Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    violeta1
    31. Kolovoz 2017. 22:32

Hvala vam cure na pozitivnim komentarima i lijepim rijecima 😘❣ Sutra cu nazvat doktora svakako 

luce <3
    31. Kolovoz 2017. 23:04

Violeta virujrm da ti se sad sto pitanja vrti po glavi, cure su sve rekle pokusaj se sto manje nervirat i bitno je da ste to na vrijeme uocili i s antibioticima ce se to rjesit... A ako ti mama toliko crpi energiju makni se od nje.... Tako sam i ja od svoje.... Kad bi bila pokraj nje osjecala sam se ko da je dementor i da je iscrpila svu pozitivnu energiju iz mene 
    Ja isto pijem elebaby doduse u zadnje vrijeme vise ga ne pijem nego sto pijem jer ga zaboravim 

kleaiva
    31. Kolovoz 2017. 23:21

Ja pijem isto elebaby al mi je hemoglobin 118 isto kao barbs i to nije super, dobila sam terapiju heferolom uz koji obavezno c vitamin da se sto vise absorbira u organizam. Obicno prenatali imaju oko 15-20 mg zeljeta a heferol 350 mg pa mi nije jasno kako vam se od heferola ne poboljsa a od prenatala da?😂 Jedino je objasnjenje taj c vitamin. 
    Ugl. Ja ga pojem s 500 mg c vitamina ujutro nataste...ako vam je muka trazite ponovnu pretragu jer moze biti muka od visla zeljeza a nekome se brzo nadopune zalihe akk nije bilo skroz pali😊

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

kleaiva
    31. Kolovoz 2017. 23:34

Sto se tice mama i osoba koje crpe energiju davno sam se naucila maknuti. Definitivno je najbolja metoda da si sacuvamo zivce😊 Komunikacija samo na osnovnoj pristojnoj razini mora biti i to je to.😂
    Imam dosta kolegica na poslu takvih tako da ako ne naucis izbjeci ih povukubte sa sibom u ponor depre, panike i ostalih psih problematika. S mamom imam lijep odnos ali zato sto smo udaljene 20 km i ne dijelim s njom skakljive stvari o obitelji i problemima- za to imamo frendice. Mame se uvijek previse brinu i pretjeruju😂

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

• Dena1009
    31. Kolovoz 2017. 23:41

Zeljezo sam pocela piti prije 2 tj, al nisam vadila krv,doktorica mi je pripisala jer mi je bilo lose svaki dan, a od onda sam se preporodila. Ljekarnica mi je rekla da uzmem prije dorucka sa sokom od narance, pa ga tako i pijem, sa đusom, a od kad ga uzimam stolica je jos cesca nego prije.
    Violeta kad sam ja trazila bris na streptokok, doktorica mi je objasnila da to nije nista strasno ako se i pronađe, samo se onda kod porođaja trudnica stavi na infuziju antibiotika i bude sve u redu.

url=https://lilypie.com]

Nina2512
    01. Rujan 2017. 00:27

Mamuka

Violeta takve stvari vise nisu bas takav bauk i ne bi tribalo bit problema. Sutra nazovindoktora da ti objasni o cemu se radi. Ako je nesto "ozbiljnije" moguce da ti odman ukljuce neki antibiotik ali ako odman ne ides na terapiju onda nije tako strasno. Zar ne?
    Ja sam imala bris uredan al kad sam dosla rodit izvade ti krv i na brzaka gledaju CRP i ne znam sta jos i moj je bio povisen. Odman su mi ukljucili intravenski antibiotik i sutra ujutro isto i nakon toga CRP je bio OK i to je bilo to. Micica nikakvih problema nije imala niti znam od cega je to bilo. Ja nisam nista osjecala da me boli niti sam bila prehladjena tako da sam zakljucila da ima najprije veze sa mjehurom il tako nesto.
    Nemoj se previse stresirat kad jos ni sama tocno ne znas jel to nesto ozbiljno il ne. Sutra s doktorom raztjesi da se umiris. Stvarno mislin da nije nista strasno jer da je mislim da bi te i doktor san nazvao i dao ti neki antibiotik il nesto.
    Treca ja sam se uclanila jos nekad u 6. Mjesecu i dobila tako ti neki promo stvari. Nista posebno. To ulje za mame je preedobro i tako mi lipo mirise ali evo ja ga jos nigdi nisam uspila nac.

