Malena i treca sreca vama ovo nije prvi porod pa me zanima.. osjecate li bebu vec?
Tea i ti?
M@lena hvala ti, ovo zvuci utjesno! Ma naravno da cu otici ne pada mi napamet da sama glumim doktora, pa i da me otjeraju sto sam dosla boli me briga! Vidis meni je kao i tebi samo dok mirujem, jedino me brine jer je pocelo relativno rano, a ne kao tebi u zadnjem tromjesecju kada je i ocekivano da budu.
M@lena hvala ti, ovo zvuci utjesno! Ma naravno da cu otici ne pada mi napamet da sama glumim doktora, pa i da me otjeraju sto sam dosla boli me briga! Vidis meni je kao i tebi samo dok mirujem, jedino me brine jer je pocelo relativno rano, a ne kao tebi u zadnjem tromjesecju kada je i ocekivano da budu.
Negdje sam procitala da se one javljaju od samog pocetka T, samo ih ne osjetimo prije. Najcesce se osjete kasnije, ali nije pravilo. Opusti se i vjeruj doktorici. Zbog cega te stavila na strogo mirovanje? Meni je posteljica skroz do usca uterusa, ali mi nije dala strogo mirovanje nego samo ne smijem dizati tesko.
Meni bi se trbuh ukrutio i usred lezanja. Jer od prvog tromjesecja sam mirovala, nisam se bavila nikakvim aktivnostima obzirom na okolnosti. Ali da je bilo ic radit bilo sta, sigurno bi bilo gore...i tko zna kako bi zavrsilo. I da krenule su mi jako rano, nezz tocno kad, davno je to bilo...ali kako je trudnoca napredovala tako su i one bile intenzivnije i jace bi ih osjecala. Jer maternica ide sve veca i jaca jelte...
žena-majka-carica:)
M@lena nije me stavila na strogo mirovanje, tome se i cudim. Bila sam u pocetku trudnoce na mirovanju jer sam imala hematom i kada se povukao rekla je da se ponasam normalno. Nakon hitne sam joj se javila i pitala moram li lezati i rekla je da ne, jer nije dobro ni samo lezat. Samo se ja sada bojim puno kretat zbog svega. U bolnici su mi rekli da slusam svoje tijelo i vise mirujem ali isto ne strogo. No oni ni ne znaju da nisam puno aktivna jer je tek nedavno bio taj hematom i tek sam se pocela malo vise kretati, ne bi to opisala kao pretjerano. Ovo su mi nalazi iz bolnice koje je moja gin komentirala kao sasvim uredne: cerviks clanak prsta dug, zatvoreno, velicinom za A, normotonican. Posteljica straga, uredna kol plodne vode, CK zatvoren, 40mm.
Malena i treca sreca vama ovo nije prvi porod pa me zanima.. osjecate li bebu vec?
Da, ponekad i ne cesto. Obicno bude navecer kad se tijelo umiri i nalikuje na lagano skakljanje iznutra. 😊
Obicno iza 20.tt budu pravi udarci 😊
Ja ne bih samoinicijativno ukidala lagane aktivnosti ako nisi primjetila da ti se kontrakcije javljaju nakon tog. Steta....zdravije je svakako bit umjereno aktivan, nego prelezat trudnocu bozesacuvaj - jedino ako se mora. Tako i sad radim, trudim se hodat iako sam s ovim trbuhom vec nekako nezgrapna i hod mi se promijenio (jel jos kome? Trbusaste?) pa me kicma zeza ali to je zdravije nego sjedit i lezat. Dok mi doktor ne kaze drugacije obzirom na stanje dole.
Micanje bebe - nisam zabiljezila ali pocelo je pred koji tjedan....bile smo komentirale ovdje, sad bih trebala listat unazad da vidim kad je bilo. U par navrata vec. Nisu koordinirani udarci ali osjetila sam lijepo, vec par puta. Ne svaki dan!!
Evo dok sam ja svoje otipkala, vidim isto smo pisale.
U bolnici su ti (moje skromno misljenje) dobro rekli....ne valja mirovat ko invalid ako ne treba. To ti nije dobro ni za muskulaturu ni za imunitet ni za bebu na koncu.
M@lena nije me stavila na strogo mirovanje, tome se i cudim. Bila sam u pocetku trudnoce na mirovanju jer sam imala hematom i kada se povukao rekla je da se ponasam normalno. Nakon hitne sam joj se javila i pitala moram li lezati i rekla je da ne, jer nije dobro ni samo lezat. Samo se ja sada bojim puno kretat zbog svega. U bolnici su mi rekli da slusam svoje tijelo i vise mirujem ali isto ne strogo. No oni ni ne znaju da nisam puno aktivna jer je tek nedavno bio taj hematom i tek sam se pocela malo vise kretati, ne bi to opisala kao pretjerano. Ovo su mi nalazi iz bolnice koje je moja gin komentirala kao sasvim uredne: cerviks clanak prsta dug, zatvoreno, velicinom za A, normotonican. Posteljica straga, uredna kol plodne vode, CK zatvoren, 40mm.
Onda ne brini. Gle, najgore vrijeme je proslo, tih prvih 13 tj. Sad se mozes lagano opustiti. Hematom je rijesen, a BH kontrakcije nisu problem dokle god si zatvorena, a prema nalazu jesi. Znam da si isprepadana zbog svega toga, i ja bih bila, ali sad se mozes lagano opustiti i umjereno mirovati, ne dizati tesko, sve neke radnje po doma sto zahtjevaju guranje, istezanje i bilo kakvo naprezanje ostavi muzu ili frendici/mami/sestri. No nemoj ni lezati stalno. 😊
Raspisala sam se jer jaaako dobro znam kako se osjecas, ista si kao ja u prvoj trudnoci, zato te zelim utjesiti! 😊 ja ti danas imam zdravog sincica, budes i ti za koji mjesec 😊
Treca sreca naravno, ako doktor kaze da treba lezat normalno da necemo radit nista drugo. Ostat cu kao i do sada, tjedan uglavnom mirno doma tu i tamo kava u kvartu, a vikendom lagana setnja. Ako primjetim da se ista dogada odmah se javljam doktoru. Meni se trbuh poceo dosta kuzit, ako imam trudnicke hlace i usku majicu nema greske, vidi se da sam trudna. Ne boli me kicma ali me trtica uzasno boli pogotvo ako duze sjedim, jedva se ustanem sa stolca! To pripisujem dugom lezanju.
M@lena jesi manjak plodne vode imala od pocetka ili si vremenom gubila? Kako si znala?
Sortiraj odgovore
Najstariji