Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    02. Travanj 2017. 14:06

Dorja po terminu u biti spadaš u Ljetne još...ali ako ćeš pisati s nama - dobrodošla!
    O tim kolicima prvi put čujem, neka nova marka?

Prehrana -  inače jedem natprosječno zdravo (ono tipa nisam fanatik, ali kad pogledam ljude/kolege/poznanike oko sebe spadam u 2-3% njih koji najviše pažnje obraćaju na to šta unose u sebe, da je što više voća povrća mesa i izvornih namirnica a što manje ostalih stvari) pa nisam imala potrebu mijenjati prehranu nabolje. Osim što sam po preporuci nutricionista s nekih 2mj trudnoće uvela pir (a dotad sam bila na strogo bezglutenskoj prirodnoj prehrani, radi Hašimota) jer sam se željela malo uhranit. I uspjela sam u tom....dobivam dosta na težini.
    I jedem dosta puta dnevno (ali i inače samo uvijek po cijele dane nešto grickala, nikad mi nije bilo jasno kako neki ljudi (dosta mojih kolega) izdrže do 17h na kavama i slatkišima a onda tek doma jedu konkretno, kuhano....ja nikad ne preskačem glavne obroke, a izmedju par puta "prožvačem" nešto sitno...)

žena-majka-carica:)

wanttobemom
    02. Travanj 2017. 14:35

Pitam iz razloga što osjećam da bi trebala možda više puta gricnuti nesti . Kao da mi organizam sada traži više. Inače sam jedna od onih koji ujutro odmah po buđenju ne mogu niša jesti pogotovo sada kad mi bude mučno jedem na poslu tek oko podne. Sljedeći put jedem oko 17 kad dođem doma i to je to eventualno ako kasnije jos nesto uzmem keksic islicno. Pijem jako puno vode tijekom dana ali jesti ne mogu puno pa me brine to :/

barbs
    02. Travanj 2017. 16:41

Prehranu nisam promijenila i jedem svaka 2-3 sata. Traži me, pa se protiv toga ne mogu boriti  U prva tri mjeseca sam bila non stop gladna. Sada su se obroci smanjili... A možda i ovisi o tome što ujutro doručkujem i koliko me to zasiti. 

wanttobemom
    02. Travanj 2017. 17:00

Ja sam primjetila i da mi se okus promjenio ono kuham rucak npr ne mogu skontat jel dovoljno slano 

Aurora1611
    02. Travanj 2017. 17:23

Hahaha koliko ste kila dobile do sada? Ja se najedem i malo legnem za pola sata opet gladna u tri mjeseca sam dobila 2 i pol kg a sad 12 opet idem na pregled mislim da sam dobila jos sigurno s tim da su mi se grudi jako povecale 😊

babylove28
    02. Travanj 2017. 17:28

17 tj i +3 kg
    Doktor prigovara

Aurora1611
    02. Travanj 2017. 17:49

Tak sam skoro i ja i ginekologica nije nista prigovarala, s tim da sam imala mucnine ali samo navecer .. sta ti je rekao da pazis malo ili?

barbs
    02. Travanj 2017. 18:18

Ja sam bila 11tj i +2kg sam bila i ništa mi nije rekao... Kako onda tebi kad si dobila u 17tj +3??? 

Aurora1611
    02. Travanj 2017. 18:45

To i mene bas cudi, mislim da to nije pretjerano zene koje nemaju mucnine vjerujem da jedu vise nego one koje imaju pa se uspiju i udebljati, a znam puno trudnica koje su se udebljale oko 20+ kg do kraja trudnoce .. mislim da kilaza i nije toliko vazna normalno ne treba pretjerivati ali zasto nebi fino papale 😂

• qlara123
    02. Travanj 2017. 19:17

Pozdrav svima, ja sam dosta neiskusna i mlada pa sam se odlučila Vama iskusnijima obratiti za pomoć. Ja nisam trudna tj. bar se nadam da nisam, ali mi treba par odgovora. Imala sam jedan odnos 30.12. sa prekinutim snošajem i to mi je bio 7. dan ciklusa, no ja sam nakon toga zbog prevelikog straha od trudnoće umislila da sam trudna, posebno nakon što mi je mesnstruacija došla nakon 32 dana (a obično su mi ciklusi 26/27) i što nije bila jako obilna kao inače. Zbog toga sam radila nekoliko testova, svi negativni, vadila betu nakon te menstruacije (32 dana od tog jedinog odnosa), rezultat je bio <0.100, referentni interval 0-4 i bila sam na UZV gdje je doktorica rekla da je sluznica maternice tanka kako treba biti. Tada sam malo smirila svoje strahove. U 2. mjesecu sam dobila nakon 17 dana, a u 3. nakon 25, no tada se ponovo vraća moj strah da sam trudna jer su te menstruacije opet bile malo slabije (da ne bude zabune, one su trajale 5 dana, bilo je dosta krvi i ugrušaka, ali ne onako jako i obilno kako sam ja navikla). Nakon te menstruacije odlazim ponovo na pregled (to je bilo već 10 tjedana od odnosa) gdje je doktorica rekla da trudnoće nema, ali da imam cistu na desnom jajniku. No, ja nisam imala mira jer mi je donji dio stomaka postao napuhnut i stalno imam neke blage grčeve pa sam opet vadila beta hcg (to je bilo već nekih 12 tjedana od odnosa) rezultat <0.100, referentni interval 0-4. Sad sam zabrinuta jer mi je već 29. dan ciklusa, a jos nisam dobila i prije 2 dana sam primjetila gusti iscjedak sličan ovulacijskom pa se opet javio strah i opet sam radila neke testove i negativni su. Jel postoji šansa da sam trudna pored 2 negativna nalaza beta hcg, puno negativnih testova i doktorica ništa nije vidjela na UZV? Može li beta uopće pogriješiti, a pogotovo 2 puta? Možda su moja pitanja vama glupa i neosnovana, ali mene strah ubija. Imam još par pitanja u vezi ciste, može li ona prouzročiti kašnjenje menstruacije i promjene ciklusa i može li pomaknuti ovulaciju pa da mi je ovaj iscjedak tek sada označio ovulaciju? I znate li neki način da potaknem menstruaciju? Oprostite na podužem postu i ako nije vezano za vaše teme, ali ja ne znam kome drugom da se obratim pa se nadam da ćete mi moći pomoći. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.