Ovo ulje ja koristim od pocetka trudnoce i do sad nisam dobila ni jednu striju😊inace u mulleru ga uzimam,malo je pakiranje ali traje mi po mjesec dana😊

treca_sreca
    01. Rujan 2017. 03:48

kleaiva

prenatali imaju oko 15-20 mg zeljeza a heferol 350 mg pa mi nije jasno kako vam se od heferola ne poboljsa, a od prenatala da? Jedino je objasnjenje taj c vitamin.

Isto sam promislila...jer kad sam pred 2tj pitala u ljekarni sta mi savjetuju uzet i dal je prenatal (ovaj novalac, na kom pishe da ima 100% rda zeljeza za trudnice) dovoljan rekla mi je - niposto....da je on za redovno uzimanje u cilju odrzavanja dovoljne razine zeljeza. A kad ti vec padne, onda ga se (zeljezo) treba dizat unosenjem puuuuno vecih kolicina od RDA. Tako sam uzela floradix ipak za zeljezo, a prenatal dodatno opet pijem jer kontam kako sam si srozala zalihe zeljeza u zadnjih 4-5mj moguce i ostalih vit minerala da sam srozala stanje...unatoc nemalenoj kolicini voca i povrca koju svakodnevno unosim.

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    01. Rujan 2017. 03:58

Hipp ulje za mame - sad i mene zanima kad vam je tako dobro! Mada imam dosta mazalica, a ne da mi se mazat (ne da mi je lijeno nego volim vise cistu kozu, onak kad se namastim ili nauljim onda moram se gola setkat a ne mogu stalno po kuci gola...dodju djeci prijatelji na igru i tak..)
    Naj mi je zgodnija bila biobaza mama jer se upine i ne masti ali ona je cisto za hidrataciju a nema neku veliku moc ( za strije konkretno), a recimo biooil mi ide na zivce jer se ne mogu obuc nakon njeg jos dugo dugo....tek sam pol bocice potrosila (dakle cca 30ml) a imam ga cca pol godine.
    Sad zadnje sam kupila od planT onaj stick za strije i on mi je ok...hranjiv dosta a ne budem uljava kao od biooil-a (ostane mi na kozi otprilike kao mustela doubleaction krema, koju sam koristila u preth T) i fora mi je pakovanje (mada mi je na prvu glupo izgledalo...al kad krenes koristit stvarno je zgodno! Imas opciju hoces/neces prljat ruke dodatnim razmazivanjem/utrljavanjem, pa mi se cini zgodno i tko npr u bolnici lezi - mozes se namazat po potrebi a da ti ruke ostanu potpuno suhe...prakticno 😊 )

treca_sreca
    01. Rujan 2017. 04:13

Usli smo u 38.tjedan.....punih 37 imamo 😍
    a baki po kojoj ce malena dobit ime, danas rodjendan
    - eto mogu i rodit 😂 ....sala mala, da me *rag ne cuje 😋 pametnije bi bilo jos koji dan izgurat 2u1 da bebi imunitet stasa. A uostalom nisam psihicki spremna jos! Danas sam se cula s kolegicom koja je pred cca misec dana rodila na CR i kad mi je rekla da prvih 24h na intenzivnoj ne donesu bebu nit da je vidis, steglo me oko srca....bas mi to tuzno. Ok istina bude beba taj prvi dan "u soku" zbog izlaska u vanjski svijet i to je posebno stanje (plus mana se mora oporavit i doc sebi od zahvata, pa nije ni mama bas pri sebi..) ali opet mi je tuuzno 😢 prve sate zivota da me dijete ne vidi/osjeti/njushi....to sam s njima dvojicom imala (pogotovo s drugim jer je tad krenuo roomingin kakolisezove...ono kad je beba od poroda s mamom 24/7) i sad ce mi biti full cudno 😕
    M@lena se jos nije javila….nadam se da su obje cure dobro, 2u1 ili pojedinacno.

mc_mouse
    01. Rujan 2017. 06:26

Violeta i ja se "borim" sa streptokokom, no svi su rekli da se ne brinem jer ce se riješiti prilikom poroda sa antibiotikom. 
    Mi krenuli na more: 1. Ponjela sam pola stana 😂
    2. Vraćali smo se Nazad zbog banane jastuka
    3. Dok nismo ni krenuli vec sam rekla da sam gladna 😂😂
    Ovom mom trebam dignuti spomenik 😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.