Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    koala988
    14. Studeni 2016. 16:41

Antartika meni u trudnoci nije nista curilo. nije niti kad sam rodila. prvih 3-4 dana kao da nije bilo ni kolostruma, a 5-6 dan mi se skoro upalile jer mlijeko nije izlazilo zbog zacapljenoh kanalica. nakon toga sam je staaalno stavljala na sike jer je trazila i evo nakon gotovo dva mjeseca dojimo sasvim normalno. ovo ti pricam da se ne obeshrabris i ne odustanes od dojenja misleci da nemas mlijeka. e da, curka mi je prva dva tjedna dobila svega 200grama, a nakon toga (treci tjedan kada je stigao skok) pocela naglo dobivati. sad smo presli 5kg. samo hrabro i nemoj slusati druge ako ti budu govorili da nemas mlijeka i da das bocicu. bocicu daj bas kad vidis da ti je sve posisala a trazi jos. eto, nadam se da ce ovi moji savjeti iz vlastitog iskustva biti od pomoci.
    Frabe ti i ne mozes imati masnih naslaga s obzirom na kolicinu posla koju dnevno obavis 😁
    Cure, dobro se vi stignete izdajati. ja nekako nemam obicaj, a i uvijek se bojim da ce mi faliti u sikama iza toga ako mala bude trazila, a po noci mi se ne da izdajati jer ionako malo spavamo.
    Ivek nasmijalo me ovo s medom i limunom 😂😂😂 bitno da ti muz zba reagirati u takvim situacijama kao i kod jazmajec. 
    Nama sveki dolazi sutra popodne u posjetu. e da, to za nosanje. azem se s diddy. ja je ne nosim ako je sve u redu, ako je mirna i ne place i ne volim niti da nam drugi nosaju bezveze. sveki je voli nosati po cilo popodne a ja uvijek kazem da je spusti kad ne trazi da je se nosa. a kad je nesto muci, nosala bi je po cijeli dan ako treba.

minnie25
    14. Studeni 2016. 17:07

Crna191, tih 100 ml ti je za obje. S time da sam to izvukla nekih pola sata iza podoja. Sve sto pises ti spada pod normalno, pa cak i 20 ml iza podoja jer on ih isprazni. 
    A sad se namjerno izdajam jednom dnevno i dajem na bocicu, samo da steknem dojam koliko njemu mlijeka treba za jedan obrok i zapisujem si u aplikaciju. Cisto da kad idemo negdje mogu unaprijed isplanirati koju kolicinu moram izdojiti. Zasad mi po obroku pojede izmedu 70 i 100 ml. 

Ivek2207, da dati med maloj bebi. Joj joj... To ja najopasnija namirnica. Isprintaj joj informacije o botulizmu, neka zna. Eto zenske moje, toga se ja bojim. Super je dok sam ja u blizini. Ali zamislite tako ostavite na cuvanje dijete pa se one krenu praviti pametne? Uf.... Ne zelim ni pomisliti. 
    Sva sreca, moja sveki je super upucena, mlada zena s kojom imam super odnos i mislimo isto o svemu. 

Tala, iste probleme imamo zadnja dva dana. Bol kao da tisucu malih iglica probada bradavicu. Nocas sam namjestila izdajalicu na najjace i izdajala se dokle god se nisu otcepili i iza toga sam njega stavila jos na cicu da poteze. Ali danas me opet boli. Mozda nisam sve uspjela otcepiti. Ako nades neko rjesenje javi molim te jer se bojim sa iglom otcepiti kanalice. 

Antartika, ne brini previse. Mlijeko ce ti doci iza poroda, samo cim vise neka bebac bude na cicama kad rodis. 

Nama je nosic zastropan   Ne znam kako mi se uspio prehladiti kad grijemo ko blesavi...

• luckyme
    14. Studeni 2016. 17:40

JaZmajac, bebolino je roden 19.10, mislim kad i tvoj  Znam kak ti je sa sveki, moja je ok, ali opet ima neki komentar,a vise ce reci mm...ona je u prizemlju,ali kad dode,a on place onda odmah kao zato place,ja sam kriva...
    Tala i ostale curke,ja imam problema sa jednom dojkom, boli do bola, iznutra prema bradavici, a nemam kvrge...izdajam mu obicno noci...ali jako malo jer je patronazna rekla samo onoliko da se dojka olaksa jer sto vise izdajam i on sisa vise ce se stvarati...ponuda,potraznja... tako da ih ja ne praznim do kraja dok on posisa... cvorice nemam,ali dojka uzasno boli i ovako i na dodir...naravno da me strah mastitisa. Mislite da se trebam do kraja izdojiti?
    Danas nema grceve,ali je strasno nervozan,prijepodne je spavao pola sata, popodne 1,5h...i sad 1h...samo place,place, nosim ovako, onako...sisa, ljuljuskanje ...ali slabo pomaze, iscrpio me od pola 5 ujutro...

Frabe
    14. Studeni 2016. 17:49

Buahajaha rekoh da je zaspa???  E pa to bjese varka a slatko cu pojest dici nesto i prosut vanili secer po postelji da se privarin jer mi je stalno u krilu.Bice on tako slavi sta mu je misec dana!

