Pase mu bit priljubljen uz mene pa kad krene grc ga ljuljuskan i ne preraste u vrisak.
Pozdrav mamice i trudnice...evo napokon se dočepala laptopa da vam se javim! Mrsko mi pisati s mobitela...obriše mi se taman kad natipkam cijeli roman...hahahaha
Dakle...u utorak sam bila naručena na indukciju...trebala sam se javiti u TA ujutro u 6.30. u noći na utorak oko 4.15 probudila me oštra i neugodna bol u području jajnika...naravno da više nisam spavala...bol se počela javljati svakih 10min pa kad je budilica zvonila u 5.00 bila sam sasvim sigurna da imam trudove! Što ti je majka priroda! Hahahaha
Ustala, popila s mm kavu te polako krenuli prema rodilištu. Stigla tamo, obrada, ctg, klizma...nakon pražnjenja bol se počela javljati na svakih 5min. Tad su me odveli u rađaonu i prikopčali na ctg koji je očitavao te trudove, u 8.10 doktorica me pregleda kaže da sam otvorena 5cm i buši vodenjak! Kaže ovo će ići brzo, do oko podneva ćete roditi! Ja sva sretna što će biti brzo gotovo, no...
Oko 9.00 dolazi primalja da me vodi na wc i pita kako je, ja jedva odg da dobro kad ona veli ajde da provjerimo kakvo je stanje...viče za min, otvorena si do kraja! Obavila wc i počelo je boljeti za ozbiljno. Nakon nekoliko prodisanih trudova sjatile se tri primalje, dva stažista oko mene i pitaju me dal osjećam pritisak, ja kažem ne ali već u sljedećem trudu osjetim. Najednom su mi rastavili krevet i složili ručke i oslonce za noge i podigle naslon. Da ne duljim, malo sam bila zbunjena u tom trenutku jer sam osjetila kako bebica polako klizi prema izlazu...stisnula sam jednom, dvaput i moja malena djevojčica je ugledala svjetlo dana u 9.50, 3800g i 51cm!
Moram priznati da nisam očekivala tako brz i lagan porod. Na kraju jedina intervencija je bilo prokidanje vodenjaka, trudove sam imala prirodne, bez sredstava protiv bolova iako su mi nudili nekoliko puta. Mazile smo se sat i pol u rađaoni koža na kožu, pocicala je sav kolostrum i na sekundu je nisu odveli od mene! Bile smo zajedno 24h na dan i jučer stigle kući. Malena je veeliki spavalica i još veći cicoljubac. Jedino je dosta žuta pa se moramo javiti na kontrolu u pon ali nije ništa što bi trebalo zabrinjavati
Eto napisala sam cijeli roman. Sad kako stignem idem isčitati stranice koje ste napisale za ovo vrijeme. Čestitam Tala na malenoj Cviti, ako sam koju preskočila ispričavam se.... Puse ;)
Crocandy, ja sam rodila 19.10. malog momka,a termin mi je bio danas...
Jutros je moje dijete bilo nemirno,razdrazljivo...vec mi bilo cudno,pa sam i temp mjerila,u guzi 37.4, u uhu 37.4,pa nakon nekog vremena 37.2,37,i sad 36.7....
Nosi svedsku pelenu i uvijek je znojan u tom podrucju kad ga prematam,a u stanu bilo dosta toplo,pa pretpostavljam da se to sve odigralo jer mu je bilo vruce.
Jel moguce? nista drugo ne primjecujen...
Listopad
Watermelon ~~~~ 25.10. - decko
Dony ~~~~ 31.10. - decko Noa
Crocandy ~~~~ 31.10. - cura Mila
Studeni
Ivchy1306 ~~~~ 11.11. - decko Filip
Makonja ~~~~ 11.11. - cura Una
Diddy ~~~~ 11.11. - blizanci, decki Grga i Vito
Tina220210 ~~~~ 15.11. - cura
Hubica01 ~~~~ 17.11. - curica Ema
Neznalica ~~~~ 19.11. - decko Vid
Bagi_ca ~~~~ 21.11. - decko
Antartika ~~~~ 25.11. - decko
Rodene bebe
Maya20 ~~~~ cura Lorena - rodila 16.08. (termin 15.09.)
Mimica24 ~~~~ decko Luka - rodila 21.08. (termin 15.09.) carski
Tatjana_zg ~~~~ decko Patrik - rodila 28.08. (termin 05.09.)
Chippica ~~~~ cura Zoe - rodila 01.09. (termin 09.09.)
Saky84 ~~~~ decko Toma - rodila 10.09. (termin 09.09.) carski
Sheena ~~~~ decko Matej - rodila 15.09. (termin 15.09.)
