Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    07. Travanj 2017. 21:01

violeta1

Senoritakova, jel ides kod socijalnog ginekologa ili? Meni moj nije nista mjerio.
    Dragy lijeo trbuscic 😊
    Ja sam danas malo manje papala tj.manje slatkog i stomacic mi nije napuhnit hehe…

ne vjerujem da nije mjerio, svi oni moraju mjeriti CRL u početku trudnoće (dok je kao punoglavac nedefinirani) onda kasnije kad se formira da beba ima glavu/trup  obvezno barem  FL (nogice tj potkoljenice), AC (stomak), BPD (glavicu)...plus nuhalni u odredjenom periodu.
    Ako i nije komentirao, sigurno je negdje zabiljezeno na sličici od UZVa sastrane kompjuterski ostane.
    U trudničku se u pravilu te mjere NE upisuju, osim ako jako odskaču (meni su u preth T pisali jedino za BPD jer je bio dosta veći pa bi doktor u onu kućicu za "opaske" upisao koliko je veća od prosječnog.

Aurora, baš šteta za vozački.. Ali nek je svo zlo s tim!

Belle, super za bebolina

žena-majka-carica:)

• M@lena
    07. Travanj 2017. 21:57

Treca_sreca, vjerojatno je lapsus, FL je od femur length, a to je bedrena kost ilitiga natkoljenica, mislim da potkoljenicu ne mjere.

treca_sreca
    08. Travanj 2017. 08:03

bedrena, da....uglavnom nisam još vidjela nijednom da to NE mjere. Jedino, istina bilo je nekih mutavih pregleda, pogotovo dok sam u bolnici ležala na čuvanju trudnoće, oni samo svoje pogledaju a pacijentu teško riječ da kažu....na traku doslovno.
    Danas nam je sunčan dan, napokon! Nadam se da je i u vas....da malo nadoknadimo šetnjice, preth dana se slabo moglo uživat po onoj kiši i vlagi

Belle84
    08. Travanj 2017. 08:17

Curke, jel pijete kavu u trudnoci? Tj.jeste li ju potpuno izbacili ili smanjili?

babylove28
    08. Travanj 2017. 08:26

Meni prva tri mj nijje pasala
    Sad popijem slabu crnu ujutro i popodne salicu

treca_sreca
    08. Travanj 2017. 08:34

ja ni inače ne pijem, možda sam 5 kava popila u cijelom životu. Kad pijem to je nessica....ali rijetko.
    Iako jedan period, pred koji tjedan, me uhvatilo manija obavezno ness vanilija svaki dan. Pa prošlo.
    Komično mi je to, od negdje 5-6tj T, svaki tjedan nešto novo me obuzme i moram to jest svaki dan (pa i više puta dnevno)
    Prvo je bila pašteta, pa jabuke/karote, pa grčka salata, pa gusta čokolada...
    Od nekidan sam u fazi jagoda sa šlagom
    i obično me drži par dana i onda neka nova opsesija/okus nastupa
    Jel se vama tako mijenja svako malo?

Dragy
    08. Travanj 2017. 08:57

wanttobemom

Dragy

Evo i moje slikice trbuha. Bome se izbacio dobro za ovaj tjedan

Ajme kak se lijepo vidi. Pa kak meni nije takav. Sad cu se i zabrinut

Nemam pojma i mene iznenađuje da je toliki 
    Mislila sam da je napuhan samo ali eto vec tjednima je sve veci. A i moguce da je tocna konstatacija doktora da je beba za tjedan dana starija. To bi znacilo da smo sada 9+4 umjesto 8+4...nemam pojma stvarno  Uglavnom je trbuh tu hahaha

Dragy
    08. Travanj 2017. 09:01

Moja kolegica do 4.mj nije imala trbuha...tako da kako u koga tijelo radi tako se i trbuh valjda formira. Nema potrebe brinuti se jer je ipak rijec o bebama koje su u nasoj fazi velike po nekoliko cm tek jedino je stvar mozda u maternici koja raste sada jace i u ovoj fazi je navodno velicine narance. Tako mi app kaze.

barbs
    08. Travanj 2017. 09:36

Jutro curke :D
    Pijem bijelu kavu 
    Treca_Sreca, mene često hvatatu faze... Eto, baš jučer se pojavila faza: ŽELIM JAGODE. Mislim da si ih idem kupiti 

barbs
    08. Travanj 2017. 09:36

*hvataju a ne hvatatu... EDIIIITTTTT!!!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.