stane, pa opet, ma ludnicaaaa....a ako sretna kaže da s njom možeš čitat časopise i slušat mjuzu (čula od još jedne poznanice, da je uz čitanje Glorije dočekala porod, ja nisam mogla fakin vjerovat!!!! ...imala je epiduralnu obviously) zašto ne. Čemu se patit ako ne treba.
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji