A kakva je to bakterija i od kud to? Citam bas da to dosta trudnica radi i ako se ne skuzi na vrijeme da moguce su neke komplikacije i pise naravno sve i svasta a kod mene nema u kojem intervalu je na nalazu.
I ja sam Treca sreca kao i ti ako nesto imam hocu da znam sta i kako rijesiti, tako da ovo mi je bas nepoznato i malo me sekira. Uz to me i moja mama nazivcirala jer mi je odmah postavila dijagnozu kao sestri, a sestra je imala virus u prvoj trudnoci i zbog toga nije mogla rodit prirodno vec carski a i mala je sjedila pa bi svakako isla na carski, a ja koliko vidim ovo je bakterija. Bas sam poludila na maminu dijagnozu mene, kud me zivcira u zadnje vrijeme jos se pravi pametna s nekim zdravstvenim problemima, stvarno mi dode da se maknem od nje. 😑
Ajme suosjecam, i moja mama je super optimististicna, kad su mi bile pocele oticat noge jos u petom mjesecu kaze ona: mozda ti otkazuju bubrezi
Zapravo je problem bio u netrudnickim hlacama koje bi mi valjda presjekle cirkulaciju dok sam sjedila na poslu, cim sam presla na gumu u struku sve se vratilo u normalu, ah te nase doktorice
Violeta, distanciraj se od mame, osoba koje crpe; cure ovdje su i mene savjetovale i napravila sam rez s mamom.
Treca sreca, super se drzite Mila i ti, bravo 👏🏻👏🏻🐥
Ja sam jucer nesto sitno obavila vezano za papire, danas cu isto po malo i popodne sam SAMA, 🤗 Jej!
Jucer se dragi i ja pokeckali jer sam mu rekla da ne visi na mobu barem dok veceramo, a on meni spusti da prestanem mljackat.
Znam da ga smeta i kontroliram se, ali nekad nesvjesno 'ode', onda je lagao krenula rasprava do teme da tu jednu sobu u kojoj spavamo i boravimo i koja ce bit i djecja, da sam uredila 'po svom'.
Rekoh jesam zbog prakticnosti, a da je po njemu, imao bi plazmu preko zida, playstation i kauc. Tu se jesam nametnula, da se mora pokrecit, kupit krevet (kupili rabljeni okvir), rabljeni stolic za prematanje i nabije mi na nos da ne voli rabljeno, pitam ga otkud mu novci za novo kaze stedio bi (a prije dva mjeseca poceo radit..), i sta mu ne smeta rabljeni auto?
To ne.
Kazem ok, sebicno od mene sto stalno preslagujem, pripremam za bebu, on radi i nije u temi namjestanja sobe... al rekoh barem mi je to gust, ta sobica, moze i on 'progutat' taj dio obzirom da sam ja progutala da zivimo s njegovima, njemu je ok, zivi sa starcima, bratom, psima i nije se morao selit, prilagodjavat 'strancima', osim na mene jer eto zivimo skupa.
I argumentira mi da je i njemu tesko jer ne spava vise sa psima.
Tu je rasprava zavrsila. Zacepila sam, pojela govno i ok 😂
Violeta, bolje da znas za streptokok; dr ce te pratit i u dobrim si rukama, ne brini 😍
(Sanjala sam da sam rodila u ovom tjednu, ne znam sta je s bebom, a po mene dosla bivsa svekrva sa crnom limuzinom da radimo kod nje festu...boooze svasta)
Jutro cure!
Evo mene, nas dvije jos uvijek 2u1.
Jucer su me pustili iz bolnice ali se nikako nisam stigla prije javiti. Nisu mi rekli da strogo mirujem al se isto stedim vise nego prije. Krvarenje je posljedica otvaranja, otvorena sam 3 cm, no takav nalaz kod drugorotki moze potrajati nekoliko tjedana. 😊
Najteze mi je bilo to sto mi sincic krece u vrtic u ponedjeljak, nakon dva mjeseca pauze, a mama mu nije pripremila odjecu za svaki dan i jos neke sitnice.
Iako sve to moze i moj muz jako dobro, no kad ja to pripremim mogu mirno spavati. 😊
Kako ste mi sve?
Violeta takve stvari vise nisu bas takav bauk i ne bi tribalo bit problema. Sutra nazovindoktora da ti objasni o cemu se radi. Ako je nesto "ozbiljnije" moguce da ti odman ukljuce neki antibiotik ali ako odman ne ides na terapiju onda nije tako strasno. Zar ne?
Ja sam imala bris uredan al kad sam dosla rodit izvade ti krv i na brzaka gledaju CRP i ne znam sta jos i moj je bio povisen. Odman su mi ukljucili intravenski antibiotik i sutra ujutro isto i nakon toga CRP je bio OK i to je bilo to. Micica nikakvih problema nije imala niti znam od cega je to bilo. Ja nisam nista osjecala da me boli niti sam bila prehladjena tako da sam zakljucila da ima najprije veze sa mjehurom il tako nesto.
Nemoj se previse stresirat kad jos ni sama tocno ne znas jel to nesto ozbiljno il ne. Sutra s doktorom raztjesi da se umiris. Stvarno mislin da nije nista strasno jer da je mislim da bi te i doktor san nazvao i dao ti neki antibiotik il nesto.
Treca ja sam se uclanila jos nekad u 6. Mjesecu i dobila tako ti neki promo stvari. Nista posebno. To ulje za mame je preedobro i tako mi lipo mirise ali evo ja ga jos nigdi nisam uspila nac.
Ovo ulje ja koristim od pocetka trudnoce i do sad nisam dobila ni jednu striju😊inace u mulleru ga uzimam,malo je pakiranje ali traje mi po mjesec dana😊
Koristila sam taj promo sto sam dobila i ta mala bocica mi je trajala cca 1 mj. Bila sam u Muelleru al ga nije bilo. Pogledat cu i u ovom drugom jednom danas jer kako sad imaju i te manje izgleda nije ponuda ista.
Treca meni je biobaza mama uzasno smrdila tako da je u ovoj T nisam niti kupovala. Bas ima bljak miris. Ovaj hipp je lipo razmaziv i ako ga ne natrackas bas previse i lipo utrljas za 5-10 min se obuces. I ios tako lipo mirises. Ja bi ujutro nakon tusiranja odmah stomak.mazala pa dok operem zube, sredim kosu i nasminkam se vec se mozes i obuc. To dok sam isla na posa. Sad se natrackam i samo zagrnem majcu dok se krema upije. Nisam kupovala nikakvu trudnicku nego nivea ona krema classic plus nivea mlijeko za tijelo za suhu kozu i to je to.
I opet me ceska oko pupka sta ce rec da opet rastem skuzila sam da nakon tih dana kad me ceska oko pupka stomak se poveca. Valjda cese zbog rastezanja koze.
E kad se sitim Pupyne slike od nekidan ja ne znam kako ce to kod mene bit kad se pocne onako spustat. Morat cu ga u karioli vozit isprid sebe 😂😂😎
Violeta takve stvari vise nisu bas takav bauk i ne bi tribalo bit problema. Sutra nazovindoktora da ti objasni o cemu se radi. Ako je nesto "ozbiljnije" moguce da ti odman ukljuce neki antibiotik ali ako odman ne ides na terapiju onda nije tako strasno. Zar ne?
Ja sam imala bris uredan al kad sam dosla rodit izvade ti krv i na brzaka gledaju CRP i ne znam sta jos i moj je bio povisen. Odman su mi ukljucili intravenski antibiotik i sutra ujutro isto i nakon toga CRP je bio OK i to je bilo to. Micica nikakvih problema nije imala niti znam od cega je to bilo. Ja nisam nista osjecala da me boli niti sam bila prehladjena tako da sam zakljucila da ima najprije veze sa mjehurom il tako nesto.
Nemoj se previse stresirat kad jos ni sama tocno ne znas jel to nesto ozbiljno il ne. Sutra s doktorom raztjesi da se umiris. Stvarno mislin da nije nista strasno jer da je mislim da bi te i doktor san nazvao i dao ti neki antibiotik il nesto.
