Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    violeta1
    14. Travanj 2017. 21:03

M@lena, puno hvala na savjetima. Pokusat cu s orasastim plodovima. A inace sve jedem onak normalno. Gledam da razlicito kuham. Uveli smo dosta povrce na meni. Inace sam sklona debljanju pa moram paziti jer ne bih da bas dobijem previse kila. Da skinem kilu dvije moram se bas pomuciti, dok muz skine u 4 dana. Bas smo razliciti. 
    Sutra idem odmah po orasaste plodove. 😊 

treca_sreca
    15. Travanj 2017. 05:55

M@lena

Violeta, …
    Tu je i domaci kefir, koristim "gljivu" koju stavim u mlijeko i dobijem pravi fini kefir koji mi je pravi antibiotik za sve bakterije 😊
    I za rucak pazi da jedes hranjivo, recimo pun lonac tjestenine s vrhnjem za kuhanje su prazne kalorije. Ok, daju ti energiju, ali neces trcati maraton da ti treba toliko ugljikohidrata. Obroci bi trebali sadrzavati puno povrca, fini komad mesa i dosta zdravih masnoca npr avokado, maslinovo ulje, maslac, domaca svinjska mast itd itd

Super!!
    Mogu samo potpisati....jako dobri savjeti, za prehranu općenito a pogotovo sad za nas trudnice koje bismo trebali pazit šta unosimo u sebe (nažalost većin ih ne pazi ) Meni ručak bez povrća nije ručak.....a mora bit i (malo) mesa. Ako je slučajno taj dan na meniju samo kumpir za prilog, onda obvezno napravim krem juhu od tone povrće.
    A taj domaći kefir imam u ideji već mjesecima, otkad sam čula za njeg na jednoj fejs grupi zdrave prehrane, ali nikako da napokon od nekog uzmem gljive da ga počmem radit. A ovaj kupovni nije neka vrla korist..
    Inače ja mislim da nije bed jesti stalno nešto po malo, ne vidim to kao lošu stvar jednostavno....po meni to je svakako zdravija solucija nego oni ljudi koji (kao većina mojih kolega npr) do 17h izržavaju na kavama&nikotinu a onda se navečer prežderu za cijeli dan......to je krajnost druga, ali po meni je svakako zdravije svako uru neku voćku, orašaste...itd
    Ja sad otkad ne radim, lijepo svako malo papam nešto fino.....i baš mi paše tako.

žena-majka-carica:)

• M@lena
    15. Travanj 2017. 06:01

violeta1

M@lena, puno hvala na savjetima. Pokusat cu s orasastim plodovima. A inace sve jedem onak normalno. Gledam da razlicito kuham. Uveli smo dosta povrce na meni. Inace sam sklona debljanju pa moram paziti jer ne bih da bas dobijem previse kila. Da skinem kilu dvije moram se bas pomuciti, dok muz skine u 4 dana. Bas smo razliciti.
    Sutra idem odmah po orasaste plodove. 😊

Nema na cemu. Ja sam u prvoj trudnoci imala obrnuti problem. Trazila sam nacin kako dobiti na kilazi a da to nisu isprazne kalorije tipa slatkisa i grickalica. Jela sam zdravo, kao sto sam napisala, krvna slika mi je idealna, secer idealan, nisam oticala, dobila sam samo 7 kg (po nekima premalo) no bebac je imao preko 3 kg kad se rodio. Moja dr bila odusevljena. Trudnoca bila skolska. 😉 cini mi se da sada necu imati problem s dobivanjem kg, jer mi je apetit 👍

treca_sreca
    15. Travanj 2017. 06:01

I_me

Fali edit!!!! 😥😑
    I iduci tj cu nazvati da se narucim za trudnicki tecaj 😊

Dobro si načela tu temu!
    Već je vrijeme o tom razmišljati....naime, u doba mojih prošlih trudnoća, to se trebalo maltene čim dobiješ plusić počet raspitivat jer je bila luda navala pa bi došao na red tek ako bi se jako rano u trudnoći prijavio.
    Doduše već kad sam bila s drugim trudna, čula sam da se sve svelo na to da se uplate novci pa da se ne mora ni ići na tečaj (nego ispada kao daje time tata "platio pravo prisustva porođaju")
    Ali svakako mi smo tu njegovu potvrdu od prije 9god izgubili jer smo xy puta selili odonda, i sad moram sve iznova
    Ima koja iz ST da se friško raspitivala po tom pitanju?
    Znači ne govorim o onom tečaju u klubu trudnica na Pujankama, nego o bolničkom tečaju, kojim po završetku suprug stječe pravo prisustva porodu...