Vjeva ~~~~ decko Lovro - rodila 15.09. (termin 24.09.) carski
Pale ~~~~ decko Niko - rodila 20.09. (termin 27.09.) carski
Koala988 ~~~~ cura Ena - rodila 24.09. (termin 19.09.)
Angel2709 ~~~~ decko Roko - rodila 24.09. (termin 27.09.) carski
Sunnyday ~~~~ decko Luka - rodila 27.09. (termin 01.10.)
Croatina ~~~~ decko Leo - rodila 06.10. (termin 08.10.) carski
Crna191 ~~~~ decko Emanuel - rodila 06.10. (termin 11.10) carski
Frabe ~~~~ decko - rodila 14.10. (kraj 10.)
Sanjac ~~~~ cura Viktoria - rodila 15.10. (termin 12.10.)
Ivek2207 ~~~~ decko Domagoj - rodila 16.10. (termin 14.10.)
Sony2244 ~~~~ cura Klara - rodila 16.10 (termin 25.10)
Minnie25 ~~~~ decko Damian - rodila 18.10. (termin 25.10.)
JaZmajac~~~~ cura Ana -rodila 19.10. ( termin 28.10.)
Luckyme ~~~~ decko - rodila 19.10 (termin 29.10)
Tala ~~~~cura Cvita - rodila 28.10 (termin 27.10)
Evo, ispravila ;)
Kako znate da imate lazne trudove? Osim sto su vremenski nepravilni...
Mene nesto grci u donjem dijelu trbuha, ali ne znam razlikovati da li su to crijeva ili maternica?
Crocandy,ja sam se tolikobputa pitala i brinula da li cu znati razlikovati lazne od pravih...ustvari ni ne znam da li sam imala lazne kontrakcije,kazu da ti se trbuh jako stvrdne...ali kad su poceli pravi vjeruj mi da sam znala da je to to...poceli su kao jaka bol u krizima, i nisu prestajali promjenom mjesta...trbuh me gotovo nije ni bolio,ali kicma...kao da netko pritisce zivac do besvjesti...
Ma da, netko kaze da oni koji imaju posteljicu sprijeda manje osjecaju bolove u ledima.
A ja ne znam da li imam lazne trudove ili grceve u crijevima :P
Luckyme dijelimo datum poroda 😍
Danas je jako toplo ja sam isto razmisljala da ju cak u bodic samo skinem ali eto za sada je samo otkrivena
Antonija cestitkeee! Drago mi je da si imala brz i lagan porod. Bolan nam je svima budimo realni 😉 dobrodosla nam jos jedna divna djevojcica. Zelim vam puno srece i zdravlja objema i da se brzo oporavite
Sunny ne brigaj za tipfelere. Jako lijepo da ste curici pripremili party. Izdrzi jos to danas i onda odmorko sutra. Krasan je dan, zelim vam dobru zabavu!
JaZmajac, pokusavam nosanje svest na minimum. Ali ima momenata kad ne ide. Najvise uziva kad je trbuhom naslonjen na moj prsa ili kad mu je lice pored cice. Ja umirem od smijeha koliko puta on meni pokloni osmijeh u tim pozama pa odmah i meni bude lakse.
Koristim svaku priliku da ga odlozim u krevetic, ali jednostavno se dogodi da bas nece li ga nece i onda glumimo priljepke
Sunnyday, sretno danas i sretan rodendan tvojoj maloj princezi!
Antonija84, drago mi je sto si imala brz porod i da ste super! Cestitam!
Luckyme, itekako je moguce. Njima smeta vrucina koliko i hladnoca. Mi odrzavamo temperaturu na ugodnih 21 u stanu pa mi decko ponekad zna biti sav znojan. Al kad se to dogodi, odmah ga presvucem u suhu robicu i maknem s njega jedan sloj odjece ili ga pokrijem sa dekicom manje.
Meni da nije pocela curkati plodna voda ja ne bi ni znala da imam vec tada trudove. To je toliko lagano curilo da sam mislila da je popustio mjehur i skoro sam otisla na spavanac. Mene je, suprotno pricama drugih, ubijao gornji dio kicme i vrat zadnjih dva dana, a ne donji kao ostale mame. A od ispred me bolilo kao da cu dobiti menzis. E da, moja posteljica je bila od ispred. Je li do toga kao sto pisete, nemam pojma, al kod mene je zbilja sve bilo obrnuto. Igrom slucaja i srece sam se ja tu noc zaputila u bolnicu. Da nismo skuzili da je plodna u igri ja bi cekala pregled na koji sam trebala to jutro otici i jos bi se porodila kod kuce haha
Sortiraj odgovore
Najstariji