bolnice poticu dojenje lezecki zbog mame, ne bebe. tako se maternica bolje i brze steze sto ubrzava oporavak nakon poroda.
bila nam je patronazna i napokon smo nadoknadili sve! sad smo na 3490 tj. 50 grama vise nego na porodu. svejedno, buđenje svaka tri sata i hranjenje idu dalje.
danas smo bili u maticnom i dobili papire! ajme, koji osjecaj vidjeti ime svoje bebice na sluzbenom dokumentu!
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Crocandy, još jednom čestitike!! joj, užasna su im pravila, znaaam! meni je bilo totalno kontradiktorno jer su mi je na postintezivnoj nosili na dojenje i učili me dojiti sjedećki, a kad sam došla na odjel babinjača- zabranjeno sjedećki dojenje! Iskreno, ja sam je svejedno dojila sjedećki, tako je jedino htjela papati.. okrenula sam leđa vratima i ako je netko uletio- pravila sam se da je dižem na podriganec :D :D :D a po noći sam je bez beda tako dojila! i to je bila prva noć da je uspjela cijelu noć provesti uz mene bez suza! jednom su me ulovili, malo me pošpotali i to je to.. pravila sam se bedasta i jedva čekala doma doći!
i onda smo se doma dojile kako nam je pasalo, a tek nakon nekih 10ak dana smo svladale dojenje ležećki...
tako da se ne brini, doma ćete vi uloviti svoj ritam i sve će biti lakše! :-D
Babymum, čestitke na curki.
Danas bila na kontroli. Radili ctg, uzv i vaginalni. Otvorena sam jedan prst i sve ide kako treba. Plodne vode ima dosta,a bebač je 3500. Kontrola za tjedan dana.
Ej vi.. krenen se ja danas izdojit nakon par dana da vidin sta se to u prijama skriva kad ono jedva 50 iz obe!Pa se ne triban mislit sta dite nakon sta ih poteze makne bocu u sekund iza.Ocito nisam mljekarica uz sav trud i treci put al dobro,idemo dalje.Danas je isto cilo jutro bia budan i evo sad zatvoria oci al nije onako grintav i da jede ko zadnja dva tri dana tako da mislin da je bas skolski odradjiva skok (virujte da je skok dojenoj dici lakse udovoljit jer se ja nisan mogla cudom nacudit koliko je on boca pojea i koliku militrazu).
Promatran ga danas i on bas zvirka,sve prati pa se mislin i nikako se sitit kad san viper pocela koristit starijoj dici jer bi ga bas malo legla tako pa da ima sve pod nadzorom covik.(Onu teoriju medicine da ne vide do misec dana nek obise macku o rep,on tocno fiksira izvor zvuka ili govornika-pogotovo bracu!Smisno mi je kad stariji u glas pokusavaju privuc njegovu paznju pa on zakoluta okama i onda ih ja uvjeravan da koluta jetr su dosadni 😂.)
Sad san legla kraj njega i mir,ostatak u skoli/vrticu/na poslu a nas dvoje soliramo.
Vanka je jopet sve sivo i bljak al aj ni me izlazimo jos pa me ne dira puno,mada ne volim juzinu jer ni ona ne voli mene.(Nekoc san se cudila ekipi 60+ kad su navjestali promjenu vrimena po kostima a bome ja sa skoro po manje,bez da vidin na ponistru sta je vanka,cin se probudin na juzinu znan sta je).
Pisete sve da gustate kad su muzevi doma i ja kad nekad to kazen nekome se cudi.A meni nista lipse od toga!Ma i kad sa idna na njega i kad bi ga u top tila stavit prikacila bi na njega bumerang samo da se sta prije vrati kad ga ispalin. 💕 (a sta ne volim ova rozasta srca al da docaran romantiku i tako to).
Hanibani cestitam na Mii i sve najlipse vam zelim!
A propo dojenja lezecki/sjedecki/stojecki-ja nisan ni pokusavala nego lezeci i u bolnici i doma.Jbg,nisan talent a nisu ni prije neke da se mogu razbacat s njima u raznim polozajima.Al znan da bolnica kaze u horizontali zbog sigurnosti.U lezecem im je najmanji rizik da ce beba past ako rodilja zaspe za vrime podoja (tako rekose sad mojoj cimerici).Iz istog razloga upozoravaju da beba spava u kreveticu i ako je mama i minja da to radi dok je beba u svom krevetu.
Kad smo kod minjanja;ako se u snu iznuzdi ne minjan ga dok ne procjenin da ce se svakako sam skoro budit za jest.
Neznalice super za pregled!
Maya bas lijepo da si se javila! Drago mi je da vam lijepo ide i da ste zavrsile sa ozloglasenim grcekima. Koliko su trajali? Vidim sve smo u uredjivanjima stana/kuce.
E to sam mislila pitati da li bebe bas budite ciljano radi mijenjanja pelene. Ne samo u noci nego generalno. Po noci ju ni ja ne zezam ako bas ne cujem kakaca.
Ja dojim po noci lezecki a po danu sjedecki - ili lezecki ako mi se odmara malo
Danas sam napokon po prvi puta sa malom uspjela odrijemati 1h cak! Evo sad se budile i ona papa. Danas je cijeli dan trbuscic muci pa je tek od 13h krenula spavati kako spada. Sad kunja na priji i papa.
Neznalice, super! Jos cete me i vi prestici! Ja sutra idem na pregled i mislim da cu poludit vise.
Gdje nam je tina?
Nisam to znala za dojenje u lezecem polozaju... kod nas u bolnici nitko nista nije rekao,svatko je dojio kak je mogao...ja sam lezecki jer nisam mogla ni pomisliti sjediti kad sam popucala i sad sam se navikla i svida mi se... pokusavam i sjedecki,ali nekako se nisam jos navikla,moramo vjezbati...
A da li budite beboline ako spavaju duze od 3 h? Moj zna cornuti i duze od 3h, pedijatrica u bolnici rekla da ih treba buditi,a meni svi govore da ne,kad je gladan probudit ce se...
Sveznalice i Ivcy ajte rodit! 😆
Lucky ma polozaj za dojenje je svaki dobar al eto ocito u bolnici sestre i o tome svaka imaju svoju teoriju.Ja svog ne budin jer zna bit razmak do cca. 4 sata al prije toga npr. jede svako uru pa dite ni ne bude gladno ocito.
Isto kao Frabe sto se tice budjenja za klopu.
Ali po danu ona tak i tak ni ne spava duze od 3h i trazi jesti. Jedino nam se zalomilo 4h koji puta po noci. Ali i po noci u pravilu se sama budi svaka 3h recimo.
Do kad bebice tako cesto papaju?
mi odmah mijenjamo pelene nakon kakanca. najcesce se probudimo, pa na ciku, pa kaki dok jede i onda ju presvucem i jos malo na ciku ako zeli i ako se previse razbudi.
netko je pitao, patronazna je rekla da se djeca kupaju 10-15 minuta nakon jela jer tada budu mirna i suradjuju : )))
ajmo, trudnice, cekamo vas! neznalica, super za pregled! ivcy, sretno sutra!
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Sortiraj odgovore
Najstariji