Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Kolovoz 2017. 11:54

Sretna, super sto je sogi dolazila, onda ti je bilo lakse kad je netko poznat.. Ja rekla svom dragom kak se nadam da cemo imat dobru patronaznu a on onako u cudu stao: ko je to? 😂😂😂😂
    Pa sam mu morala objasnjavat da ona dode doma kad mama i beba dodu iz bolnice i pomaze im tako oko nekih stvari... 
    Pa rekoh ajde da vas pitam (citala sam na netu al kao da nisam😂) sto ona sve radi.. E a sto se pupka tice, kak se beba kupa i pere dok to ne otpadne i ne zaraste? 

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

Marijana12345
    28. Kolovoz 2017. 11:57

Dena ja uzimam i dalje Mg bez obzira na njegovo njurganje 😊😂 Mg sam koristila i prije kad sam aktivno trcala, a ne mislim ga prestajati ni nakon poroda. Patronazna je mojoj seki savjetovala takodjer Prenatal i nakon poroda, kao da je dobro zbog dojenja... 
    I ja u petak imam tecaj, zapravo pet-sub-ned. Intenzivan. Dena u kojem si ti ono gradu?
    Sanjchi ovdje u DE ne daju prisustvovati tecaju prije 28og tjedna trudnoce. A obzirom da smo bile na GO eto vidis kak se poklopi da je tik prije poroda.

• Mamuka
    28. Kolovoz 2017. 11:59

Sto se tice kapi bio gaia i bio waya, na njima pise da su probiotici sto znaci dobre bakterije koje popravljaju crijevnu mikrofloru koja je zaduzena za razgradnju hrane u crijevima. Znaci nije to bas neki lijek nego vise dodatak prehrani.
    Kod beba se i javljaju grcici jer njihova crijeva nisu dovoljno razvijena da bez poteskoca (grcica) razgrade mlijeko. Uzimanjem probiotika njihova crijeva se brze razviju tj opskrbe dobrim bakterijama koje im nedostaju da tu obradu odrade bez problema. S obzirom da su to samo bakterije ukoliko ih u crijevima ima dovoljno one ce samo sa kakicom izaci vani i ne mogu nista nastetiti.
    Ukoliko beba previse halapljivo doji pa se naguta zraka tu najcesce kapi nece bas puno pomoci jer je tu problem zraka koji je dospio u probavu i on izaziva grcice pa kod tih slucajeva beba dosta prducka jer to mora izaci vani. A zna se dogoditi i da povracaju vise.
    Postoje jos neke kapi, zaboravila sam kako se zovu koje su bas pravi lijek ali to su kemijski pripravci/lijekovi u pravom smislu i njih ne bi trebalo tek tako uzimati. I obavezno idu uz dopustenje doktora tek kad se isprobaju i ostale alternative.
    Evo to je onako jednostavno i laicki receno.
    Sanjchi patronazna sestra bi trebala doci dan nakon izlaska iz bolnice. Onaj dan kad izadjes iz bolnice, bolnica kontaktira lokalnu patronaznu sestru i ona izlazi na teren. Ako si negdje blizu bolnice i dodjes kuci dosta brzo moguce da te posjeti isti dan kad izlazis.

• sretna
    28. Kolovoz 2017. 12:00

Sanjchi, L je otpao pupak odmah isti da kad smo doma dosli, da bar tak bude i s ovim malim 😄 normalno kupas, odnosno dok pupak ne zaraste taj dio se ne moci, znaci drzis bebu iznad vode u biti 

28. Kolovoz 2017. 12:03

Marijana, ja akd sam zvala za tecaj pitala me prvo za termin, pa je rekla u 9. mj da dodem..vjerojatno onda isto imaju praksu ne prerano zvat trudnice😀
    Mamuka, hvala😀 ja sam od bolnice 15-ak min...nisam daleko. Samo se nadam da ce bit normalna zena, da nece bit neka zivcana i nad*kana, pogotovo ako nam dojenje nece ic😫

28. Kolovoz 2017. 12:05

sretna

Sanjchi, L je otpao pupak odmah isti da kad smo doma dosli, da bar tak bude i s ovim malim 😄 normalno kupas, odnosno dok pupak ne zaraste taj dio se ne moci, znaci drzis bebu iznad vode u biti

Isti dan? Pa ti si bas sretnica!! 😊
    Znaci, mocit gazu (blazinicu il sto vec) pa time brisat bebu, ne ju odmah onako u vodu? A bude nam sve to pokazala patronazna, nadam se..il mozda u bolnici pokazu😉

Marijana12345
    28. Kolovoz 2017. 12:07

Mamuka sve ja to znam ali sta cu kad je tvrdoglav... 
    Sanjchi Jedino ako izadjes petkom, a izlazi se obicno od podne nadalje nakon vizite i obavljanja papirologije, najvjerojatnije ce patronazna doci tek u ponedjeljak. Ovdje kod nas u DE dolazi odmah u najvecem broju slucajeva sljedeci dan, bez obzira na vikend.
    A kak cistis bebu dok ne otpadne pupak? Prebrisujes ju s onom rukavicom, voda i moze par kapi nekog ulja ili mrvicu one kupkice za bebe... al tako male bebe ne smrde ni ne znoje se nego bas onako lijepo mirise po bebi 😊

28. Kolovoz 2017. 12:11

Marijana, bas sam isla pogledat, ak bude na termin, vjerojatno cemo u petak kuci😂😂 al nema veze, sveki je blizu i sogorica pa mogu uskocit ak ce trebat..
    A pa to sam si i mislila da tako bude, u principu, ne mocis ih nego ih peres mokrom tj. vlaznom krpom.. Al mene tak strah tog pupka😫 mislim da ce mi to bit najveci problem....

• sretna
    28. Kolovoz 2017. 12:12

sanjchi255

sretna

Isti dan? Pa ti si bas sretnica!! 😊
    Znaci, mocit gazu (blazinicu il sto vec) pa time brisat bebu, ne ju odmah onako u vodu? A bude nam sve to pokazala patronazna, nadam se..il mozda u bolnici pokazu😉

E bas tako kako si opisala, mocis gazicu il s cim ju vec kupas i u biti s tim prelazis prrko bebe.. kad zaraste pupak onda ju mkzes u vodu stavit. I da ne bi bilo zabune, pupak je otpao isti dan kad smo doma dosli, ne u bolnici prvi dan 😄

• Mamuka
    28. Kolovoz 2017. 12:17

Sanjchi meni patronazna mjerila bebu, pregledavala pupak, provjeravala kako dojim jel to ispravno, pregledala mi prsi da vidi da nisu napete da se ne bi upakile, jednom je mjerila micicu prije i poslije podoja da vidi koliko podoji i jel to OK kolicina za njenu dob. I to je otprilike to.
    Kupanje prvih mj dana je radila sveki. Ona je imala zelju a ja se nisam bunila jer mi je to bilo malo problem s obzirom da je malecka i jos mokra skliska pa kako cu. Ali nakon mj dana kako je micica sizila dok bi je kupali smo je poceli tusirati ja i muz zajedno i tad se smirila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.