• M@lena
    15. Travanj 2017. 06:05

Treca_sreca, i ti si jutarnja smjena? 😁 mene mjehur probudio, al neka ionako danas imam gooomilu posla 😊. 

treca_sreca
    15. Travanj 2017. 06:07

Eh, da i stigla mi moja zelena mura .....tj samo polovicu mi je dragi prenio iz auta (došla su rasklopljena)
    Sutra još konstrukciju dignemo u stan pa da ih isprobam.... teoretski će taman bit da sam ih u 5om mjesecu trudnoće dobila, nije tako rano.
    Eto, neću više.....ovo me nema cijeli dan za kompom pa dok napišem šta sam sve htjela komentirat

treca_sreca
    15. Travanj 2017. 06:11

M@lena

Treca_sreca, i ti si jutarnja smjena? 😁 mene mjehur probudio, al neka ionako danas imam gooomilu posla 😊.

Mene čak nije niti mjehur! Nego me štrecne ovako oko 4 ili 5 i hop - budna kao dan.
    Srećom nije svaki dan, nego napreskokce..
    Pečeš kolače pa si u poslu ili šta?
    Ja nemam niš u planu haha, baš sam nikakva domaćica obojat ću djedom jaja jer im je gušt i to je to od uskršnje pompe. Za ručak u svekija hvala bogu pa ni to ne moram brigat...taman da malo odmorim od kuhanja, boli me kičma zadnjih dana gadno (a najgore je dok stojim, medjuostalim za šporetom)

• M@lena
    15. Travanj 2017. 06:14

Doduše već kad sam bila s drugim trudna, čula sam da se sve svelo na to da se uplate novci pa da se ne mora ni ići na tečaj (nego ispada kao daje time tata "platio pravo prisustva porođaju")

Po nekim stvarima Zagreb mi se cini 100 god ispred Splita! Ovdje odaberes dom zdravlja/bolnicu, pregledas termine, nazoves i narucis sebe i muza u tom terminu. Traje 3-4 dana po sat-dva, dobijes jako korisne savjete direktno od primalja koje na kraju i poradjaju. I to sve za 0 kn! Pozeljno je odabrati bolnicu u kojoj ces roditi jer ti u detalje kazu sto i kako trebas raditi i sto ponijeti sa sobom.

• M@lena
    15. Travanj 2017. 06:17

treca_sreca

M@lena

Mene čak nije niti mjehur! Nego me štrecne ovako oko 4 ili 5 i hop - budna kao dan.
    Srećom nije svaki dan, nego napreskokce..
    Pečeš kolače pa si u poslu ili šta?
    Ja nemam niš u planu haha, baš sam nikakva domaćica obojat ću djedom jaja jer im je gušt i to je to od uskršnje pompe. Za ručak u svekija hvala bogu pa ni to ne moram brigat…taman da malo odmorim od kuhanja, boli me kičma zadnjih dana gadno (a najgore je dok stojim, medjuostalim za šporetom)

Jedan kolac, 2 salate (francuska i grcka 😊) i punjene paprike. Meni je i sveki i mama na nekih 400 km odavdje, a idemo dolje sljedeci vikend na Pricest, pa smo na Uskrs u Zg-u. 😊

Giovi
    15. Travanj 2017. 07:26

Jutro cure...evo kavica za kavopije...
    Ja sam jucer saznala da u Rijeci zadnjih par godina trudnice mogu otici u bolnicu na besplatni 4D...tako da ako je netko iz ovih krajeva moze si to provjeriti..
    Ja cu za Uskrs samo jaja obojati i to je to...biti cu na poslu po cijele dane tako da nema smisla nista vise od toga...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.