Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    11. Travanj 2017. 11:43

Snovi - hvala bogu nemam tih problema, kuc kuc da ne ureknem.....koliko se sjecam cak sam vise gluparija sanjala prije T. Sad se ustanem i najcesce ni ne znam sta sam sanjala (rupa, kao da nije bilo nista) nego bas ono dignem se ciste glave. To mi je super! Samo da se tako nastavi..
    Kiki - to je bilo prije skoro 10god (malac ima skoro 9ipol) kad sam zavrsila u bolnicu, da mi vjerujes da se ne sjecam uopce sto je prelomilo da su me hospitalizirali. Ostalo mi je u glavi samo da se nisam mogla kupati ni nista i da sam samo na skoljku smjela 2-3x dnevno ustajat. I to spojena na tokolizu (infuzija se shetala okolo sa mnom na stalku). Prije tog xy sam puta samoinicijativno isla na hitnu jer su kontrakcije bile jake a i znalo me probadat (to nije dobra kombo) pa bi me oni vratili dok sam bila zatvorena. To ti je tako. Neizvjesnost, nema neke formule kako prepoznat nego slusas svoje tijelo. Svakako stajanje na nogama je najgore, ja i sad to izbjegavam a u ovoj trudnoci jos nisam imala prave kontrakcije...nego preventivno. Znam psihicki je ubitacno ali tako je kako je, ne nosimo svi isto i nemamo svi jednako (hiper)aktivnu maternicu.

žena-majka-carica:)

Kiki156
    11. Travanj 2017. 11:47

Treca sreca hvala ti, morat cu vise pripaziti...nema druge. Jesi tada rodila u terminu ili ranije? 

maca1510
    11. Travanj 2017. 11:52

VelikoSretnoDijete

maca1510

VelikoSretnoDijete

Evo me…dakle danas 7+0, sutra ulazim u 8. tjedan…pregled je bio prvi prošli tjedan, ali sam postala pod drugu temu pa danas shvatila da mogu i ovdje jer smo i mi jesenski :)

Ja sam sad super, imala sam migrene prošla dva tjedna skoro svaki dan i ne spavam kako spada valjda od začeća. Onako, probudim se u 2 ujutro i mislim da je 8 :D
    Osim toga, natečena prsa i osjetljive bradavice i nadut moj inače veći trbuh XD
    Imam taj drugi pregled sada u petak, a termin mi je po tim računicama 27.11. :)

Dobrodosla 😀
    Daj molim te reci mi kako prezivis migrene? Ja od kad pijen duphaston ih imam svako 3 dana i traju po 24h bez prestanka. Stalno povracanje , nespavanje,ja nemogu vise,luda sam i nista mi ne pomaze. Jel ti imas kakav savijet osim onih klasicnih sta svi doktori kazu,tamna soba,oblozi,bla bla bla…

Ma joj, meni su ti kretale kako bi došla na posao i sjela za komp, slabina i počne mi se mutit pred očima, ne vidim ništa i glava ubija i tako čim sam osjetila prve simtome bi popila neofen (nemojte me sad napast da se ne smije :D provjerila sam sa nekoliko doktora - smije se do zadnjeg tromjesečja :)) i onda bi mi to ublažilo da preživim dan na poslu…cijeli život ih imam i ako ne reagiram odmah nema pomoći dok se ne ispovraćam ili dobijem proljev i onda je sve okej :)

A meni inace neofen nikad nije pomogao,ja sam pila bas teske tablete za migrenu kao zomig i imigran. Ja sam pitala svog gin i privatnog gin i oboje su mi rekli da smijem samo lekadol , a to je kao da mi je rekao da uzmem tik tak... Jos su mi rekli da se posavjetujem sa svojim neurologom pa nek on odluci... Neznam ni sama vise sta napravit osim pretprpit...

url=https://daisypath.com]

wanttobemom
    11. Travanj 2017. 11:55

barbs

Wanttobemom, samoooo pozitivaaaaa!!!
    P.S. Dobro da sam gore napisala kako sam ja sva nervoznaMogu misliti tebe! Prvi pregled!!!Sve će biti u redu!U koliko sati imaš?

u 17 sam naručena  mene pere nervoza već tjedan dana haha

treca_sreca
    11. Travanj 2017. 12:23

Kiki156

Treca sreca hvala ti, morat cu vise pripaziti…nema druge. Jesi tada rodila u terminu ili ranije?

