minnie hvala za savjet za trbuh ☺ jazmajac bio se najeo oko 19h, na koncertu sam bila od 20.30h do 23h i u tom razdoblju popila dvije male pive, on je za to vrijeme pojeo izdojeno mlijeko i zaspao, a ja sam ga hranila opet oko 5h i cijeli taj dan (jucer) imala puno mlijeka :)
Antonija84 cestitam!! eto i tebi je kao i meni krenulo prirodno tu noc kad si bila narucena za porod, odlicno 😊
crocandy ja sam imala posteljicu sprijeda i nisam uopce osjecala bolove u ledima kod trudova, samo bolove s prednje strane.i za druge takve slucajeve sam cula tako da leđa nisu obavezna, tocniji znak su pravilni razmaci među trudovima.
Pozz curke, evo i mene!
Antonija i ostale novopecene mame saljem vam pusice i cestitke!!
Vidim na popisu da vas je jos 3ispred mene.
Smanjuje se popis samo tako!
Ivcy pa di si ti nestala? 😊
Sheena tnx na odgovoru. Ja sam si mislila prisutiti pivo ali ne znam ako cu uspjeti iskombinirati da popijem direkt iza dojenja bas pa da 3h mala ne jede dok se tih deci na razgradi.
Jos se uvijek ne izdajam. 1 mjesec sam se nadala iskljucivo dojiti a onda izdajati prema potrebi.
Cure jel vama bebe zaspu nakon 10-15 min dojenja pa se opet probude za pola h i traze jos? Valjda je to normalno.
I imala je danas jednu zelenu kakicu 😔 inace je zuta kako i treba biti. Koliko znam par zelenih nije znak za alarm?
I da Minnie pa i ja se trudim da mi nije na rukama bzvz ali zao mi bebe. Dosta spava, sto je normalno, zna u kindacu ili kosari sama se zabavljati po 20-30 min i onda mi je bzvz ne uzeti ju malo da je sa nama. Sad mi svi govore da cu si stetu napraviti. Pa moramo imati malo kontakta osim hranjenja i brige o bebi valjda?
JaZmajac ma ja cistim, perem, peglam, letam po bihacu, trazim zadnje stvari koje mi fale a onda kad dodjem kuci onda samo zaspem hehe, jos smo jucer imali i problem sa internetom i tako. Uglavnom veselo!
Trbuh mi se zateze svako malo, zezaju me te kontrakcije posteno! Nemam teka nekako i sl., sve mi se cini da ce mi uskoro krenuti!
Dali ste vi prije poroda imale pojacan iscjedak? Meni nekako kao da se pojacao.
Čestitam Tala, eto i Cvita nam je stigla.
Lucky mislim da ti je to ok temperatura, tako je i moj imao jučer pa sam vadila onu knjigu od dr Jovančevića i kaže da je tek iznad 38 alarmantno.
Inače dobili smo za poklon bezkontaktni toplomjer i ja sam totalno oduševljena. Mjeri i temperaturu prostorije, bočice, vode za kupanje u 10 sekundi. I ovaj mi se čini jako točan jer 5 mjerenja za redom pokazuje istu temperaturu.
Crocandy ja sam imala posteljicu sprijeda ali sam jako osjetila trudove kroz leđa. S tim da vidim da su neke curke zaspale i s trudovima, ja sam cijelu noć bila budna i baš je bolilo tako da nije bilo šanse da zaspim.
Mi danas bili u šetnji Maksimirom i na kavi i baš smo uživali, mišek je spavao cijelo vrijeme, inače urla od grčeva većinu dana i tada ga i nosimo jer to jedno koliko toliko pomaže. Stavim ga visoko na rame da napravim pritisak na trbuh pa mu bude malo lakše. Meni već leđa otpadaju.
Danas sam ga vagala na kućnoj vagi i imao je 4600, ali to je u robici i s pelenom.
Hvala na odgovorima, neki grcevi me muci ali uopce ne kuzim sta se dogada, nikad niisam imala menstrualne grceve, pa ne bih znala da li je to to. Jedino sam sigurna da ne traju minutu, a vremenski razmak cu mjeriti kad me malo jace pocne boliti. Za sada sam cool.
Zmajac slobodno primi dijete u rukama i kad to ne trazi, tako malo dijete se ne moze razmaziti i nemojte se zamarati savjetima ili prodikama iz prahistorije. Dijete treba osjetiti prisnost i majcinu toplinu. Tako malo dijete ne zna iskoristavati. Magistrirala sam u tome, radim u vrticu, odrasla sam s jako puno malih rodjaka kojima sam prakticki bila druga mama. Bas imam iskustva s djecom, a i pisala sa i citala dosta o tome. Ne uskracujte mazenje, nosenje, ljubav.
DJECA VOLE RED, a to se ne uspostavlja sa ne nošenjem i sl. Zato samo naprijed :) uzi ju i kad je dobra i kad ne trazi da ju uzmes :)
Luckyme ti si pitala za grceve. Uglavnom nama je patronazna potvrdila da su grcici kad ju je vidjela. Uglavnom ima tvrdi trbuscic, stalno se grci i skuplja nogice prema trbuscicu, neutjesno place kad treba prdnuti ili kakiti. Uglavnom najvise joj odgovara kad je sa trbuscicem na mojim ili mm prsima. I u zadnje vrijeme vidim da joj pase ako spava na trbuscicu ili ju nosim da mi je s trabuscicem na ruci.
Danas skoro nis nije spavala prek dana.. cijeli dan ju nosimo. Kako su nam dosli moji u posjetu onda smo mm i ja mogli malo odnoriti ruke.
Ja ne znan kako vi uspijete poimenice svakoj prokomentirat post i tako naredat stupac u komentaru?Priznajte da pisete biljeske??? 😲😂
Ja procitan i planiran komentirat i vec ako neka sljedecu objavu pise nesto drugo ja zaboravin.Tako da skuzajte ako ispada da digod ne dozivin koju objavu,bokun san zaboravna. 😩
Evo sad mi najsvjezije za nosanje beba! ja san za mazenje i nosanje i da me kicma ne pocne bolit i da nisan smantana jos vise bi ga nosala.Kad place s grcevima najmirniji je dok ga drzim.Doduse ja san ogromni grliljubac!Ja i stariju dicu maltretiran i muza za grljenje,to mi je apaurin.Bas se volim grlit! 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji