Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    12. Srpanj 2017. 16:26

GaLu

Natasha, tu gdje ja zivim rade test da iz majcine krvi rade neku analizu iz koje se vidi rh faktor djeteta. Raspitaj se sigurno bi i u Hr bilo moguce. Ja sam isto rh -, a i beba, tako da ne postoji mogucnost razvijanja antitijela ako je i beba -. Cisto nesto sto je dobro znati.

U nas se rade testovi imunizacije takozvani.
    Znaci iz majcine krvi vade se i gleda kolicina antitijela.
    Ako su ispod neke granice, sve okej.
    Da ih detektiraju, onda frka (to bi znacilo da je beba rh+ pa da rh negativna mama stvara antitijela na bebine eritrocite sto ugrozava bebu) i valjda ti daju nesto.
    Ja sam rh- i nakon oba poroda dobila sam tu neku profilaksu kakolisekazenemampojma ugl cjepivo -  da se umanji opasnost (jer svaki sljedeci kontakt rh- majke na plod koji je mozda rh+ je sve agresivnija....princip imuniteta jelte...)
    Sad u ovoj T sam samo jednom radila testove, drugi sam put trebala pred 10ak dana ali me sestra kid soc gin zafrkavala s uputnicama...tako da kasnim:/
    Mogu se samo nadat da je  sve okej.

žena-majka-carica:)

panica
    12. Srpanj 2017. 16:46

Kiki156

Tea cure su ti vec sve napisale, nadam se da ce se sve stabilizirati, a najvaznije je da je bebica dobro ❤️
    Marijana hvala na videu, koristan je za nas koje nikad nismo dojile. Ali kad vidim kako stiscu bradavicu da iscjede mlijeko jaoooo jedva sam to gledala. Meni su i inace bradavice osjetljive na dodir i smeta mi kad ih se dira, jednostavno mi je osjecaj preintenzivan i nije mi ugodan. Jezim se od pomisli da ih onako stiscem. Iako sam primjetila da su mi sada u trudnoci manje osjetljive od kad su se bradavice povecale. Ima li netko slican problem s osjetljivoscu? Bojim se da ce mi biti neugodno kad cu dojit bebu, mislim neugodan osjecaj dok sise. Valjda cu se naviknuti na to….

Ja imam isti problem, ali sam nasla na jednom forumu curku s istim problemom koji je nestao kad je pocela dojiti, pa me to utjesilo. Samo se moramo nauciti pravilno dojiti od pocetka.

IvanaIvica
    12. Srpanj 2017. 16:47

Blago meni šta sam grupa 0+...da sam negativna morala bi ići još na dodatne pretrage kao i vi sa negativnima 🤔
    Šta se tiče epiduralne ja je osobno nebi htjela..nisam bas cula ljepe stvari o tome..i još da me pikaju u kičmu..rade ću stisnuti malo zube nego da sama sebi stvaram još rizik dodatni...a mame koje nemaju strah od toga svaka vam čast...😉

IvanaIvica
    12. Srpanj 2017. 16:49

Ja imam osjetljive bradavice..i sad su još duplo veće nego šta su bile..imam osjećaj da nekad neka tekućina iz njih ide...jel to moguće u 26tt?

• Natasha555
    12. Srpanj 2017. 16:49

Meni su u petak rekli da je nalaz gotov pa se nadam da sve bude okej! MM nezna koja je krvna grupa, kad je bilo davanje krvi zadnje bio na putu. 

• Natasha555
    12. Srpanj 2017. 17:01

Ta epi neću reći ni da hoću ni da neću,  čula sam puno žena koje su rekle da neće pa ju na kraju tražile 

Sto prirodnije je svakak najbolje

Suncokretica
    12. Srpanj 2017. 17:02

Što mislite o onom malo ručnom aspiratoru?
    Isplati li se to kupiti ili bi valjalo da bude električni?
    Mislili smo uzeti ovaj komplet a on u sebi ima taj ručni aspirator:

12. Srpanj 2017. 17:05

Ajmeeee vruceee mi jeeeeeee.....😖 imam osjecaj da se topim...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• Natasha555
    12. Srpanj 2017. 17:14

Suncokretica

Što mislite o onom malo ručnom aspiratoru?
    Isplati li se to kupiti ili bi valjalo da bude električni?
    Mislili smo uzeti ovaj komplet a on u sebi ima taj ručni aspirator:

Meni svi rekli da je najbolji onaj kaj ide na usisavač,  svi koje znam ga koriste

treca_sreca
    12. Srpanj 2017. 17:24

Ta rucna pumpica je za nista.....ja kupila s prvim sinom chicco i to ne moze apsolutno nista da uradi.
    Kad im se zacepi nosic, dooobro nakapat fizioloske da razmeksa i razvodni sluz u nosu, pa onda spojit na usisavac....preko nosnog aspiratora npr arianna tak se moj zvao a ima slicnih sad pod drugim imenom di hoces. Cak u mullera sam vidila.
    Zvuci grozno ali cijev je duuuuga i uska i to onda nema veze s potlakom kojim usisavac inace vuce. Probaj sebi prvo pa ces vidjet...

žena-majka-carica:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.