Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • M@lena
    28. Kolovoz 2017. 15:14

Mamuka

sretna

violeta1

Mamuka moja sestricna ima sina i sve mi u detalje objasnila. Svaki put nakon kupanja treba navlaviti kozicu i to pedijatrica pregledava, ona je morala jace navlaciti jer pedijatrica joj rekla da se pocinje ljepiti. Kaze najsmjesnije je oni tako mali a pisonja stoji 🤣
    Druga sestricna vodi malog na operaciju, nesta sa jajcima nije u redu. Pa mene bas malo hvata frka oko tog pise, jer s njim treba pazit i ima komplikacija. Kolegica malom nije navlacila pa je morao isto na operaciju.

Ma nije to tak strasno. Ja sam mm prepustila da povlaci, a kad nema njega onda ja. Ma da sad mali vec i sam navlaci kad mu kazemo, tak da kad poraste moze to sam raditi 😄

Sve se meni cini da cu ja to muzu prepustit. On ce znat to bolje od mene 😂😂
    Pa do kad to triba radit? Ja sam mislila da se to.radi samo dok su bebaci… 😄😄
    Ajmeee pa bas san ko prvorotkinja. Ja o deckima pooojma neman. Hahahaha Dobro san ja govorila da bi tribala kakvu knjigu kupit. S micicon nisan jer sam stvarno puno toga znala. Ali sad…. Tabula rasa 😂😂

Ja sam svome Luki kod svakog presvlacenja pelene podizala jajca i pisonju prema gore. Tako su mi rekli i tako sam radila, jer ako je podignuta prema gore manje je u dodiru s najvlaznijim donjim dijelom pelene. Sto se tice presvlacenja kozice, razdijeljena su misljenja. Ja sam mu to radila dok je dopustao, kad je doslo vrijeme da sam ga morala hvatati po stanu da ga presvucem, nije dopustao pa nisam forsirala. Vidjet cemo sto ce pedijatrica reci sljedeci put. 
    Ali veseli me sto je kod nas ovaj put pisulja 😊

treca_sreca
    28. Kolovoz 2017. 15:15

I_me super za nalaz da je uredan! Mada je to bitnije onima koje će rodit vaginalno nego nama caricama.
    Ja sam prije 10dana radila bris i rekli su mi poslat na sms rezultate ali nisu....al večeras imam opet pregled pa ću pitat jel moguće da JOŠ nisu gotovi nalazi (ili vjerojatnije - ne šalju niš ako je nalaz uredan??) ne znam,...ugl jedva čekam večeras.

žena-majka-carica:)

barbs
    28. Kolovoz 2017. 15:16

Belle, vama je stvarno bilo kaotično u zadnje vrijeme, ali sada ste svakako na svome! 
    Dolores, zna se i meni desiti da me probada nešto u lijevom jajniku i onda skužim da se mali rasteže. To ne bi trebao biti nikakav problem, ali ti svakako pitaj doktora na slijedećem pregledu. Ako te nastavi svaki dan probadati i boljeti onda je nešto drugo u pitanju... Jer mene ne probada svaki dan... 
    KAPI PROTIV GRČEVA - ako nam bude trebalo, ići ćemo u ljekarnu  ili ću pitati rođakinju patronažnu sestru 
    Maca, oprosti, ali ono što radi tvoja sveki nije baš normalno... i ja sam vjernik, ali da takvo nešto vidim ne bih nikada više ušla u tu kuću... to je grozno... samo loše misli bi mi prolazile kroz glavu!!! Vidim da su ti ostale cure napisale što i ja... Popričaj s njima oko svega i kaži isto mužu da to više ne rade jer to baš i nije ugodno... fuj... 

barbs
    28. Kolovoz 2017. 15:20

Buba mara, mislim da što bliže terminu smo, sve imamo filing da ćemo roditi....  Ja sam pred 3 mj. rekla da će se roditi oko 15.9.  a termin mi 27.9. Umorna sam i radi ovog vremena i radi trudnoće i samo svaki dan se molim da izdržim ovaj tjedan (jer su djevojačka i pir) i slijedeći (jer turisti odlaze) i kad budemo bili u našem stanu mogu roditi  Samo ne prije 15  
    Pedijatar - nije rano... Kad sam išla na tečaj su neke tražile pedijatre par mjeseci prije termina. Ja sam pitala info patronažne sestre i rekle su da se ne brinem/o jer te netko MORA primiti..  A ako bude bilo problema, pitat ću rođakinu patronažnu sestru da mi sredi! 

