Postajem imuna na manipulaciju 'vidis ti imas nekog, ja nikog, nitko me ne zeli'
Prosetat. Pa nisam budala nicija.
Sjetila sam se
netko je pitao za PORODILJNI
bila ja jutros na hzzo odnit doznake
i pitala usput za porodiljni jer me za 10ak dana ceka to otvorit.
Rekla mi je iza 16.8.da dodjen donit doznake od bolovanja za (dio) 8.mj
i da AKO ZELIM mogu donit novu R1 listu (zadnje 3 place....ako su povoljnije da ce mi uzet u obzir, inace gledaju stari prosjek od prije bolovanja) ali i ne moram.
Da ce mi dat formulare da ispunim i bok
Znaci nije neki big deal
ovo tko je do kraja na komplikacijama
cure koje rade i nisu na bolovanju - to ne znam
žena-majka-carica:)
Sanjchi ne zali se on, al stavrno izgleda degutantno kad tako ispada na sve strane, bar meni. 😂 A kako sam doma uglavnom bez grudnjaka, nisam ni skuzila koliko su narasle tako da sam se sokirala kad sam probala badic. I meni su se vec sad objesile, ne znam sta ce tek biti nakon dojenja... A cula sam da je normalno da sad malo stanu s rastom jer onda naglo narastu opet kad dode mlijeko, kad rodimo. Moje su vec sad dobile strije, di bi da rastu stalno, cijelu trudnocu 😳😂
Sad se sjetih (serem kako ova kuka a gle mene), jucer se s tom fr dopisujem i javim da moram mirovat etc, a ona jos 'posoli' da mozda dijete nit ne zeli bit rodjeno (potaknuta mojim jaucima od prije kad smo razg o partnerima, inace moj dragi je mladji od mene, bilo je trzavica dosta i kako sam bila u braku pa mi, jelte, ne ide u zivotu...)
Da ne duljim. Al kako mi je spustila fino...i jos vuce iz mene kako sam u novoj obitelji, jel sam hepi i napisem da je to velik korak i prilagodba, a ona hoce detalje?
Napisala sam joj 'cut the shit, odoh se brinut o sebi i bebi a ti uzivaj na moru'
Ponavljam, kad sam lose ko da gusta, mozda zabrijav
https://dianatal.hr
Je li netko probao?
Prvi put cujem za to, ali ne bi tako nesto probala
Ja sam pitala Treca sreca...ja se joa vodim kao zaposlena, do 2. mj pa onda me ide to al nemam sta nosit liste kad nisam cijelu jednu placu dobila pa nemam (na dva puta sam dobila placu, dobila dio za zadnjih par dana u mj i dio za prvih 15 dana u mj i to je to) pa tako da cu ic na min onu naknadu sto je sada oko 2300 ak se ne varam? Zanimalo me jel to sjeda prije rodenja taj iznos, buduci otvaramo porodiljni, a to je porodiljna naknada ili do samog poroda ide oca naknada sto je sad na komplikacijama?
Kiki, i meni je to degutantno..pogotvo vidjet kod starijih zena kojima bas ne prilici😒
Yel, dobro si joj napisala!! 😊😁
Mrvica, prvi put cujem za taj gel...
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
..neki ljudi jednostavno nisu materijal za roditelje i zalosno jr na koji nacin postupaju s djecom (kao da su stvari ili neki trofeji)
…djeca su tu da ih volimo, mazimo i pazimo…😊
ovo prvo je živa istina. Nažalost, neki ljudi bi bili divni roditelji al im priroda ne dopušta:( a ima ih takvih da promisliš da bi radi takvih trebalo uvesti "dozvolu za dijete" kao što postoji za vožnju auta...božemeprosti
inače, s ovim drugim se NE bih složila.
Ovisi o kojoj dobi pričaš. Djeca dok su bebe naravno da ih (samo) maziš/paziš, ali kad ta beba postane dijete moraš razmišljat da će to jednog dana biti čovjek, kojem TI gradiš temelje...i onda nikako nisu tu da ih (samo) mazimo/pazimo nego da ih odgojimo u ljude na koje ćemo bit ponosni, koji će bit sposobni u životu za nešto, a ne bit razmažena derišta nesposobna za išta.
Sad možda zvučimkao oštrokondža ali to je realno roditeljstvo. Tko ima djecu stariju od 3-4god složit će se...
mrvice taj gel je već netko linkao/pitao....ja nisam probala.....a da postoje svakakva čuda dandanas kojamogu olakšat ženama to jest, samo ja ne bih bez nečijeg iskustva iz prve ruke.
Jedino šta sad mislim uzet su od PlanT kapi za dojenje i laktaciju......to mi pari dobra stvar, da ne bude problema, za svaki slučaj....mada nisam neke recenzije od prijateljica/poznanica čula, nego samo po webu, ali mislim da ne može štetit
e,
sanjchi za porodiljnu - meni nema logike da otvorim PORODILJNI dopust i primam naknadu za komplikacije....tako da očekujem iznos porodiljne naknade (dakle moju punu plaću koju inače zarađujem u firmi) za taj period 45dana prije termina, tj kad otvorim porodiljni.
Treca sreca, ne kažem ja ništa, ali znam kako se ponašala na početku, odnosno, od početka... Kad sam se ja njoj svakodnevno prestala javljati i njoj se prilagođavati i pitati ju: kad si free da idemo na piće ili da dođem na piće kod tebe? (da, ja sam TRČALA kod nje svaki put kad je rekla da je slobodna, tj. po 2-3 puta tjedno baš iz razloga što ZNAM da joj je bilo teško izdvojiti vrijeme za kafić ili slično s dvoje djece doma) onda su se stvari promijenile i javljanje se prorijedilo i onda se ona tu krenula javljati: ništa se ne javljaš...
Ne kažem da je lako imati djecu, ali s druge strane sam se ja osjećala k'o da ja trčim oko nje... A to nitko ne želi!
Sortiraj odgovore
Najstariji