Suncokretice, guuustaj u kavi na balkonu!!Ja eto sjedim na terasi vec sat vremena.. hahahahha bas mi je super
I razmisljam si da moram sobu pocistiti, plahte staviti na pranje, oprati pod u sobi, ispeglati.... Ali tooo moze pricekati hahahahha...
TUSIRANJE - srecom imam kabinu.... I to veliku... Dolje imamo manju... Malo ce biti nezgodno kupati maloga u kadici, ali ocito cemo morati kadu na stol staviti kao sto je npr moja mama sa mnom Imam i slikice... Heehehee... Nadam se da nas Diego nece biti kao mama i vristati pri svakom kupanju.. hahahaha GROZNA sam bila kao dijete
Evo dijelovi onoga sto je stemano i radeno…
A prije mj-dva smo stepenice rusali i betoniralo nove i sto cuda pa smo praktocki cijelo ljeto u radovima..jos malo pa gotovo s time…napokon…do mjenjanja stolarije😌
uffff....točno ko da vidim naš stan prošle godine u isto ovo doba.
Mrak mi padne na oči momentalno
S tim da mi smo radili tak struju novu (i vodoinstalacije) cijelom stanu, ali prašine bude i ovak kad "samo" jednu sobu jer to je ona sitna fina prašina koja se diže i zavuče se u sve pore.
Nije ti lako bogami! Uzmi si obvezno za lovu nekog da to sve počisti, i držim fige da se što prije iskobeljate iz tog nereda, meni su (pošto se ipak komplet stan renovirao vodo+elektro instalacije + nove pločice svugdje) radovi otegli se na cca 3mjeseca, luda sam već bila od tog nereda i prašine (mada nismo živili tu ofkors) dok to nije počelo na nešto sličit.
uuuuuu učenje u trudnoći…..koma
mouse - kužim te skroz šta pričaš, ono mozak se bori do krajnjih granica, ali jednostavno nije u svojoj uobičajenoj formi. Ja sam prvu trudnoću odradila na četvrtoj godini fakulteta i to mi je najgori stres bio. Ono kao da trčiš utrku a netko ti je za noge zavezao neke teeeeške utege, jednostavno ne možeš perfomansu istjerat preko 30-40% a ne do 100
Violeta - šteta ako ti je samo ostao....kad dođe beba to se opet otegne (ja sam prve 3 godine, prije djece, polagala sve u roku tj prije roka - preko kolokvija, sve petice od vrha do podanka....a kad sam upala u djecu, za zadnju godinu plus diplomski mi je trebalo - PET godina!!)
ustajanje s niskoh stolica/kauča/kreveta uz čudne zvukove - da! ima par tjedana da mi je to svakodnevica. Obavezno "ispuhnem" kad se dižem tak....i izbjegavam preniske sjedalice,ili mekane - jer mi ne pašu.
žena-majka-carica:)
Sretna držim fige da vam ne rashladi more jer nije lako malo dijete zabavit u kući...satare.
Dena jako lijepe slike za uspomenu....naj su mi te u prirodi....bolje neg sa bilo koje fešte. Možeš si fino uokvirit:)
kupanje bebe - mi isto imamo tuš kabinu i zato mislim uzet stalak onaj s kadicom i prematalicom....nema šanse saginjat se u kupaoni a nemam rub kao kod normalne kade da se oslonim kolinima. Stradala bi mi kičma. A po krevetu i sl stavljat kadu mi je pepavo, pa se isprolijeva sve itd. Samo da nađem povoljnu priliku, naravno da ne mislim novo uzimat
bili smo na pregledu sad sam 27+4 i beba je jako velika..vec ima kilu i pol i cijela je puno veca (kaze ginekologica za 30tt je po dimenzijama) ima li netko slicnih iskustva i je li to normalno? …svi nalazi su super (ogtt i to)…citala sam neka iskustva da su neka djeca veca za cca 200grama a moj je veci za 600grama od prosjecne tezine u ovom periodu (cca 66% je veci od uobicajenog).