(Samo) 2tjedna ranije. Velim "samo" jer se to teoretski racuna "u terminu" (2tj prije do 2tj poslije odp je kao normalno) ali to uz najstroze mirovanje, jer sam se bila pocela otvarat relativno rano. Od 30 do 38 tj sam doslovce bila vezana za krevet, izlazila bih minimalno na zrak (to mi je uzasno srusilo imunitet ali sta ces, nisam mogla birat) i eto za prigodu bozicnog rucka prekinula mirovanje, sjedila (ne djuskala nit hodala) par sati i kad sam se vratila kuci - morala krenut u radjaonu...oni svi bili happy jer se kao mali rodio na Bozic a mozes si mislit kako je meni bilo (za praznike u rodilustu "ni pasa", pravog osoblja maltene nema, horror)....uglavnom redovni pregledi da znas da se ne otvarash i cuvaj se, uspori max ako tijelo vec salje signale.

žena-majka-carica:)

I_me
    11. Travanj 2017. 12:27

Cure sretno svima sutra!!! ☺☺☺
    Vjerujem da ne mozete docekati 😊
    Ja sam sad gledala trudnicku knjizicu i  idim da mi pise posteljica sprijeda. Gin mi jucer nije nista spomenio za to.. i sad sam guglala malo i stalno nalazim na bapske price 😂😂 
    Kazu sprijeda-cura,Iza-decko.. 😊 i da, trudnice koje imaju sprijeda posteljicu kasnije osjete bebu 🤔🙁

• M@lena
    11. Travanj 2017. 12:39

Kiki i treca_sreca, ako se mogu samo nadovezati na pricu o BH kontrakcijama. Ja sam ih osijecala u zadnjem tromjesecju. Trajale su puna tri mjeseca, pojavile bi se kad legnem i trajale sve dok se ne ustanem i krenem setati. Po tome sam znala da to nisu trudovi, jer bi se trudovi pojacali u tom slucaju i javljaju se u pravilnim vremenskim razmacima. Meni su rekli da BH kontrakcije ne poticu otvaranje. Treca_sreca, mislim da si se ti ranije pocela otvarati bez obzira na kontrakcije. Jer ja sam ih imala puna tri mjeseca svaki dan i noc po nekoliko puta i na termin dosla na pregled doslovno zabetonirana, nisam bila otvorena niti vrsak prsta. Koliko ja znam, ako su to prave BH kontrakcije, one su bezopasne, cak neki kazu da su dobrodosle jer treniraju misice maternice za porod. Meni je, s obzirom da sam zbog manjka plodne vode isla na inducirani porod (uz sve silne kontrakcije), porod zaista bio najbrzi i najlaksi od sveg prije toga. Bh kontrakcije ne bole, no dobro si Kiki napravila kad si otisla na hitnu. Kad god ti se ucini nesto cudno i strah te je, uvijek otidji. Bolhe i da ti kazu da sto si dolazila, nego da se kajes cijeli zivot sto nisi dosla... eto raspisala se ja... 😘😘

• M@lena
    11. Travanj 2017. 12:41

Cure, sretno na pregledu! Uh mogu zamislit kako ste nestrpljive kad sam i ja, a meni pregled za 9 dana 😁

I_me
    11. Travanj 2017. 12:43

Malena i treca sreca vama ovo nije prvi porod pa me zanima.. osjecate li bebu vec?

Kiki156
    11. Travanj 2017. 12:45

Treca sreca mogu mislit kako ti je bilo, svo to lezanje pa porod na Bozic... ali neka se dijete rodilo zivo i zdravo! 🙏🏻 Ma ja te kontrakcije imam jedino kad mirujem, do sada svaki put kad sam ih osjetila bilo je ujutro, malo nakon budenja i kad lezim na ledima. Dakle kada sam vrlo mirna. A gin me nije stavila na strogo mirovanje...tko ce ga znati! Tesko le lezat ali lezala bi do poroda ako treba samo da sve bude dobro... Inace sto sam aktivnija to se bolje osjecam, tijelo mi ne daje neke lose signale, ali naravno da se sad bojim mrdnut. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.