Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    26. Srpanj 2017. 08:53

Jutro cure! Ja ne da se ne bojim ginekologa nego evo ne mogu docekat vise taj pregled! Jos samo par dana, u pon idem, ali ovo je kao vjecnost! I jos sam narucena tek navecer jer radi popodne, a bit ce ludnica nakon go. Joj jedva cekam da ga vidim ❤️
    Yel samo polako i bit ce sve ok, ja doduse imam te kontrakcije vec dosta dugo i cak je u pocetku bio period kad su mi govorili da nema sanse da je to, ali osjecaj je isti pa mislim da su bile i prije. Ali hvala Bogu sve ok, nisu utjecale na otvaranje ili bilo sto lose. Ali svakako treba mirovati kad se pojave jer su direktno vezane uz napor. 
    Uglavom, moji se dani svode na odbrojavanje do pregleda.. 😬

26. Srpanj 2017. 09:13

Blago se tebi Kiki, brzo ce i to...ja imam jos mj dana. Al mislim da cu u medivremenu smugnut kod ove dokice sto ga mijenja😅 
    E cure: otvaranje porodiljnog? Kako to funkcionira? Mislim, imam jos dosta vremena al zanima mr..ima vas sad koje cete ovih dana to obavljat pa ono...i za naknadu, kak funkcionira naknada za tih 45 dana prije? Jel ova min tj. ko do sad ili se ide na onu visu sto se dobiva kad rodimo?

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• Dena1009
    26. Srpanj 2017. 09:28

Kod mene isto ta nelagoda kod okretanja, to mi je normalno s obzirom na trbuh, pa nisam to ni shvatila kao bol.

Kod prvog ginekologa mi je bilo katastrofa, bolno i neugodno, poslije sam shvatila da je problem u njemu jer je takova osoba da se nebi mogla sa njim opustit ni da pijemo kavu u gradu, a kamoli kad sirim noge na stolici 😣
    Za drugog su svi govorili najgore (za ponasanje), al sam se prebacila jer je bio jedini slobodan u mom kraju i nisam pozalila, meni je covjek bio bas ok, jedino me smetala sestra koja je uvijek stajala u ordinaciji kod pregleda.
    A treca je doktorica koja mi vodi trudnocu. Malo sam bila skepticna kako cu se osjecati pred zenom, al eto skroz sam se opustila i sa njom mi je ok, njezna je i pazljiva i kod pregleda sestre ne ulaze u ordinaciju. 

A za broj djece nemamo dogovor, nismo ga ni za prvo imali, mi se vodimo za onom "nikad ne reci nikad". Al definitivno cemo pricekat nakon prvog (ako se ne zalomi😉) da vidimo kako cemo se snaci.

Mislim da za djecu treba imat, kao prvo zivaca i volje, a kao drugo sredstva. Strasno mi je vidjet roditelje sa vise djece za koje se vidi da jedva vladaju sa jednim. Tj. znam neke mame koje su sa jednim djetetom vec bile živcane 24/7 pa su isle dalje. Normalno je da ti okinu živac i da moras imati puno strpljenja u rezervi, al kad vidis da ni sa jednim ne izlazis na kraj, a ides na 2., 3., 4.....mozda nisam iskusna al za sad tako razmisljam.

Bas me zanimaju komentari iskusnih mama 🙂

url=https://lilypie.com]

• sretna
    26. Srpanj 2017. 09:39

Suncokretica

sretna

Suncokreticavec se pisalo o vaginalnim probioticima 😄 ja preventivno koristim linex lady, svaku vecer jednu kapsulu po preporuci gin.

Nisam vidjela, tko bi ovdje sve pohvatao, previše se piše
    Hvala na savjetu! Ti vjerojatno koristiš oralne tablete, a ne vaginalete? Zbog kupanja bi to bilo bolje?

Ne, bas vaginalne koristim. U obliku kapsule su. Rekao je da su te bolje od oralnih. Inace u uutstvima oise kao 2 na dan, ali kaze da je dovoljna jedna navecer prije spavanja, posto je to samo preventivno

barbs
    26. Srpanj 2017. 09:39

Jutrooo, curke! 
    Eto, Violeta, nemoj se pilati oko "frendice". Nema potrebe... Nastavi ju ignorirati i kad bude bila spremna popričati s tobom neka ti se javi i onda joj kažeš sve što misliš.
    Tema - djeca: Znači, muž bi najrađe krenuo na još jedno nakon ovoga, pa sam mu rekla da ne dolazi u obzir jer ja želim krenuti na stažiranje. Tim dečkima je bome lako bacati bombe i npr htjeti još djece. Moj muž ima stalan posao. Ja sam na ničemo. Voljela bih krenuti i raditi nešto u strudi. Ako budem imala sreće i ako se uspijem uvaliti preko veze u pvt vrtič iza naše kuće, super, ako ne, idemo dalje. Inače, troje djece max želimo i on i ja, ali sada, vidjet ćemo što se financija tiče... Kako je i Treca sreca rekla, dijete košta 
    Kiki, JOŠ MAAAAALOOOO i pregled!  Dobro si ti to još i izdržala! 
    Ginekolozi, ne sjećam se kad sam prvi put išla ginekologu, ali prva koju sam imala je bila grozna. Em je bila gruba em ta žena ne bi ništa konkretno s tobom pričala em bi me za rutinski pregled naručivala svake 2g. Kad sam ostala trudna, ništa mi nije htjela reći... Ja sam iz nje morala izvlačiti sve: što smijem, što ne smije, itd itd itd i - nije mi dala prvu uvz slikicu jer "trebala sam to pitati na vrijeme", kao da mi eto, to nije prva trudnoća.... I uz to, dvije frendice su vodile kod nje trudnoću. Ovoj jednoj nije vidjela da je gubila plodnu vodu. Primijetila je to kad je već bilo prekasno. A druga je, zapravo, vodila u bolnici trudnoću jer joj je biser od ginekologice, bez da ju pregleda (po pričama med.sestre) dala uputnicu za bolnicu za kiretažu. Frendica došla radi bolova u trbuhu (nije znala da je trudna). Uglavnom, drago mi je što imam vezu (sestrična od svekra je medicinska sestra i to JAKO poznata u Puli) i da me uspjela prebaciti kod drugog ginekologa, odnosno, kod ginekologa koji rade u bolnici, pa ja mogu birati kod koga ću. 