Hvala svima na odgovorima ;)
nije ti to uopće puno veće. Meni je ova sad beba veća tako 3 tjedna cijela. A u prošlim trudnoćama dečki su bili veći i puuuno više (da ne pričam da je glava jednom u nekom trenutku bila 7-8tj veća i ja sam bila LUDA od brige. OGTT uredan u svakoj trudnoći pa je to onda okej....rode se malo veća djeca i to je to. Ne mogu se svi s 3kg rodit
Nadam se da nas Diego nece biti kao mama i vristati pri svakom kupanju.. hahahaha GROZNA sam bila kao dijete
neka djeca ne vole baš vodu/kupanje. To nije takva rijetkost ali onda se treba prilagodit.
Najgori su mi oni roditelji kad vidim (na moru a to je slično kao i s kupanjem u kadi) da NA SILU stavljaju dijete i ispuštaju neke zabavne "bučibuči" (i sl.) zvukove kao da ga "smire" a viidi se iz aviona da je bebi ŠOK i da NE želi to....baš si promislim "koji debili" - stvorit će djetetu traumu i još veću odbojnost.
Ako vidiš da se beba ne voli kupati (a neke vole i guštaju nor, jer im je to kao u stomaku maminom) onda radije brisanje vlažnom krpicom i na taj način ju osvježavat dok ne bude "spremna"...a ne silu silit.
Uh, joj, da... Pozdrav Zora...
Ne briiiiniiiii oko vel bebe!!! Moj je od pocetka veci za 2 tjedna... i to mu je glava veca..
Kaze dr: sve je to u granici normale.. pitala sam 2 ginekologa..
Sa 30+2 je tezio 1703g .. sa 32+2 je vec imao 2360g cca... Po vel ispada 35.tj
Evo ti slikica mjerice koju sam ja u cetvrtak (32+2) dobila i zadnje mjerice su ti od koliko do koliko je normalno...
Kasnije su se navikli: aaaa Barbara se kupa HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Barbs haha macak ti je pravi i oni osjete odma olaksanje. Moji su jucer spavali kao topovi, muski je sve cetiri digo u zrak ja sam se cak uplasila da nije uginuo i onda sam ga probudila a on jadan ne zna gdje se nalazi haha
eto, ja sam bila ta koja je vristala, pa bi susjedi kucali na vrata mojima ako je sve u reduKasnije su se navikli: aaaa Barbara se kupa HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Jadni roditelji:)
Moj prvorodjenac je na sve revao tak, kupanje, rezanje noktica....sjecam se da smo ga kupali jednom u 10dana upravo jer je bio takav. A kad smo nokte rezali culo ga se 10ulica dalje, kao da mu netko crijeva na zivo vadi. Al ne pretjerujem. Da PTSP covjek dobije....poceo je bit normalan tek s 3-4god kad je vidio u brata (koji je tad bio beba) kako se normalno ponasati za takve stvari....mada za rezanje noktiju i dandanas stenje...a ima 9god. Ja dobim slom zivaca na to. Jer zbilja nije opravdano ni normalno.
Cure koje su 33+
Kad cete otvorit porodiljni?
Ja mislim popodne zvat soc gin da vidim jer ako sam dobro skontala za nas koje smo ja komplikacijama je 45dsna prije termina?
Violeta, znam taj osjecaj panike!! Ja jucer pred vecer prvi put da sam vidjela MACKA kako dahce... Bilo me strah da nije pojeo nesto krivo i da se slucajno nije otrovao..
Slabo je jucer jeo... Ali nista cudno koliko je vruce bilo... Paaaakaaaao na zemlji...
Ja sam sobu sredila... Obrisala prasinu... Usisala i oprala pod... I onda sam se sjetila MAMUKE kako je pisala da joj je vodenjak pukao dok je usisavala Sad odmaram OPET na terasi .. al bome sam se pocela znojiti unatoc tome sto je "rashladilo"...
U hodniku je 30°... Na terasi 28... Grozno Ali ajde.. barem nije 43° kao i jucer
Sortiraj odgovore
Najstariji