Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jado
    28. Listopad 2016. 19:49

A ne ja ne mislim sutiti njima i oni pogledi magareci kao razdragani dok dojim
    Cak sam mami svojoj to isto rekla. Sorry nema buljenja i . Pogotovo kad sam u ovako ranoj fazi da se ucim razne polozaje pa me strah da necu strgati malecku i sl 😆
    Hubice haha identican razgovor sam prosla sa svekrvom o tom ajnperdeklinu kakoli! 
    A mama mi se iscudjavala u razlici izmedju kosare i as 😂 kao neee pa ne smijes dijete nositi u autu u tome (as) pa treba djetetu biti ravno....
    Ajme koje izjave

Jao Ivek bas mi je zao sto imate tezak dan. Mene strah bas tih grcica. Cak sam pitala da li mogu nesto napraviti da ih sprijecim ili ublazim vec sad i naravno nista. Kad gledas bebaca kako se napinje jadan. 
    A kad tako puno kakaju jadnicci. Aj da idu na nuzdu 1-2x a ne kao moja 6-7....bas mi ih zao bude
    A kad tek ostanem sama.od drugog tjedna bez dragog do popodne....uffff. Ovako ju on malo preuzme kad krene. 

E a to za krvarenje sam vas i ja mislila pitati. Mene sve svrbi od ulozaka vise, to smo pisale da sam alergicna kad ih dugo nosam. Cak nosam ove chicco ogormanjske jer su prirodniji kao i svejedno me smeta 🙁
    I mene su istiskali, i pregledavali posteljicu 3x valjda. Nadam se da nece biti problema sa time. Ali vidim da se osjetno smanjuje krvarenje

• luckyme
    28. Listopad 2016. 19:57

Hej,curke,dugo me nije bilo. svima cestitam na prinovama. Ne stignem citati sve od prije. Kako se osjecate, ja jos krvarim, a i boli me rana jer sam popucala,a i sa mlijekom muku mucim,imam ga previse pa nikako da se to ustabili. 

Dajte mi recite da li vas strah sada kada ste postale mame? tj. ja sam jos ukocena,bebu nosim u dva polozaja i u jastuku..strah me je isprobavati nove polozaje za nosenje...nekad mislim da sam jedina tako ukocena i nesposobna oko vlastitog djeteta...

ivek2207
    28. Listopad 2016. 20:09

sanjac hvala na odg,mislim si cijeli dan jel jeu grčići ili nisu,pratim simptome,nisam sigurna,a sam se plače. i još prije je cicao od pola sata do sat vremena, Sad po 15-ak min doji,pa si mislim da nemam mlijeka dosta a opet curi mi na one jastučiće za grudnjak. A vidjet ćemo,evo sad se uspavao,i držim fige da se ne probudi.

Ja zmajac mene isto strah kad ću sama ostati, muž mi do utorka doma,onda ostajem sama.
    A isto mali kaka 6-7 puta na dan i to onako kao proljev i baš se čuje glasno kad je u procesu,samo izleti iz njega,pstronsžns mi samo viče kak je to normalno,nadam se da je.
    I bila je jučer i vagala ga,dobio je 200 g u 3 dana,zadnji put je bila u pon,malo mi to puno, već ima 4090 g a doma je došao sa 3630g(rodio se sa 3830g),baš se lijepi za njega.

Htjela sam još pitati cure koje ste šivane dolje,jel su vam možda počeli konci otpadati ili još ne, reko mi doktor da bi moglo to trajati od 2 tj pa sve do 6 tjedana.  Ja baš kao da svaki končić osjetim kak me to steže, i da isto već me sve svrbi od tih uložaka, sto put se operem na dan, danas sam si natrag mrežaste gaćice stavila i chicco uložak, gledam kad će se sve to u normalu vratiti. Barem krvarenje da stane,ionak ne mogu još pravilno na stolcu sjediti zbog puknuća tog mišića pa stalno ležim.

Meni su isto stiskali trbuh da izađe taj višak valjda,a posteljica mi je sama izašla minutu nakon što su Domagoja izvukli van.

• Makonja
    28. Listopad 2016. 20:09

Bok mamice, bebe i trudnice!
    Moja mala curica još uvijek odbija okrenuti guzu gore tako da mi je prije par dana na kontroli ginić rekao da ćemo dogovoriti carski ako do iduće srijede nekim čudom ne odluči prvo na glavicu izaći, ali on nije baš optimističan jer je to već sad komad cure, a meni prva trudnoća, ona guzu fino gurnula u zdjelicu i imam čvrste mišiće koji ne dozvoljavaju puno manevarskog prostora. Tako da sam zadnjih par dana kampirala po bolnici na pregledima za operaciju i dogovorila spinalnu! Wooho! Ako već moram na carski onda bolje da je spinalna nego opća. A do prije par godina nije toga bilo u našoj bolnici. Sva sreća, unaprijedili su se :)
    E sad, otkad je opcija carskog postala vrlo izgledna malecka je poludila skroz! Nije bila ni prije mirno dijete, ali što mi radi ovih par dana to nije normalno! A tek noću..! :D pretprošlu noć sam se ustala pred zoru za na WC, a trbuh mi kao stol kockast! Dolje sve kao šuplje, a iznad pupka ogromna široka tvrda izbočina, ne znam kako, ali poprilično sam sigurna da se sva nagurala u gornju polovicu, poprečno! Rekla bih da se frajerica pokušava okrenuti, zapravo se nadam, jer ne bih baš na carski.. Sinoć mi je stopalo gurnula negdje iznad pupka par centimetara van, mislila sam da će mi trbuh prsnut, a mom M preslatko gledat kako radi piramidice po trbuhu :/ Danas joj leđa više nisu na desnoj strani nego na lijevoj, i glavica mi je negdje nestala.. Trbuh mi sav kao uzburkano more više od pola dana, stalno negdje nešto gura, malo gore, malo dolje, lijevo, desno, imam osjećaj da mi je hobotnica u trbuhu. U svakom slučaju ako se hoće okrenuti samo nek izvoli, stisnut ću zube :)

• Makonja
    28. Listopad 2016. 20:12

E JaZmajac baš danas u 24sata čitam o sudaru auta s kamionom, mama polomila rebra, a bebi koja je bila u AS ništa! Da nije bila u AS sigurno ne bi tako završilo... Pa kad krenu trkeljat o tome da je AS loš i bezveze i bespotreban.. To je smišljeno da spasi život, a ne da beba živi u tome!

