rade trpiti sugavu bol 3-4 dana nakon zahvata nego svaki mjesec trpiti uzasne bolove i po 10 dana zbog upale mesa jer je izrastao van reda zubi skoro u kost celjusti😰
E tako je meni osmica gore lijevo. Nije imala mjesta u nizu pa je u kost urasla. Zato me pogotovo strah...nije to isto vadit kao npr dvojku....al meni je to izraslo do dvadesete pa vec odavma nemam problema s upalama mesa (kao DOK je rasla) nego me samo zeza sta se cesto kvari jer je nedostupna za ciscenje zbog tog cudnog polozaja.
žena-majka-carica:)
Kao i poslije orgazma...stvrdne se a nis ne boli😁
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
I_me lijepo sjedi i dirigiraj! Kakvo nosanje??
Kiki hahahahhaha😁
Uh gadno kad se ima problrma sa zubima...ja sam svoje rjesila (isla privatniku-moja socijalna zubarka me nazivcirala pa sam otisla privat) Sad bi mogla malo na kontrolu😁 da se ne ureknem..nemam problema za sad. Nadam se da ni necu imat😅
Ni ja se ne cujem svaki dan a frendicama.
….
I to je ok, svi radimo, neke imaju djecu, neke ne…jbg, nismo vise u srednjoj i vremena nemamo na pretek
Potpis na ovo!
Jedva s muzem stignem popricat svaki dan a zivimo skupa
zadnji put sam se svakodnevno druzila/kafenisala s frendicama pred 10god dok nisam imala djece.
A uz dvoje djece i posao, to spadne na 1x mjesecno..
Tu ne brojim kolegice nego ove iz srednje, faksa i ostalo
Glede zubi....ja sam do svoje prve trudnoce bila u zubara da se na prste pobrojat moze.
Jer se nisu kvarili i nije trebalo.
Iza prvog poroda sam zato u pol godine strajbala par tisuca na zubara (idem sve privatno, soc zubari su mi koma) i nastavilo se kroz naredne godine. Kao da je caklina postala manje kvalitetna, valjda zbog gubitka kalcija....ne znam....ali to je cinjenica.
Onda par godina nisam imala problema pa opet kasnije (iza drugog bebaca) sam neko vrijeme bila redovno u zubara i tako...valjda svaka trudnoca "uzme svoj danak"
Vidjet ceno sad nakon ove, a zadnjih 3god nisam imala neg 2 karijesa
Ja imam jrdnu poznanicu kojoj su zubi u trudnoci i poslije otisli skroz. Uzas jedan. Morala je radit nove zube. Toga me bilo strah..al da pokucam, za sad je ok
Ja isto ne primjecujem nikakve promjene na zubima, osim sto mi povremeno prilikom pranja zna krvarit meso ali to mi se dogalao i prije. A isto sam cula da odu zubi i zato treba uzimati dodatni kalcij ako se ne unosi dovoljno kroz hranu. Isto sam cula i za kosu da zna opadat nakon trudnoce. Meni je u trudnoci bolja nego ikad, cini mi se gusca i puno se manje masti nego inace.
I me, moraš odmarati!!! Ti kao i Sanjchi i Yel... Ne možete vi s vremena na vrijeme sjesti i gledati druge kako rade
Trbuh - svrde mi se kad se previše naprežem...
Viđanje s frendicama - jednom tjedno cca; ponekad i više... Ja njih ne želim gnjaviti jer sam samo ja free i znam da nije lako naći vremena... Ja inače isto ujutro ne smijem baš nigdje jer moram raditi po kući + skuhati ručak tako da sam free tek kasno poslije podne ili pred večer. Opet, skoro svaki dan se čujemo, pa makar to bilo: ej, ciao, radiš? Odmaraš? kako si? kad ćemo se vidjeti? (i tu krenu dogovori za slijedeću cugu )
Eto, stariji pas nam je završio u vet. stanici! Valjda je zbrisala radi tjeranja i netko ju je odnio tamo... i sada svekar ide po nju. Al' će dobiti lijepu kaznu!
ZUBARICA - ja ću kod svoje ići nakon poroda...
Već u 11. mjesecu imam pregled kod endokrinologice, ali će mi napraviti uvz štitnjače!
Slijedeći mjesec blizanci od frendice imaju rođendan. Pitala sam ju što želi rekla je da ne zna Dati ću joj pare jer je dala do znanja da će im kupiti bicikle, pa da vrati taj novac koji će potršiti... Koliko biste vi cca novaca dali?
Evo ja sam jutros ponovno radila OGTT i nije mi dobar nalaz
Moja ginekologica me poslala na predzadnjem pregledu prije mjesec dana i rekla da to obavim prije nego ode na godišnji pa sam išla usput kad sam provjeravala proteine u krvi. Tada su vrijednosti bile ok, ispod granice, a bila sam 21 tt.
Kad sam na zadnjem pregledu došla s nalazima, rekla je da je to ok, da ne moram ponavljati test i da mogu pojesti sladoled na moru
Razgovarajući s Belle, ona mi je rekla da je važno da se taj test radi 24-28. tt baš zato jer se tad najbolje vide vrijednosti i pravo stanje pa sam NA SVOJU INICIJATIVU otišla kod doktora na zamjeni i jutros ponovila test (26tt) i sad mi nije dobar nalaz.
Natašte 4.2
Nakon 1h 10,9
Nakon 2h 9,0
Najviše sam zapravo ljuta što je moja doktorica to uzela tako olako, a da nisam sama otišla, ne bi se otkrilo! Dakle moram biti sama svoj doktor!
malo me to potreslo, ali što je tu je, bolje da smo to otkrili pa ćemo držati pod kontrolom.
Inače uopće nisam jela slatko, možda jednom tjedno, voće jesam ali najviše jabuke. I zdravo se hranim, puno povrća, integralno, nemasno. Dobila sam do sada samo 2 kg tako da s prehranom i kilama očito nije povezano...
Idući tjedan u srijedu idem u Petrovu na GUK profil pa ćemo vidjeti jel baš gestacijski ili samo intolerancija glukoze
Do tada pazim na prehranu, izbjegavam slatko i bijelo brašno u potpunosti.
Ako imate koji savjet za prehranu, slobodno podijelite...
Sortiraj odgovore
Najstariji