Treca ja sam se uclanila jos nekad u 6. Mjesecu i dobila tako ti neki promo stvari. Nista posebno. To ulje za mame je preedobro i tako mi lipo mirise ali evo ja ga jos nigdi nisam uspila nac.
Ovo ulje ja koristim od pocetka trudnoce i do sad nisam dobila ni jednu striju😊inace u mulleru ga uzimam,malo je pakiranje ali traje mi po mjesec dana😊
Koristila sam taj promo sto sam dobila i ta mala bocica mi je trajala cca 1 mj. Bila sam u Muelleru al ga nije bilo. Pogledat cu i u ovom drugom jednom danas jer kako sad imaju i te manje izgleda nije ponuda ista.
Treca meni je biobaza mama uzasno smrdila tako da je u ovoj T nisam niti kupovala. Bas ima bljak miris. Ovaj hipp je lipo razmaziv i ako ga ne natrackas bas previse i lipo utrljas za 5-10 min se obuces. I ios tako lipo mirises. Ja bi ujutro nakon tusiranja odmah stomak.mazala pa dok operem zube, sredim kosu i nasminkam se vec se mozes i obuc. To dok sam isla na posa. Sad se natrackam i samo zagrnem majcu dok se krema upije. Nisam kupovala nikakvu trudnicku nego nivea ona krema classic plus nivea mlijeko za tijelo za suhu kozu i to je to.
I opet me ceska oko pupka sta ce rec da opet rastem skuzila sam da nakon tih dana kad me ceska oko pupka stomak se poveca. Valjda cese zbog rastezanja koze.
E kad se sitim Pupyne slike od nekidan ja ne znam kako ce to kod mene bit kad se pocne onako spustat. Morat cu ga u karioli vozit isprid sebe 😂😂😎
Juuutroo!!!
Mislim da ću izbjegavati tipkati preko mobitela... Nešto u zadnje vrijeme mi jaaaakooo šteka i samo od sebe me zna izbaciti, a nije da napišem 2 stranice... Čitat ću s moba, a ažurirati sve kad stignem na komp Najbolja opcija!
Vidim ja da puno mamica glumi doktora (nadovezala sam se i s komentarom od Bebushke!) Moja mama meni sada ništa u T ne govori, ali aaajmeeee koja je ta žena paničarka
Grozno! A onda čujem od frendica kako su se u predrađaoni čule s mamama i pričale o tome što se dešava... Aaajmeeee, moju bi od šoka strefilo nešto!
Bolje ne...
Mene jedino smeta kad idu sa forom: NEĆEŠ TI JOŠ DUGO!!!! Npr. Treca sreca ima razloga ljutiti se na takve komentare pogotovo jer je svijesna da ako ne miruje bi mogla roditi puno ranije, a toga su svijesne i babuskare oko nje.... Kod mene baš i ne postoji "opasnost" da se ranije porodim, ali komentiram kako moram spremiti torbu za rodilište, a svi meni: ma šta ćeš još spremati?? termin ti je krajem 9. mjeseca... možeš spremiti sve u isti dan... to se sprema dan prije eventualno
I onda se naljutim i kažem im da je MOJA stvar kad ću ja spremiti torbu i da ako su one rodile u terminu ili prenijele ne znaći da ću i ja!!!