Diddy
    14. Studeni 2016. 18:29

Meni je mlijeko stiglo tek 5 dan od poroda i to na način da sam odmah zakurila. Pomogla mi je masaža za koju je bio zadužen muž, nema šanse da bi mogla sama, kupus (al ozbiljno, samo sam bradavice zaštitila blazinicom) i Syntocinon sprej koji otvara kanaliće. I sad se izdajam, nemam nešto puno mlijeka al bolje išta nego ništa 😆

tala
    14. Studeni 2016. 18:30

hvala, maya : )))

curke, nemam nikakvo rjesenje za cicke. ja sam cvitu danas stavljala vise puta na nju i masirala i izdojila i jos uvijek boli. jos cu pokusati s toplim oblozima. tocno osjetim pod prstima te okruglice.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

• Maya20
    14. Studeni 2016. 18:34

Luckyme, mene od sub boljela desna dojka, danas tek olaksanje... iako jos malo osjetim kad nezgodno povuce..
    ja sam stavljala topli oblog prije dojenja, masirala bocom punom kipuce vode, pa maslinovo ulje na bradavice, topli rucnik i onda izdajala poslije dojenja (do kraja).. i danas olaksanje konacno.. 
    Citala sam da upale traju cca 48h.. probaj se izdojiti, od par puta ti se nebi smjela poremetiti ponuda/potraznja.. 

Netko je pitao za izdajanje.. ja izdajam istovremeno kad dojim- na jednoj cicki beba a na drugoj izdajalica 😂😂

I moja danas turbo nervozna i placljiva i kenjkava i nista ne spava..bas mi kuma rekla da je moguce da je zbog ovog "super mjeseca" da bebe i djeca jako reagiraju na takve stvari.. tko ce ga znati..

• Maya20
    14. Studeni 2016. 18:34

Luckyme, mene od sub boljela desna dojka, danas tek olaksanje... iako jos malo osjetim kad nezgodno povuce..
    ja sam stavljala topli oblog prije dojenja, masirala bocom punom kipuce vode, pa maslinovo ulje na bradavice, topli rucnik i onda izdajala poslije dojenja (do kraja).. i danas olaksanje konacno.. 
    Citala sam da upale traju cca 48h.. probaj se izdojiti, od par puta ti se nebi smjela poremetiti ponuda/potraznja.. 

Netko je pitao za izdajanje.. ja izdajam istovremeno kad dojim- na jednoj cicki beba a na drugoj izdajalica 😂😂

I moja danas turbo nervozna i placljiva i kenjkava i nista ne spava..bas mi kuma rekla da je moguce da je zbog ovog "super mjeseca" da bebe i djeca jako reagiraju na takve stvari.. tko ce ga znati..

Jado
    14. Studeni 2016. 18:43

Luckyme ne samo da dijele isti datum rodjenja nego ocito i danasnje raspolozenje 😂
    Iscrpila me posve. Spavala je doduse skoro do 8 ali od onda ajme majko mila...nece sama spavati, cim ju spustim plac na najjace luda skroz. A na meni se onesvijesti doslovce. Spustim ju i opet plac. Uzmem mirna kao bubica. Uspjela sam ju u 15.30 nahraniti, zaspala je pored mene, eto plac za 45' kao luda. Uzmem ju, zaspi i onda sam ju u kolica i malo vozala i eto jos spava. Sad ce se buditi za jesti ali sam se ta 2 sata preporodila eto. 
    Nisam isla spavati jer sam mislila da nece potrajati a sad mi zao. No ajde izdrzati cu nekako samo se nadam da ce po noci opet spavati jer se iscrpila danas. Isto nisu grceki bili. Samo jedna faza od 20 min kad je kakala i prdila kao luda....
    Minnie znam ja da bude ona gluposti sa hranom izvadjala. Vec vidim nece rucak ali ajde da baka coksu ili slaju....a ovako malu ju radi tih pametnih izjava nece dobiti nema sanse eto.
    A nije ni da se trga da ju cuva 😂
    Ma nosic moze biti zastopan bez obzira na grijanje. Mozda bas od suhoh zraka. Jel pazite da imate ovlazivac ili one zdjelice sa vodom?
    Frabe ma ajde. Dosta si napravila. Biti ce sutra slatkoga. Pustiti ce te mali malo...

• luckyme
    14. Studeni 2016. 18:54

Ali ja ne osjetim kvrzice, nego me samo boli od pazuha,znaci bocno i ispod dojke...ali kvrzica nema i mislim da nije zacepljena jer mlijeko curi samo,npr kak dugo ne sisa, a ona je puna i napeta sama se otpusti i sva budem mokra po majci iako ima jastucic...nije mi jasna ta bol...od cega?
    Meni je patronazna rekla izdojiti samo toliko da osjetim olaksanje jer inace cu poticati proizvodnju...
    Sad sam sva zbunjena jer vidim da se vi sve izdajate poslije podoja do kraja...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.