Senoritakova, jel ides kod socijalnog ginekologa ili? Meni moj nije nista mjerio.
Dragy lijeo trbuscic 😊
Ja sam danas malo manje papala tj.manje slatkog i stomacic mi nije napuhnit hehe…
ne vjerujem da nije mjerio, svi oni moraju mjeriti CRL u početku trudnoće (dok je kao punoglavac nedefinirani) onda kasnije kad se formira da beba ima glavu/trup obvezno barem FL (nogice tj potkoljenice), AC (stomak), BPD (glavicu)...plus nuhalni u odredjenom periodu.
Ako i nije komentirao, sigurno je negdje zabiljezeno na sličici od UZVa sastrane kompjuterski ostane.
U trudničku se u pravilu te mjere NE upisuju, osim ako jako odskaču (meni su u preth T pisali jedino za BPD jer je bio dosta veći pa bi doktor u onu kućicu za "opaske" upisao koliko je veća od prosječnog.
Aurora, baš šteta za vozački.. Ali nek je svo zlo s tim!
Belle, super za bebolina
žena-majka-carica:)
Treca_sreca, vjerojatno je lapsus, FL je od femur length, a to je bedrena kost ilitiga natkoljenica, mislim da potkoljenicu ne mjere.
bedrena, da....uglavnom nisam još vidjela nijednom da to NE mjere. Jedino, istina bilo je nekih mutavih pregleda, pogotovo dok sam u bolnici ležala na čuvanju trudnoće, oni samo svoje pogledaju a pacijentu teško riječ da kažu....na traku doslovno.
Danas nam je sunčan dan, napokon! Nadam se da je i u vas....da malo nadoknadimo šetnjice, preth dana se slabo moglo uživat po onoj kiši i vlagi
Curke, jel pijete kavu u trudnoci? Tj.jeste li ju potpuno izbacili ili smanjili?
Meni prva tri mj nijje pasala
Sad popijem slabu crnu ujutro i popodne salicu
ja ni inače ne pijem, možda sam 5 kava popila u cijelom životu. Kad pijem to je nessica....ali rijetko.
Iako jedan period, pred koji tjedan, me uhvatilo manija obavezno ness vanilija svaki dan. Pa prošlo.
Komično mi je to, od negdje 5-6tj T, svaki tjedan nešto novo me obuzme i moram to jest svaki dan (pa i više puta dnevno)
Prvo je bila pašteta, pa jabuke/karote, pa grčka salata, pa gusta čokolada...
Od nekidan sam u fazi jagoda sa šlagom
i obično me drži par dana i onda neka nova opsesija/okus nastupa
Jel se vama tako mijenja svako malo?
Evo i moje slikice trbuha. Bome se izbacio dobro za ovaj tjedan
Ajme kak se lijepo vidi. Pa kak meni nije takav. Sad cu se i zabrinut
Nemam pojma i mene iznenađuje da je toliki
Mislila sam da je napuhan samo ali eto vec tjednima je sve veci. A i moguce da je tocna konstatacija doktora da je beba za tjedan dana starija. To bi znacilo da smo sada 9+4 umjesto 8+4...nemam pojma stvarno Uglavnom je trbuh tu hahaha
Moja kolegica do 4.mj nije imala trbuha...tako da kako u koga tijelo radi tako se i trbuh valjda formira. Nema potrebe brinuti se jer je ipak rijec o bebama koje su u nasoj fazi velike po nekoliko cm tek jedino je stvar mozda u maternici koja raste sada jace i u ovoj fazi je navodno velicine narance. Tako mi app kaze.
Jutro curke :D
Pijem bijelu kavu
Treca_Sreca, mene često hvatatu faze... Eto, baš jučer se pojavila faza: ŽELIM JAGODE. Mislim da si ih idem kupiti
Sortiraj odgovore
Najstariji