kleaiva
    26. Srpanj 2017. 09:40

Curke evo i mene...kako sam dosla doma spavam ko top na svom madracu😂 Nocas nam je bilo hladno bas pa sam i poplun nabacila😂
    Sto se tice zivaca oko djece...prvo ti ih najvise pojede a s drugim smirujes strasti😂 Sad imam vise zivaca nego s prvim...covjek shvati da se zivcira zbog nekih prolaznih faza😂
    Sto se tice sredstava...stvarno je istina ono kud jedno tu i dvoje troje...sto se tice hrane, potrepstina i tako stvarno je najveci trosak npr. vrtic i to...mislim to govorim za ljude koji radei imaju neku normalnu placu. Cim he netko nezaposlen stvar se komplicira. 

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

kleaiva
    26. Srpanj 2017. 09:43

E da...zaboravih jucer napisati da mi je zubarka dala uputnice za vadenje umnjaka jer mi se vec 3. put u teudnoci uzasno upalilo meso...zub je izrasao totalno izvan zubnog reda u meso i vec godinama me muce te upale barem 3 puta godisnje...sad u 5 mj. vec tri puta i svaki put se patim jer odbijem antibiotik. Ugl. rekla mi je da si to rijesim jer smijem anesteziju lokalnu neku bez adrenalina i da cak smijem i na rendgen ako ne nadem svoju staru sliku ortopana. Zanima me jel netko imao slicno iskustvo? Opcenito me strah samo rendgena...za anesteziju znam da smijem.

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

• sretna
    26. Srpanj 2017. 09:44

Ja jos uvijek spavam bez problema, ne trebaju mi nikakvi jastuci da se podbocim i cesto soavam na ledima, uglavnom spavam onako kako mi pase.
    Sto se tice broja djece, mm je uvijek bio za troje, ja sam nakon L rekla nikad vise 😂 zahtjrvno dijete 😄 ali sam se predomislila 😊 cak i ja sad naginjem za trecim. Vidjrt cemo kako ce biti sada s drugim 😄

Kiki156
    26. Srpanj 2017. 09:44

Sanjchi razumijem te skorz...meni ce evo biti punih 6 tjedana od pregleda. Sve je bilo ok na prva 4, ali valjda psihicki cim je prosao taj "redovni" period ja sam pocela ludit 😂 Sad sto je blize pregled to sam ja nervoznija! Moj ti je savjet da se ne mucis ako te ulovi panika kao mene, radije skrati na pola pa odi kod druge doktorice nego da se ovako rostiljas od nervoze kao ja. 
    Za djecu mi bi voljeli imati jos djece, ali nismo odredili tocan broj. Nadam se da nas mali nece obeshabrit jer oboje volimo djecu i voljeli bi imati veliku obitelj. Mi sada mislimo da nam uopce nece biti neki ogromni problem imati dijete, mene tu i tamo ulovi mala panikica ali muz je skorz skuliran (a obicno muski panicare). Uglavnom se radujemo svim lijepim trenucima i promjenama koje nas cekaju  😊

barbs
    26. Srpanj 2017. 09:45

KleaIva, potpisujem što si napisala. 
    Djecu je lako praviti, ali uzdržavati nije, pogotovo ako jedan od roditelja nema posao. To je grozno, a to sebi ne želim dozvoliti. I ova trudnoća mi je "poremetila" planove. Da se razumijem presretna sam, ali teško mi je što nemam svoju zaradu... Primat ću porodiljni i srećom, sjesti će mi na račun na jesen stambena štednja, ali od trećeg mjeseca (zadnji put kad sam primila studentsku plaču) ne primam nikakve novce. I teško mi je. Teško mi je jer unatoč tome što sam u braku ne želim muža pitati novce koje mi on bez problema da. Teško mi je jer SAMA ne mogu benzin staviti. Teško mi je jer moram njega pitati novce za večeru sa frendicama i onda me još hvata grižnja savjest da trošim "bez veze", tako da...
    Za drugo ili treće ili četvrto (aahahhaha) dijete ćemo SIGURNO pričekati jer želim završiti staž i NAPOKON krenuti tražiti posao u struci. Godine su malo zeznute jer kad dijete bude napunilo godinu dana falit će mi još oko 3 mj do 28.g tako da je DOSTA HITNO da jako brzo budem primljena na staž jer oni koji napune 29.g nemaju mogućnost ga odraditi. Odnosno, imaju, ali za NULA KUNIĆA... Ovako bih, ako ništa drugo, mogla primati 2600 kn... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.