Mc Mouse, uživajte na moru! Opusti se. Nemoj razmišljati ni o čemu! A muž ti je baš slatki
Ja većinom vičem: PIŠKI MI SEEEEE kad smo pred 10 min izašli iz kuće
Najgore mu je kad nema wca u blizini... a i meni je.... i još gore mi je kad ima TOI-TOIEVA, pa rađe idem piškiti u šumici
Yel, žao mi je radi toga što si se poriječkala s dragim... Vidim da je on u nekom svom dječjem svijetu gdje bi u sobi trebala biti televizija, plejka i ostalo... Nama je trenutno TV u sobi samo jer živimo kod njegovih i ne znamo gdje bismo stavili taj TV (ali ionako bi mogli s njegovom nonom gledati samo turske serije, pa nam dobro dođe naš
), ali inače nisam za to da u spavaćoj sobi bude TV... Mada kad muž želi gledati nogomet (kojeg ja ne volim) si razmišljam kako bi trebao još jedan TV
Barbs, imamo i mi tv u spavacoj sobi i to poveci 😂
Ma ne sekiram se oko razmirica, nisu to velike svadje, malo ping pong da nije dosadno 👀😊
Yel, ne voli rabljeno???? Taj je k'o moj muž Onda odjednom želi rabljenu ležaljku/njihaljku koja nam je jučer došla (a ja sam to htjela novo!!!), pa kad mu govorim da bi bilo dobro da možda kupimo i nova kolica jer ova polovna je nekako čudna i više mi ne paše (aaaa ti hormoni!
), kaže: a otkud nam novac?? Istina... on nas trenutno financira jer ja ne zarađujem, ali nisam ni mislila njega pitati da ju kupi već od štednje koja će mi uskoro sjesti na račun.... A i sada mi je jako neugodno jer sve mi on kupuje za djevojačku (ok, danas će mi cure vratiti novac), ali opet mi je neugodno jer to nisu stvari za bebu nit za mene...
Jedva čekam porodiljni i stambenu da budem svoj čovjek jer je grozno biti bez novca...
On meni daje bez problema i ne smeta mu, ali ja se osjećam posrano...
Malena, drago mi je što si nam se javila!!! I što ste još 2u1!!!
A već si toliko otvorena?? Ma dogurat ćete vi do termina
Žao mi je što ti je teško jer nisi maloga mogla sama pripremiti za vrtić
ŽELJEZO/HEMOGLOBIN... vi cure koje ste imale niži hemoglobin, a normalno željezo svejedno ste dobile terapiju??? Jer meni je hemoglobin nešto niži od dozvoljenog, a FE je 22.4 ... Pitat ću danas doktora...
Kad smo kod doktora, mogla bih se početi spremati jer prvo moram po tortu na drugi kraj grada i onda kod doktora (isto na drugi kraj grada!!) i onda kod svojih Odnijeti sve za djevojačku... Moram samo vidjeti tko će mi nositi piće jer je u gepeku od jučer, a sama ne planiram nositi...
Ja sam neispavana unatoč tome što sam k'o zaklana zaspala u 22.30... budila se jako rijetko po noći da idem piškiti/piti... Lijevo oko mi je čak i po noći titralo (od jučer pooslije podne), pa sam škicnula na netu i piše da bi moglo biti od neispavanosti i/ili stresa... IMAM KRONIČNI UMOR!!!! Jutros ne titira, pa ajde... u redu je... Jedva čekam da prođe ovaj vikend... Sutra odmaram cijeli dan da napunim baterije za nedjelju... Ja ne znam kako ću izdržati... Jučer sam jedva po centru hodala, a tamo ću morati duže vrijeme biti na nogama
Mislim da ću reći svima da od ponedjeljka na dalje me puste na miru ili neka dođu kod mene ako me žele vidjeti..
E, da, Yel, zaboravila sam napisati... Pa kome ćeš sobu prilagoditi??? Bebi i sebi ili njemu???? Nama će apartman isto biti prilagođen bebici jer trebamo negdje staviti sve njene stvari i to nije bilo ni upitno već MORA se.... Ma najbolje ne sekirati se što se svađe tiće... To je sve normalno u granici normale! I muž i ja se znamo poriječkati, a nakon 2 min k'o da se ništa nije desilo.... To je tako kad živiš s nekime...
Eto, kod nas je kiša, ali kako sam u kući mi se čini da je dosta sparno... Sad bih se kao trebala spremiti da krenem sa obvezama... Oslobođena sam ručka, pa mi je lakše... Znam da kad dođem doma mogu odmoriti, ali moram i spremiti stvari za djevojačku do kraja
Sortiraj odgovore
Najstariji