e to znam da vitC potpomaže da se željezo bolje apsorbira....a koja je shema s mliječnim.
Mislim ja inače ne konzumiram mlijeko zbog kazeina (osim ness van u kafiću a to je ionak full rijetko) jer mi škodi zdravlju, ali baš me zanima kako to šteti željezu?
kavu srećom ne pijem nikad...ness vanilija je vrhunac kavenog okusa koji ja volim
...i SUPER ste onda prošli za ljulju....nije mi nešto extra izgledom pa me nije na prvu osvojila kad si prvi put linkala, ali zgodna je jako u biti po karakteristikama....i može dite u njoj odspavat ko u košari od kolica, komotna je, nije da se zgobavi beba ko u nekim ljuljama...
žena-majka-carica:)
barbs Je, mala je. -1 na oba oka. Samo nisan zapantila te kuteve za astigmatizam.
Po meni je heferol da prostite sr..je. Ja sam ga u 1T pila valjda od pocetka 3. tromjesecja pa jos nekoliko miseci iza i to zeljezo se jaako malo i sporo popravljalo. A uz to je jako los za probavu pa uz moju inace otezanu probavu on me zakuca do kraja. Sad ga nisam niti pila. Pocela sam opet pit od novalaca prenatal jer od prenatala mi je zeljezo bilo dobro.
Inace tablete za zeljezo se tribaju pit zajedno sa vitaminom C jer on poboljsava apsorbciju u organizam i bez njega je apsorbcija jako niska.
Ne znam da mlijeko steti uz heferol jedino mlijeko tj laktoza isto usporava probavu pa kad je tu i heferol onda je veselje do kraja.
I da, zeljezo se ne moze popravit za par dana. To je jedna od stvari koje se dosta sporo popravljaju i za neki pomak potreban je bar mjesec terapije u nekom super slucaju. Zato ljude kojima zeljezo padne na tipa 2 salju u bolnici na intravensku terapiju. I kazu da je to uzas jer da kad se prima to zeljezo da to boli za poludit pa cu se natrat pit bar prenatal da ne bi i ja zavrsila na tome. Uz porod i sivanje to mi bas i ne triba 😄😝
Nista nisam zapamtila a orocitala sam 7 stranica😂😂😂😂 samo vidim ljuljacku...lajkam Barbs..😊
Treca, evo sto pise na madracu...
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Barbs super za ljuljackuu 👌👌👌👌
Jaoo ja kao i Sanjchi sve sam procitala al skoro nista nisam zapamtila tko je pisao.
Treca sreca da najgore je kad ne vidis bez naocala, pa mi kad smo na moru/bazenu uvijek kazem muzu ili s kim sam nemoj se udaljavat od mene necu te naci. Svi mi se smiju ali je istina, u masi ljudi kad ne vidis tesko je prepoznati.
Treca sreca, nadam se da nece biti previse nisko (AKO budem uopće imala problema!)… Eeee daaaa.. poremeti dooostaaaa stolicu i puno toga se mora izbjegavati…
Ja sam kad krenula piti HEFEROL pred 2 g(skoro) nisam smjela uopce kavu piti… Izbjegavati mlijecne proizvode… I ooobavezno ujutri uz keferol vitamin C..
Barbs,koji vitamin c uzimas?neki sumeci?ja od proslog tj pijem heferol zbog niskog zeljeza ali mi nitko nije spomenuo da moram uzimati vitamin c uz njega🙈🙈
violeta, je, to je popriličan hendikep.
Dok imaš očale (ili leće tko nosi) sve pet....ali kad promisliš u nekim rizičnim (ekstremnim) situacijama (npr požar, potres, nesreće bilo gdje gdje trebaš oči da bi se brzo kretao i spasio) ako ti ispadnu naočale (ili razbiju se) ili leće - nadrapao si.
Ok, možda zvuči kao paranoiziranje, ali nije - sasvim je realan scenarij
Gadan je to osjećaj da ti život ovisi o nekom malom predmetu možda...
A na plaži - svako ljeto strah da ne odložim naočale negdje gdje ću zaboravit, pa dok ih nadjem - djeca se mogu utopit (ovo dok su manji - 2,3,4 godine, sad je hvala bogu taj period iza mene...bar dok Mila ne uhvati tu neku dob)
žena-majka-carica:)
Treca sreca, nadam se da nece biti previse nisko (AKO budem uopće imala problema!)… Eeee daaaa.. poremeti dooostaaaa stolicu i puno toga se mora izbjegavati…
Ja sam kad krenula piti HEFEROL pred 2 g(skoro) nisam smjela uopce kavu piti… Izbjegavati mlijecne proizvode… I ooobavezno ujutri uz keferol vitamin C..
Barbs,koji vitamin c uzimas?neki sumeci?ja od proslog tj pijem heferol zbog niskog zeljeza ali mi nitko nije spomenuo da moram uzimati vitamin c uz njega🙈🙈
Bilo kakav vitamin C mozes uzimat. Samo ja npr one iz dm-a ne bi bas uzimala jer to nije neka koncentracija. Meni su u ljekarni uvik davali vit C u onim tablama bez omota. Mislin da su Plivini.
Samo da vas sve pozdravim,jos sam 2 u1 ,nista novo,osim da su krenula teroriziranja preko poruka
Tipa izlizane fore jesam jos u komadu i slicno i to cak od ljuudi koji me nisu fermali 9 mjeseci😩
A to valjda tako mora biti samo sto mi ekstra digne zivac valjda i zbog nervoze i hormona i svega
Sutra pregled opet💪
Hehhehe Babylove..svi se vesele bebici😅 neka sta u komadu, sto duze to bolje za bebicu..jeste sve pripremili?
Da nebi sutra doktor reko: ostajete u bolnici rodit😜
Sortiraj odgovore
Najstariji