Jutro mlade mame,
Sanjac, kako si prepoznala da je rijec o grcevima i da li ste isli dr?
Kako stojite s nocnim prematanjem., tj. da li prematate ako su ukakani?
I mame kojima bebe kakaju poslije jela,ja ga premotam,ali zao mi ga jer znam bljuckati...i razbudi se
Luckyme po noci mijenjas pelenu samo ako je ukakana
Po danu mijenjam na svakon podoju i poslije ako se ukaka. Da u najvecem postotku se razbudi ali ukakana ne moze ostati
Ne bi ju jedino budila za promjenu ukakane pelene ako joj se blizi vrijeme papice.
Watermelon jos malo znaci :)) ajde sretno.
Luckyme ja prematam nakon podoja jer mi skoro uvijek kaka dok jede. imam osjecaj da non stop kaka 😆 i zbog toga ga ni ne presvucemo uvijek jer bi morali 15 puta na dan. Kroz noc ga ne presvlacimo da se ne razbudi i za sad nije bilo problema zbog toga, a kroz dan ga svaka 3hpresvucem.
Sanjac, ivek evo ja sam isto na duhu bila, a nisu mi stiskali trbuh da krv izade kao vama, mozda je u tom problem :/ isto mi je posteljica sama izasla minutu nakon poroda kao i ivek. Znaci prestala sam krvariti negdje s 4tj pa se s 5tj vratilo 2dana pa sad s 6tj opet i to svjeza krv. Al nije jako krvarenje..a nista vidjet cu par dana pa zvati bolnicu ako ne stane.
Za grceve, rekla sam pedijatrici jucer da mislim da ih ima, a ona veli "da, to se odmah vidi da ima, evo vidite, trbuh ko bubanj". tako da je valjda tvrd trbuh znak, ako se netko pita.
Inace u cetvrtak sam izasla (jinxi) i popila dvije manje pive i jucer sam imala mlijeka kao nikad. inace se ne mogu izdojiti vise od 20ml, 40ml max, a jucer sam iz jedne sise vise od 100ml odjednom.. tak da pijte pive 😆 i tak smo mu mi sinoc dali 150ml izdojenog mlijeka oko 23h i mis jos uvijek spava i nece jesti, a evo vec je pol9. Prejeo se jadan :) i prespavao mi cijelu noc.
Jutro mamice bebice i one 2u1 :)
Tala napokon, cestitam tebi i brz oporavak zelim, a Cviti dug i lijep zivot :)
Sheena ja za pivu govorim od pocetka :P Meni stalno neke mrlje i mrljice od mlijeka, a još nisam počela dojiti. A svaki dan si popijem jednu pivu. Već me mm zeza da sam u trudnoci postala alkoholicar, a toliko m pase. Inace nikad nisam bila ljubitelj alkohola.
Watermelon zavidim :) Ja jedva cekam svoju pisulinku, ali je mala prava skorpija i neda se :)
Listopad
Watermelon ~~~~ 25.10. - decko
Dony ~~~~ 31.10. - decko Noa
Crocandy ~~~~ 31.10. - cura Mila
Studeni
Ivchy1306 ~~~~ 11.11. - decko Filip
Makonja ~~~~ 11.11. - cura Una
Diddy ~~~~ 11.11. - blizanci, decki Grga i Vito
Tina220210 ~~~~ 15.11. - cura
Hubica01 ~~~~ 17.11. - curica Ema
Neznalica ~~~~ 19.11. - decko Vid
Bagi_ca ~~~~ 21.11. - decko
Antartika ~~~~ 25.11. - decko
Rodene bebe
Maya20 ~~~~ cura Lorena - rodila 16.08. (termin 15.09.)
Mimica24 ~~~~ decko Luka - rodila 21.08. (termin 15.09.) carski
Tatjana_zg ~~~~ decko Patrik - rodila 28.08. (termin 05.09.)
Chippica ~~~~ cura Zoe - rodila 01.09. (termin 09.09.)
Saky84 ~~~~ decko Toma - rodila 10.09. (termin 09.09.) carski
Sheena ~~~~ decko Matej - rodila 15.09. (termin 15.09.)
Vjeva ~~~~ decko Lovro - rodila 15.09. (termin 24.09.) carski
Pale ~~~~ decko Niko - rodila 20.09. (termin 27.09.) carski
Koala988 ~~~~ cura Ena - rodila 24.09. (termin 19.09.)
Angel2709 ~~~~ decko Roko - rodila 24.09. (termin 27.09.) carski
Sunnyday ~~~~ decko Luka - rodila 27.09. (termin 01.10.)