Jado
    28. Listopad 2016. 20:29

Ivek tako i meni kaka. Ali od pocetka. Dosta se cuje i imam isto osjecaj kao da izleti samo sirotoj. Mene jeza hvata kad padne mrak hoce li spavati ili ne
    A sinoc je krasno spavala. Zaspale nas dvije na kaucu jer je svako malo kunjala a ja cekala cicu uvalit pa smo zaspale hehe. Oko 2 papala. Spavala je do 6 u kreveticu i onda sa kratkom pauzom budonosti do 9 skoro
    Ali ovih par dana ranije me prestravilo. Jadnica moja
    Makonja ja ti drzim fige da se ipak okrene kako spada! 😊

• luckyme
    28. Listopad 2016. 21:09

Ivek,ja sam dolje sivana,i da jos me boli,ne mogu sjediti...i da jos krvarim...
    I moj decko kaka onako malo kao vodenkastije,patronazna rekla da je to normalno ...
    A kako stojite sa nosenjem djeta,ja se tu jos nisam snasla...nosim ga u dvije poze,jer se bojim..
    A i podrigivanje nam ne ide,jaaaako rijetko podrigne...pa ga tako spustim i spava,a umirem od straha...a patronazna kaze da je to ok,da i bljucne da ode sa strane...

Frabe
    28. Listopad 2016. 22:00

Mislin da nas evo u grcicima! 😢
    Srce moje tri sata je bia crven na refule i u vikanju,drzala san ga bocno na sebi i dudu je cuca bez stajanja,pa par minuti mir i onda jauk i tako u krug.Zanimljivo da spominjete kako kad muzevi odu radit-danas je otisa i danas eto bilo burno.Sad lezi kraj mene i stariju ekipu san zvala da ih izgrluckan jer ko sirocici sami po kuci.Ok,nisu ni gladni ni zedni al bas mi se potrefilo da nisan mogla s njima normalno malo bit.Bila mi mama al san joj rekla da ide mirno doma,svakako mi ne moze pomoc a po kuci san relativno uspila polako i ona mi sredila podove i zavrsila sta ja nisan uspila.
    Sutra cu pratit oce li se ponavljat pa definitivno u posjet apoteci po neke kapi ili sta li.Iako se sican da san znala najstarijem dat malo caja sa par zrna kima i to bi mu pomoglo.
    Inace ova mrva kad krene prdit se opusti i evo sad miran spava a cuje se paljba stalno.I cudo koliko trazi jest kad ga grci.😨Vasi isto tako??? Znaci neutjesno place i uzme sisu ka spas i isprazni je.Kontan da mu je ona utjeha al on i nakon nje u tome svemu pojede i ad iza toga.

Punti i krvarenje? Nigdi nema vise kupit Chicco uloske a potrosila san zalihe i nije mi zbog krvarenja koliko mi ovi mrezasti ostavljaju osjecaj da mi sve iritiraju.Inace kako dani idu tako intezivnije osjetin da ko da me bodu punti al to je normalno,steze se i manje je vlaznosti/krvarenja pa samim tim mi i vise pase vodom se cesce "namakat".Krvarenje mi je skroz lagano a na dane mi bas pljusne pa bude konkretnije al to san skuzila kad san vise u pokretu da se pojaca.Sidin (evo veceras tri ure bez mrdanja dok ga je grcilo) pa me pocne zuljat a inace je za to super djecje kolo za plivanje jer se onda milojka ne dodiruje nicega nego lebdi u rupi i ne vridjaju se punti.

Kad sve zbrojin i oduzmen ja bas volim mog muza i ja bi da je jos kuci! 😭 Ne moze dojit nit ne znan sta al ja se osjecan puno mirnija s njin a i ne osjecan se krivom sta ne uspijen oko starijih.Iako su oni predivni i toliko puni razumjevanja a meni onda jos vise krivo kad mo izjave nesto tipa "nema veze mama,cuvaj ti naseg bracu." 😔

watermelon
    28. Listopad 2016. 22:03

Curkee, masem svima iz bolnice, i dalje 2u1 

Bili smo jutros na kontroli, sve ok, ali ctg bio los pa su me ostavili u bolnici. Popodnevni je bio super. Dogovor je, ako ne krene ranije, inducirani u ponedjeljak! Pa da i ja napokon mazim svoj zamotuljak 

Tala, cestitke od srca! Brzo si to odradila! Nek malena cim prije bude s tobom i brz oporavak ti zelim 

Jado
    28. Listopad 2016. 22:03

Luckyme drago mi je da si nam se javila. 
    Zao mi je jer ti oporavak ide sporije. Ja bebu nosim svakako nisu ti oni toliko krhki. Samo ti po svome dok se ne oslobodis
    I moja rijetko podrigne pa ju drzim na boku pogotovo u noci kad nemam kontrole nad njom tolike. Po danu ju stavim na ledja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.