barbs
    28. Kolovoz 2017. 15:22

Treca sreca, javi nam se nakon pregleda! 
    Super za nalaze, I me. Čudi me što su ti raditi bris ako već ideš na CR, pošto je Treca sreca rekla da ako ideš na cr ne moraš raditi taj bris... Ali neka si ga napravila... Bolje da znaš na čemu si! 

treca_sreca
    28. Kolovoz 2017. 15:22

ja kapi isto nisam već pripremila, mada nije zgorega preventivno im počet davat a ne čekat tjedan-dva (kad obično krenu kolike većini)
    inače, ima tu xy vrsta i ne znam ni sama koje da uzmem
    Koristila sam im već BIOGAIA
    ali evo zadnje šta sam čitala
    hvale mame i WAYA
    i ove homeopatske:

naručila sam si od njih neke stvari pa kad dođu i isprobam, vidjet ću jesu li okej
    imam dobar osjećaj u svezi s njima da su kvalitetni ali ipak - nisam probala niš njihovo još, nego samo što pročitam tuđa iskustva sam tako formirala mišljenje. Pa da se ne zaletim, prvo sam naručila par proizvoda, a te TIBA kapi ću lako naknadno

žena-majka-carica:)

barbs
    28. Kolovoz 2017. 15:33

I me, što se tiče vremena... Baaaaš lijepo i blago se vama... Nama je kiša koja je "pala" samo još više sparinu digla. GROZNO.
    Sanjchi, nama su rekle da PATRONAŽNA dolazi dan nakon izlaska iz bolnice, mada da često se desi da isti dan dođe, a ona ti pokazuje kako se pere beba, mijenjaju pelene, pupak kako njeguješ, kilažu itd itd itd... Inače ostanu dok ne ispadne pupak, pa koliko znam dolaze svaki mjesec??? Mame koje već imaju djecu, ispravite me ako griješim!???
    Sretna, super za sogi!!!  To jako puno znači. Muževa rođakinja je glavna patronažna sestra u domu zdravlja u Puli i sigurna sam da ćemo stalno moći računati na nju, ali i mi ćemo imati posebnu patronažnu sestru koju smo upoznali na tečaju. 
    KUPANJE BEBICE - Sanjchi, sve ti je Sretna objasnila  Nama su objasnile isto na tečaju. 
    Pišulin - aaajmeeeee  Mene je toga strah! 

barbs
    28. Kolovoz 2017. 15:37

Sve koje danas imate pregled - sretno i javite nam se s novostima!!! 

barbs
    28. Kolovoz 2017. 15:40

Malena, super je imati i pišonju i pišulju!! 
    Moja sveki kad je doznala da nosim sina: aaaaa dobro ajde... barem znam kako se brinuti o pišonji! (ima 2 sina)
    Moja mama kad je doznala da nosim sina: aaaajmeeeee... pa kako ću ja raditi s pišonjom?!  (ima 2 kćerke

Marijana12345
    28. Kolovoz 2017. 15:51

Treca sreca super za izdajalicu da ste se dogovorile! 
    Barbs mozes metnuti ime na popis 😊
    Pisonja patronazna je mojoj seki rekla da prilikom presvlacenja npr 1x dnevno ocisti pisonju na nacin da potegne malo kozicu i s blazinicom na kojoj je kap baby ulja predje po vrhu da se ociste sve eventualne necistoce. Prilikom kupanja isto par puta potegnuti kolko ide, nista ne na silu. A kad mali krene rukicama naucit ga da si sam poteze. Evo mali sekin ima 3mj i vec ide rukama prema pisonji... eh ti muskarci!
    Kupanje ista stvar je i nakon kupanja, beba se nicim ne maze nakon kupanja, samo se lagano nauljenom onom vecom blazinicom malo istrlja tjeme bebe, predju pregibi kod vrata, iza uha, pazusi, na pregibu podlaktice i nadlaktice, u preponama, iza koljena i naravno vrh Mr.Pisonje pocistit.
    Patronazna je mojoj seki dolazila zaklucno s 1.kupanjem. Nakon toga vise nije. Samo su par puta telefonski raugovarale kad je dobila mastitis. Ja sam joj razbijala kvrge u cicama, ali da je trazila patronaznu mislim da bi dosla (nisam sigurna da li je obavezna doci u tom slucaju)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.