Croatina ~~~~ decko Leo - rodila 06.10. (termin 08.10.) carski
Crna191 ~~~~ decko Emanuel - rodila 06.10. (termin 11.10) carski
Frabe ~~~~ decko - rodila 14.10. (kraj 10.)
Sanjac ~~~~ cura Viktoria - rodila 15.10. (termin 12.10.)
Ivek2207 ~~~~ decko Domagoj - rodila 16.10. (termin 14.10.)
Sony2244 ~~~~ cura Klara - rodila 16.10 (termin 25.10)
Minnie25 ~~~~ decko Damian - rodila 18.10. (termin 25.10.)
JaZmajac~~~~ cura Ana -rodila 19.10. ( termin 28.10.)
Luckyme ~~~~ decko - rodila 20.10? (termin 29.10)
Tala ~~~~cura Cvita - rodila 28.10 (termin 27.10)
Frabe, i ja pijem jos uvijek vitamine jer imam osjecaj da zadnji atom snage vuce iz mene kroz cicu van. Dosli smo u fazu da na meni ili pored mene moze spavat, a cim ga odlozim u krevetic krece vriska. Nit mogu pojest u miru nit se otusirat. Jednostavno je od prvog dana takav, malo posesivan I kao sto JaZmajac kaze, kad kazu da je razmazenac pitam, jesam ga to naucila dok je bio u trbuhu? Moje cimerice u bolnici su spavale same u krevetu, a pogodite gdje je moj od prve sekunde morao biti? Ona kosara uz krevet mi je sluzila samo kad bi morala otici na wc da mi je na sigurnom frajer. Pokusavam ja njega odviknut od sebe, ponekad ga i pustim da place pa on brizan od umora zaspi sam. A tata nam je vec zaboravio sta znaci spavat s nama u krevetu, jer se mi rasirimo i posvuda nas ima kroz noc, ovisno koja cica je sljedeca za podoj.
JaZmajac, ma ja sam ti cijelo vrijeme doma. Mi smo ovo ljeto bili u Baski (mozda si s tim pomijesala ), pa me dragi peljao za Rijeku cim sam dobila dijagnozu da mi je posteljica previse sazrijela za tjedne u kojima jesam i da moram paziti na pokrete pa smo htjeli da mi je bolnica blize. A mama je uzela godisnji pa bila sa mnom. Vise mi je tako odgovaralo jer sam mogla uredivati sobicu, prati robicu i pripremati sve za maloga.
Sheena, nama je pedijatrica savjetovala da kad je trbuh tvrd da ga sa par kapi bademovog ulja izmasiramo po njemu u smjeru kazaljke na satu. To im navodno pomaze. Kazem navodno jer ja to napravim kad ga presvlacim ako munje trbuscic napuhan, ali svejedno se on meni napreze i grci kad mora kakati ili prdecnuti...
Aaaa Minnie da sad mi je jasno. Sve sam krivo pokopcala 😁
Ali ja nju stvarno ne nosam. Ako ne brojimo prematanje i klopicu na rukama mi je u cijelom danu max 1 h. I to ako onako ludjacki place jadna i ako je budna pa ju odnesem malo dolje k baki i dedi. Ali kako kuze joj joj. I iskreno meni je normalno da oni ipak traze malo naseg dodira i blizine. A ne da leze u kosarama i kreveticima cijele dane zar ne?
Sheena i ja se gustam na pivo ali me strah malo isto radi alkohola. Si pazila kad pijes? Tipa odmah nakon podoja ili ?
Bome se od jucer drzimo jer mi se najmanje grci dok je naslonjen na mene.
Frabe lezi trbuscicem na tebi?
Mozda mu se trbuscic stisne i to mu pase. Probaj mozda neki termoforcic ili nesto toplo na trbuscic mu staviti cisto da imas pauzu malo
Ja si evo nokte nalakirala da se osjecam malo sexy haha a sad mala se koprca malo i sve u strahu gledam u kosaru 😂😂 mislim si neee jos 10tak min barem neeee
Nisam se naspavala, nocas se 6 puta probudio za klopu! Samo sto zaspe eto ga budan... Zmajac neces vjerovati ali nismo spavali kad si pisala,tj zaspao je al se tad opet probudio.
Juce sam pekla kolace cjeli dan,nocas nisam dobro soavala a sad idem jos da zavrsavam sta imam dok mi gosti ne dodju jer danas malenoj slavimo rodjendan. Umorna jesam, sa malom bebom je sve teze ali i moja punceza zasluzuje da ga proslavi, iako sam tek rodila nisam mogla da kazem ne tolikim gostima,guzvi... Ne smijem je staviti u drugi plan zbog bebe, a vidicrmo kako ce proci danasnji dan.
Sortiraj odgovore
Najstariji